La Cultura a Vilassar de Mar

Finals de setembre, principis d’octubre de 2020, m’arriba a les mans el “TRIBUNA MARESME” del mes d’octubre d’enguany, amb un titular que diu “La cultura resisteix”.

Amb un subtítol: “La cultura està ben viva al Maresme tot i la incertesa dels temps actuals. Els principals espais culturals de la comarca presenten nova programació, resistint les dificultats que l’actual situació imposa”.

Amb tota la il·lusió començo a mirar la revista per veure on puc programar la meva activitat cultural per aquest mes i descobreixo que a Vilassar de Mar, el poble on visc, no hi ha res de res, excepte la visita concertada a dues exposicions, una a Can Bisa i l’altre al Museu Monjo.

La revista senyala amb apartats els diferents llocs on pots gaudir de l’activitat cultural que més t’agradi:

Teatre: N’hi ha de programat a Mataró (Sala Cabanyes, Monumental), Cabrils (La Fàbrica), Premià de Mar (Espai l’Amistat), el Masnou (Ca n’Humet), Alella (Casal d’Alella), Argentona (La Sala), Arenys de Mar (Teatre Principal), Vilassar de Dalt (La Massa).

Espais de Poesia: Alella (Can Manyé) del 16 d’octubre al 2 de desembre.

Presentació de llibres: Organitzat per Can Vallerià (Premià de Dalt) a diferents llibreries de Premià de Mar, Premià de Dalt i Teià.

Activitats gastronòmiques: Mataró (Casa Coll i Regàs i Les Esmandies Casal), Teià (Biblioteca Can Llaurador), Cabrils (Horts de Santa Creu),  el Masnou (parc Vallmora),  Alella (Can Lleonart).

Rutes guiades i Sortides: Sant Vicenç Montalt, Alella, Mataró, Arenys de Mar, el Masnou…

Val a dir que a la secció de Llibres hi ha dues pàgines sobre el Vilassar de Noir que s’havia de celebrar del dia 23 al 25 d’octubre de 2020 a la sala Roser Carrau de l’espai cultural de Can Bisa. Com pot ser que ho tinguin preparat si el protocol d’ús de les sales i espais culturals de Vilassar de Mar es va fer públic el dia 8 d’octubre de 2020 i la revista Tribuna Maresme, que surt a finals de setembre de 2020, segur va tancar l’edició molt abans? Vol dir que la organització del Vilassar de Noir tenia informació privilegiada?

El que vull remarcar en aquest escrit és que a Vilassar de Mar no tenim un o uns llocs adequats per fer una programació d’activitats culturals dignes de qualsevol població. Només comptem amb la sala cultural Roser Carrau i amb l’Ateneu Vilassanès, dos espais sense les millors condicions tècniques ni còmodes per poder exercir les activitats culturals com calen. 

Què espera el nostre ajuntament per adequar la sala gran de l’Ateneu i fer-la compatible amb teatre, cinema, música, conferències…. i per què no arriba la fibra a cap de les dues sales per tenir una bona connexió wi-fi i poder fer arribar les activitats en directe o diferit a tota la població?

Vilassar de Mar es mereix un ajuntament que cregui amb la cultura i faciliti a la gran quantitat d’entitats culturals locals els mitjans adequats perquè puguin portar a bon port la feina que fan.

Per la Cultura a Vilassar de Mar, cal fer un esforç JA!

Vilassar de Mar, 27 d’octubre de 2020
Sep Labarta