20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

Cada mes, els grups municipals publiquen un escrit sobre un tema proposat. Els mesos senars es publica en el butlletí municipal que arriba a totes les cases. Els mesos parells es publica a la web de l'ajuntament. El tema ve proposat per un dels grups municipals, i al febrer li corresponia a C's que va triar com a assumpte: "És legal que entitats privades ocupin amb una pancarta la façana de l'Ajuntament?".

Reproduïm a continuació l'escrit que va remetre Babord. Vam respondre al tema proposat però amb un altre títol: «Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament. Podeu llegir els texts dels altres grups (febrer 2019) a la web de l'Ajuntament.

llibertat presos

«Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament

Mal els hi pesi alguns, el balcó de l’Ajuntament reflecteix l'anormalitat política en què vivim immersos, impedir-ho és voler invisibilitzar una realitat.

El darrer mantra de la intolerància espanyolista a Catalunya és el de la pretesa neutralitat de l’espai públic. Des d’octubre de 2017, i sobretot des dels empresonaments, l’independentisme ha intensificat la seva presència al carrer i el país s’ha anat omplint pacíficament de llaços, pancartes, murals, banderes, banderoles i domassos. Són recordatori constant de l'anormalitat política en què vivim.

El discurs que sentim aquests dies es basa en una premissa falsa i perillosa. En una societat democràtica, l’espai públic no ha de ser neutral, sinó plural. S’hi han de poder expressar totes les sensibilitats, dins d’un marc de respecte i convivència. De fet, l’espai públic mai no és neutre. En els règims autoritaris, l’espai públic està envaït per la ideologia dominant, la del règim. L’omnipresència de la publicitat comercial, plena de missatges interessats, és una mostra que l’espai públic no és ni serà neutral.

Alguns, amb aquesta reacció en contra de pancartes i llaços grocs, expressen la seva frustració pel gran fracàs de l’operació repressiva que animen. Pensaven que els empresonaments i processos judicials afeblirien l’independentisme i el relegarien a un segon pla. En canvi, es van trobar amb els resultats d’un 21 de desembre, que són un gran recordatori que la qüestió catalana només pot tenir una solució política. Per més reformes del codi penal que es vulguin fer, el problema hi és i hi serà. En definitiva, el que és realment greu i passa constantment als carrers de diversos pobles i ciutats del país (també a Vilassar de Mar), és que grups espanyolistes d’extrema dreta es passegen impunement encaputxats i amb objectes perillosos (navalles, ganivets, cúters, pals...) retirant qualsevol simbologia susceptible de no ser del seu grat, a voltes fins i tot amb agressions físiques incloses.

No ens enganyem, la lliure expressió d’una reivindicació política s’ha pogut expressar sempre als balcons dels ajuntaments, places o carrers de les ciutats (igual que va succeir amb el No a la guerra o amb el Nunca Mais després de l’enfonsament del Prestige, per posar uns exemples), el que passa és que pels sectors més ancorats en les velles pràctiques d’un franquisme encara latent, el que els molesta és que la gent mostri la seva solidaritat envers represàlies.

Davant les injustícies, ni callarem, ni ens faran callar. Malgrat aquells que promouen l’odi i la cultura de la por, seguirem dempeus, perquè un altre món és possible.

 

webpage icon pink

Web de la
campanya

Eleccions municipals 2019

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Regidores, mocions presentades, eleccions 2015  i 2019 (programa candidatura...)

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

CUP, Comuns i Som Alternativa donen suport a Babord

Les assemblees locals de la CUP, Catalunya en Comú i Som VdM/Som Alternativa han fet una declaració de suport a Babord per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019.

Continueu llegint ...

Vídeos i audios de la campanya electoral

Us presentem els vídeos i àudios que hem fet a Babord per a la campanya de les eleccions municipals 2019.

Continueu llegint ...

Babord 2019: 35 propostes per a 7 eixos programàtics.

Després d’uns mesos treballant el programa en comissions temàtiques i jornades obertes a la població, us presentem 35 propostes destacades del programa de Babord per a la legislatura que ve (2019-2023). Ha estat fruit d'uns quants mesos de treball en comissions temàtiques i jornades obertes a la població.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes