L’oposició es planta davant la mala gestió del govern amb el contracte d’escombraries i neteja viària

El contracte, que va finalitzar al gener, és el més elevat de l’Ajuntament amb prop de 3 milions d’euros i un dels que té mes impacte en el dia a dia de la ciutadania.

El ple, mitjançant vot secret, rebutja seguir pagant fora de contracte les factures a Urbaser, que ja arriben al 10% del pressupost municipal.

Contracte vençut des de fa prop d’un any

Quan ERC-GentxVdM assumeix el govern el 2015 ja sabia que el contracte finalitzaria en aquella legislatura i no van treballar en un de nou. L’abril de 2019 es va aprovar in extremis la darrera pròrroga i ara ja portem amb el contracte vençut des de gener de 2020.

Com que és un servei essencial, Urbaser l’ha de seguir prestant. Des de gener, doncs, s’han estat aprovant factures fora de contracte fins que s’ha sobrepassat el 10% del pressupost municipal. Per això, el govern porta les factures a aprovació del ple, traslladant de nou la inseguretat jurídica a causa de la seva mala gestió a l’oposició.

Aquesta inseguretat podria comportar futures reclamacions i conseqüències per a les regidores que secundessin aquesta decisió. És per això que vam demanar el vot secret, que va tenir com a resultat la NO aprovació de les factures.

Roca dimissió!

El regidor Joan Roca parla de serveis prestats satisfactòriament, però no tenim informació per validar que s’estiguin realitzant correctament. De fet, la sensació és més aviat del contrari. A sobre té la barra d’imputar el retard en la redacció dels plecs a la comissió d’estudi.

La comissió és fruit d’una moció de l’oposició de setembre de 2019, ja en període de pròrroga, i no és fins 2 mesos abans que aquesta finalitzi que es convoca la 1a reunió. Ja vam manifestar que en els 9 mesos de la darrera pròrroga era molt difícil preparar la licitació. #RocaDimissió!