Vine el 9 de juliol, transformem Vilassar de Mar!

Al llarg d’aquesta legislatura hem escrit 28 textos per publicar a la web o al butlletí imprès. En la majoria d’ells hem destacat algun despropòsit de la gestió d’aquest govern. La llista de problemes que no ha sabut enfrontar és molt llarga. En molts casos no són problemes nous, per això indigna més encara la inacció d’un govern que repeteix mandat i que amb 8 anys no ha sigut capaç de posar-hi solucions. Es demostra la deixadesa constant en les seves funcions i responsabilitats, i la manca d’un projecte polític que guiï les inversions i les actuacions municipals.

Alguns exemples són la tardança en elaborar un nou contracte de recollida de la brossa, caducat el 2019 i just ara tret a licitació; la no resolució de la concessió del camp de futbol (caducada també el 2019); la incapacitat de crear un pla cultural i un espai on dur-lo a terme, amb un fracàs rere l’altre en la gestió de l’Ateneu; l’oferta insuficient de places a l’escola bressol municipal, que ni tan sols s’ajusta a les dades reals de necessitat; la manca de control de la gestió de la piscina municipal; els múltiples desastres de la SA, que segueix acumulant deute sentència rere sentència; la incapacitat de fer aplicar la llei de regulació dels lloguers o de fer cap pas per resoldre el greu problema d’accés a l’habitatge… Podríem seguir perquè, com hem dit, la llista és molt llarga.

Els despropòsits del govern ERC – GxV se sumen així als problemes heretats de mandats anteriors, on sí que hi havia un projecte polític, el del neoliberalisme, que ha tingut conseqüències nefastes pel poble. Herència dels anteriors governs de CiU tenim un deute enorme i uns serveis externalitzats a empreses privades a qui cap dels governs ha sabut controlar.

Necessitem una esquerra de debò, que sigui capaç de trencar les dinàmiques neoliberals que s’arrosseguen des de fa tant de temps i que no tingui por de transformar el poble en un lloc més just, més saludable i culturalment actiu.

Creiem que la millor manera de conformar una proposta és amb la participació oberta i el debat crític. Així construïm una idea de poble realment transformadora. Per això, us convidem a venir el dissabte 9 de juliol a la reunió de treball oberta que farem per recollir motivacions, interessos, idees i necessitats.

Necessitarem tota la força, tot l’entusiasme i tota la intel·ligència. Per fer de Vilassar de Mar un poble just en un país lliure, una vila viva i ecologista, solidària, feminista, radicalment democràtica i amb un Ajuntament al servei de la majoria.

Perquè soles no podem, però juntes ho podem tot. Tot a Babord!