vagafeminista_logo.jpg

Cada mes, els grups municipals publiquen un escrit sobre un tema proposat. Els mesos senars es publica en el butlletí municipal que arriba a totes les cases. Els mesos parells es publica a la web de l'ajuntament. El tema ve proposat per un dels grups municipals, i al febrer li corresponia a C's que va triar com a assumpte: "És legal que entitats privades ocupin amb una pancarta la façana de l'Ajuntament?".

Reproduïm a continuació l'escrit que va remetre Babord. Vam respondre al tema proposat però amb un altre títol: «Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament. Podeu llegir els texts dels altres grups (febrer 2019) a la web de l'Ajuntament.

llibertat presos

«Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament

Mal els hi pesi alguns, el balcó de l’Ajuntament reflecteix l'anormalitat política en què vivim immersos, impedir-ho és voler invisibilitzar una realitat.

El darrer mantra de la intolerància espanyolista a Catalunya és el de la pretesa neutralitat de l’espai públic. Des d’octubre de 2017, i sobretot des dels empresonaments, l’independentisme ha intensificat la seva presència al carrer i el país s’ha anat omplint pacíficament de llaços, pancartes, murals, banderes, banderoles i domassos. Són recordatori constant de l'anormalitat política en què vivim.

El discurs que sentim aquests dies es basa en una premissa falsa i perillosa. En una societat democràtica, l’espai públic no ha de ser neutral, sinó plural. S’hi han de poder expressar totes les sensibilitats, dins d’un marc de respecte i convivència. De fet, l’espai públic mai no és neutre. En els règims autoritaris, l’espai públic està envaït per la ideologia dominant, la del règim. L’omnipresència de la publicitat comercial, plena de missatges interessats, és una mostra que l’espai públic no és ni serà neutral.

Alguns, amb aquesta reacció en contra de pancartes i llaços grocs, expressen la seva frustració pel gran fracàs de l’operació repressiva que animen. Pensaven que els empresonaments i processos judicials afeblirien l’independentisme i el relegarien a un segon pla. En canvi, es van trobar amb els resultats d’un 21 de desembre, que són un gran recordatori que la qüestió catalana només pot tenir una solució política. Per més reformes del codi penal que es vulguin fer, el problema hi és i hi serà. En definitiva, el que és realment greu i passa constantment als carrers de diversos pobles i ciutats del país (també a Vilassar de Mar), és que grups espanyolistes d’extrema dreta es passegen impunement encaputxats i amb objectes perillosos (navalles, ganivets, cúters, pals...) retirant qualsevol simbologia susceptible de no ser del seu grat, a voltes fins i tot amb agressions físiques incloses.

No ens enganyem, la lliure expressió d’una reivindicació política s’ha pogut expressar sempre als balcons dels ajuntaments, places o carrers de les ciutats (igual que va succeir amb el No a la guerra o amb el Nunca Mais després de l’enfonsament del Prestige, per posar uns exemples), el que passa és que pels sectors més ancorats en les velles pràctiques d’un franquisme encara latent, el que els molesta és que la gent mostri la seva solidaritat envers represàlies.

Davant les injustícies, ni callarem, ni ens faran callar. Malgrat aquells que promouen l’odi i la cultura de la por, seguirem dempeus, perquè un altre món és possible.

 

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Babord davant els pressupostos participatius 2019. Participa-hi!

Ja es poden votar els pressuposts participatius de 2019. Hi ha una oferta de 8 serveis i 16 inversions (s'han de votar 3 i 3). Es pot votar pel mòbil, a la biblioteca (fins el 16 de març) o a l'Ajuntament (el dia 17 de 9h a 13h).
Aquesta és la 3ª edició dels pressupostos participatius a Vilassar de Mar, fruit de l'acord de 2016 entre Babord i el Govern Municipal. Des del Babord hem treballat perquè aquest procés tingui un component participatiu real i, tot i que pensem que encara hi ha molt de camp per recórrer.
Recordeu que també es vota unes propostes de noms de carrers (per eliminar noms de la dictadura franquista).
Continueu llegint ...

“Llibertat presos polítics”, la pancarta de la façana de l’Ajuntament

Cada mes, els grups municipals publiquen un escrit sobre un tema proposat. Al febrer, C's va triar: "És legal que entitats privades ocupin amb una pancarta la façana de l'Ajuntament?". Babord ha publicat l'article «Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament on defensem que "l’espai públic no ha de ser neutral, sinó plural. S’hi han de poder expressar totes les sensibilitats, dins d’un marc de respecte i convivència". "La lliure expressió d’una reivindicació política s’ha pogut expressar sempre als balcons dels ajuntaments [...] (igual que va succeir amb el No a al guerra o amb el Nunca Mais)". Per tant "davant les injustícies, ni callarem, ni ens faran callar". Podeu llegir els texts dels altres grups (febrer 2019) a la web de l'Ajuntament.

Continueu llegint ...

Babord votem no als pressuposts municipals pel 2019

Babord va votar NO als pressuposts municipals pel 2019 en el ple municipal del passat 11 de febrer. Vam votar NO perquè pensem que aquests pressuposts no inclouen les propostes transformadores que el poble necessita. A més, no tenim confiança en el govern d'ERC-GentxVdM ja que han incomplert una gran part dels acords dels pressuposts de l'any passat.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes