mobilitat_banner_3.jpg

Babord

Alternativa d'esquerres de Vilassar de Mar

 
mobilitat icon 

Ens movem per
Vilassar de Mar!

El pla de mobilitat
urbana sostenible

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Una Festa Major més lliure

Ara que s’ha acabat la Festa Major és un bon moment per fer-ne una valoració. Des de Babord volem felicitar La Rierada que, de forma autònoma, ha fet possible una Festa Major de caràcter popular. També ens sumem a la preocupació de la Rierada per reclamar unes festes lliures d’agressions sexistes. A més, cal canviar algunes actuacions: volem unes festes lliures de privilegis per als representants públics i que no es faci publicitat exagerada del govern municipal. També cal ajustar el protagonisme d'actes religiosos i la revisió de certes "tradicions" vinculades a un passat colonialista i esclavista. I cal un esforç perquè la festa arribi a tots els barris.

Continueu llegint ...

Moció per a la naturalització de la Platja de Ponent (la Mar Xica)

En el ple municipal del 20/07/17, Babord va presentar una moció en favor de la naturalització de la Platja de Ponent (la Mar xica). La concentració d’habitatges en municipis costaners i les infraestructures de comunicació han generat una degradació progressiva del litoral del Maresme i cal la intervenció humana per al seu manteniment. A Vilassar de Mar encara es preserva una zona d’elevat interès natural: la vegetació dunar de la platja de Ponent fins a Premià de Mar. Cal una especial precaució per evitar-ne l’alteració i destrucció irreversible.

Considerem que és possible millorar la gestió del nostre entorn natural a partir d’experiències reeixides com la Xarxa de Custòdia del Territori. Per això Babord ha presentat aquesta moció que demana actuacions de renaturalització (neteja de deixalles i brutícia, reparació de la senyalització...), la cooperació amb entitats que treballen en aquests àmbits (inclòs l'Ajuntament de Premià de Mar) i la rehabilitació de vestigis de la Guerra Civil en aquesta platja (niu de metralladores).

Continueu llegint ...

Babord presenta una moció per a la retirada de publicitat sexista i la no col·laboració amb empreses que facin aquesta publicitat

En el ple municipal del 20/07/17, Babord va presentar una proposta de moció per a la retirada de publicitat sexista i la no col·laboració amb empreses que facin ús d'aquest tipus de publicitat. Malgrat la lluita, organitzada o no, que les dones venim fent durant les últimes dècades en exigència dels nostres drets, vivim encara en una societat sexista i patriarcal. El sexisme és present a tots els àmbits i relacions de la nostra vida,  on la publicitat és un dels espais de transmissió i reproducció d'aquests models. Per això Babord ha presentat aquesta moció que demana un canvi en les ordenances municipals perquè es vetlli per una publicitat no sexista i una serie d'actuacions en aquest sentit, com la retirada de subvencions a entitats que facin publicitat sexista.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes