Necessitem #UnaAltraEsquerra a #VilassardeMar

Hi ha molts exemples pels quals se’ns fa difícil confiar en l’actual ERC: la seva política d’aliances amb un partit de dretes com GentxVdM, no complir amb els acords que van fer que rebessin el nostre suport per governar el 2015, endeutar recentment el poble adquirint un local per 500.000 € mentre no mantenen com cal altres equipaments, la nul·la aposta per polítiques d’habitatge quan el pressupost del 2021 només preveu una partida de 35.000 €, o la visió capitalista en la gestió dels pocs habitatges de lloguer social que tenim i que volem posar en relleu:

Les Pinedes són uns edificis de Vilassar Societat Municipal de Promocions Urbanes (dita la SA) destinats a habitatges de protecció oficial en règim de lloguer. Amb l’esclat de la COVID les veïnes sol·liciten que no es girin els rebuts, al·legant que quan s’aixequés l’estat d’alarma la situació econòmica seria molt pitjor si acumulaven rendes endarrerides. La SA s’hi nega en considerar que això faria perillar la seva estabilitat financera i ofereix una moratòria de tres mesos. La decisió, justificada com un acte de responsabilitat vers l’Ajuntament (únic accionista de la SA), es contradiu amb uns quants exemples on això no ha semblat importar tant.

Com s’explica, sinó, que durant cinc anys i mig no s’hagi cobrat a l’empresa que gestionava l’aparcament del mercat el cànon anual de 50.000 € per la seva explotació?

El deute acumulat per aquest motiu, ascendeix a 275.000 € i sis anys després de la concessió, ni tan sols se’ls havia reclamat l’aval de 32.000 €. Per contra, el cost aproximat de suspendre excepcionalment alguns lloguers de veïnes en situació vulnerable ascendeix a 22.500 €. Si comparem aquestes xifres, la responsabilitat queda en dubte i el que es posa de manifest és una mala gestió. Segons el govern, s’arrosseguen pèrdues donat que els lloguers no arriben a cobrir totes les despeses. No ho compartim, ja que no totes són imputables a les veïnes i Les Pinedes són la principal font d’ingressos de la SA (56%).

Nosaltres defensem que un govern d’esquerres no pot considerar pèrdues fer front a l’emergència habitacional.

D’altra banda, les veïnes es queixen del mal estat de les instal·lacions degut a l’abandonament de la propietat (la SA, i per tant, l’Ajuntament), responsable de mantenir-les com cal. Entre
altres, sobretot pel perill que comporta, cal solucionar el mal funcionament del sistema de calefacció. No pot ser, doncs, que en el pressupost de 2021 de la SA es redueixi 48.000 € la inversió en Les Pinedes respecte a 2020.

Apel·lem a la responsabilitat social, instant a destinar-hi el nivell de despesa que permeti fer tots els treballs de manteniment necessaris. Prou de regalar un munt de calés al sector privat mentre es descuida allò públic!

Necessitem #UnaAltraEsquerra a #VilassardeMar.
Cal virar #TotABabord!