vagafeminista_logo.jpg
 Presentada en el ple municipal ordinari del 19 d'octubre de 2017 Moció subscrita i aprovada per tots els grups municipals excepte C's

Proposta de moció en defensa de l'escola catalana i en contra de les mentides i amenaces rebudes.

L’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, que ha permès preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

Els i les mestres, i el conjunt de la comunitat educativa del nostre país, han demostrat a bastament la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. Malgrat les dificultats trobades en aquests darrers 30 anys s’ha lluitat per a garantir un sistema inclusiu i contra la segregació a les aules.

A l’escola s’educa en drets i en valors i no es pot separar de la realitat que viu el nostre país. D’una altra forma no es podria exercir la professió dels i de les mestres, i es negaria la seva funció irrenunciable de donar elements a l’alumnat per conformar la seva pròpia cosmovisió i el pensament propi.

L’educació inclou també fomentar l’esperit crític, qüestionar-se totes les informacions que circulen pels mitjans en forma d’opinió publicada o per les xarxes socials. De fet, segons els currículums vigents, la competència social i ciutadana és una de les competències bàsiques que cal desenvolupar al llarg de l’escolaritat. Aquesta competència fa possible comprendre la realitat social en què es viu, cooperar, conviure i exercir la ciutadania democràtica en una societat plural, així com comprometre’s a contribuir a la seva millora tenint en compte els drets i llibertats tan individuals com col·lectius, la llengua pròpia i la nostra història.

Defensem una escola pública laica, lluny d’adoctrinament de les religions; inclusiva, per valorar la riquesa que aporten les diferències entre les persones siguin quines siguin les seves característiques i capacitats; coeducadora, lluny d’antics dogmes sobre la diferència de gènere; democràtica, on els i les alumnes puguin participar, prendre decisions i siguin protagonistes del seu aprenentatge. Una escola on l’alumnat pugui construir el seu coneixement i el pensament propi a partir de les seves vivències, en un entorn de respecte, fraternitat i no-violència. Una escola catalana, per afavorir l’aprenentatge de les dues llengües oficials i la igualtat d’oportunitats.
Som i volem ser un territori d’acollida, territori on la diversitat és font de riquesa i no renunciarem mai a la immersió lingüística, eina de cohesió social i de reconeixement de la pluralitat cultural que ens representa.
En els darrers dies hem assistit a un seguit de manifestacions i afirmacions que ataquen frontalment el model d’escola catalana. S’està construint un relat en contra de la immersió lingüística basat en mentides i on s’afirma que s’ensenya l’odi a Espanya. Relat que partits com el PP i Ciutadans aprofiten per amenaçar i destruir l’actual model d’escola.

Per això, davant els atacs contra el sistema educatiu català, els grups municipals sota signants de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ACORDEM:

  1. Manifestar el nostre rebuig i la nostra preocupació per les declaracions que han sovintejat els últims dies afirmant que en les escoles catalanes s’ensenya l’odi a Espanya.
  2. Demanar als responsables d’aquestes declaracions i a les organitzacions de les que formen part , i concretament al Partit Popular de Catalunya i a Ciutadans, una retractació pública d’aquestes mentides.
  3. Mostrar la nostra confiança plena, tot el suport i la solidaritat a a tasca feta pels equips de mestres de les escoles i instituts de Vilassar de Mar i de tota Catalunya, que dia a dia segueixen lluitant per millorar l’educació dels nens i nenes.
  4. Fer arribar aquesta moció de suport a les escoles i instituts de Vilassar de Mar
  5. Fer arribar aquesta moció als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental i al Departament d’Ensenyament
  6. Fer arribar aquesta moció als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya

Grups Municipals signants:

Babord
ERC-VdMdiuSí
CiU
PSC
Gent per Vilassar de Mar
Vilassar de Mar si que Pot

 
euro tag rosa

Pressupost
municipal 2018

3 prioritats,
20 propostes

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar

Viure a Vilassar de Mar és cada cop més difícil per a molta gent del nostre municipi. L’augment del preu de l’habitatge, especialment de lloguer, provoca que moltes famílies i persones en situació de precarietat hagin de marxar del poble. Mentre disminueix l’oferta d'habitatge i s’encareix el preu per a la població en general, creix el nombre de pisos turístics. Al ple municipal ordinari del 15 de Febrer, vam presentar una moció per aplicar una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar.

Continueu llegint ...

Pressupostos 2018

Després d’un procés participatiu obert a la població, BABORD hem llençat una proposta al Govern Municipal de Vilassar de Mar pels pressupostos municipals 2018. La nostra proposta es basa en tres prioritats i una vintena de mesures concretes.

Les prioritats bàsiques que Babord posem sobre la taula consisteixen en l'elaboració de 2 informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equipaments municipals i gestió de l’aigua, la fixació d’un calendari concret de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i treballar per establir un sistema d'atorgació de subvencions a entitats transparent i amb criteris definits.

Algunes de les mesures concretes que també es proposen són l’inici d’un Pla d’habitatge amb un inventari de pisos buits i una moratòria de les llicencies de pisos turístics, l'adequació de la sala carrau per fer-hi cinema, pla integral contra les violències sexuals, obres de millora d’estalvi energètic en equipaments, impuls dels museus municipals i un increment del percentatge d'inversions dedicat a pressupostos participatius, entre d'altres.

Des de l’inici de la legislatura, Babord hem treballat per una transformació d’arrel de les polítiques municipals, anant més enllà de la mera gestió. Arrel de les nostres propostes, amb els pressupostos de 2016 es va aconseguir la posada en marxa dels primers pressupostos participatius de Vilassar de Mar, la incorporació d’un tècnic de contractacions (molt important en un poble on el capítol II representa un 46,47% del pressupost), una auditoria integral de la SA Municipal i el projecte del Mercat municipal, d'on prové la major part del deute municipal, i el treball del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i el Pla d’usos del sòl agrícola, entre d’altres.

En el que portem de negociació, de moment, hem aconseguit que el govern aplacés la data d'aprovació dels pressupostos, prevista inicialment a finals de gener, per a poder facilitar la negociació amb els grups municipals.

Pensem que fem una proposta assumible pel govern municipal, que consta d'elements provinents d’altres acords, com l’acord d’investidura. No entendríem que es deixés passar una oportunitat com aquesta per adoptar polítiques transformadores concretes que beneficiarien a la majoria social del nostre poble.

Moció per a la prohibició de l'ús de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar

Des del grup municipal de Babord mostrem la nostra preocupació davant la informació donada a la Junta de Govern Local del passat 28 de desembre de 2017, sobre la incorporació de 3 pistoles elèctriques “Taser” per part de la policia local. És per això que vam presentar aquesta moció al ple municipal ordinari del 18 de gener de 2018, per instar a la seva prohibició al municipi, i tenir un debat sobre model de seguretat.

La moció va ser rebutjada per 5 vots a favor (Babord i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes