Menys pisos turístics i més habitatges de lloguer social

Viure a Vilassar de Mar cada cop és més difícil i sense una estratègia municipal la situació serà cada cop més greu. Cal actuar amb urgència per donar-hi resposta des d’una perspectiva d’ús social de l’habitatge i sense que aquesta sigui a costa d’urbanitzar el sòl agrícola.

Avui més que mai, no té cap sentit que l’economia no productiva segueixi exigint els mateixos beneficis que fins ara mentre la crisi s’acarnissa amb la classe treballadora. A més, el turisme (que no aporta tants beneficis com ens volen fer creure) trigarà temps a recuperar-se. No podem tornar a la normalitat perquè la normalitat era el problema. No podem afirmar que el turisme és bo pel poble i, al mateix temps, lamentar-nos quan el veïnat ha de marxar-ne per manca d’oferta i uns lloguers abusius.

Et proposem que facis teva aquesta petició signant la següent carta, que recollirà suports fins al 17 de maig. Un cop finalitzat aquest període, l’enviarem a la regidoria d’habitatge perquè la faci arribar també als propietaris/es amb llicència d’ús turístic.


Aquests vespres des dels balcons podem observar pisos buits que esperen ser ocupats per turistes que no vindran, un turisme estacional que mai ha estat essencial pel desenvolupament de la vida al poble ni del comerç local.

Les vilassarenques i els vilassarencs instem als propietaris a reorientar-ne l’ús, posant-los preferentment a disposició d’una borsa de lloguer social, que urgim, posi en marxa l’Ajuntament.

Apel·lem a la responsabilitat social. Potser ningú no faci l’agost, però sí que s’asseguri així uns ingressos regulars i el manteniment de la vida.

**La teva signatura**


Aquesta petició ha caducat.

Data de finalització: 17 de maig de 2020

Signatures recollides: 234