No és brossa, són recursos! Cap. 2

La setmana passada us presentàvem a la Canti i en Vas, que ens van introduir la problemàtica al voltant de la gestió de residus i la imminent renovació del contracte que inclou aquest servei.

Avui, estem a punt per a la manifestació #emergenciaclimatica27s, alhora que ens estem movem per reduir la petjada ecològica de Vilassar de Mar: ahir presentàvem una proposta de resolució conjunta amb altres partits, que hem impulsat, per millorar l’eficiència de la recollida selectiva de residus.

La UE estableix com objectiu per abans de 2020, augmentar com a mínim fins al 50% la preparació per a la reutilització i el reciclatge de residus domèstics sobre el total de residus municipals. Com a mínim, per assolir aquests índexs caldria arribar al 65-75% de recollida selectiva bruta*.

A Vilassar de Mar, la recollida selectiva bruta* va ser del 50,5% i la Generalitat fixa l’objectiu del 60%.

*La recollida selectiva bruta són els residus aportats als sistemes de recollida incloent els impropis, és a dir, aquells que s’han llençat al contenidor que no pertoca.

L’actual sistema està dimensionat per assolir un topall vora el 40% (pel q fa a orgànica, paper/cartó, envasos lleugers i vidre), i consultada la regidoria pertinent, tot fa pensar que així seguirà.

Es pot fer millor però cal voluntat política. T’ho expliquem en pròximes entregues.

Guanyem temps per millorar l’eficiència en la gestió de residus

Capítol 2 - Objectius de la UE i la Generalitat i sostre de l'actual sistema

  • Data

    27 de setembre de 2019