llibertat_presos.jpg
 Presentada en el ple municipal ordinari del 19 d'octubre de 2017 Moció subscrita i aprovada per tots els grups municipals excepte C's

Proposta de moció en defensa de l'escola catalana i en contra de les mentides i amenaces rebudes.

L’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, que ha permès preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

Els i les mestres, i el conjunt de la comunitat educativa del nostre país, han demostrat a bastament la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. Malgrat les dificultats trobades en aquests darrers 30 anys s’ha lluitat per a garantir un sistema inclusiu i contra la segregació a les aules.

A l’escola s’educa en drets i en valors i no es pot separar de la realitat que viu el nostre país. D’una altra forma no es podria exercir la professió dels i de les mestres, i es negaria la seva funció irrenunciable de donar elements a l’alumnat per conformar la seva pròpia cosmovisió i el pensament propi.

L’educació inclou també fomentar l’esperit crític, qüestionar-se totes les informacions que circulen pels mitjans en forma d’opinió publicada o per les xarxes socials. De fet, segons els currículums vigents, la competència social i ciutadana és una de les competències bàsiques que cal desenvolupar al llarg de l’escolaritat. Aquesta competència fa possible comprendre la realitat social en què es viu, cooperar, conviure i exercir la ciutadania democràtica en una societat plural, així com comprometre’s a contribuir a la seva millora tenint en compte els drets i llibertats tan individuals com col·lectius, la llengua pròpia i la nostra història.

Defensem una escola pública laica, lluny d’adoctrinament de les religions; inclusiva, per valorar la riquesa que aporten les diferències entre les persones siguin quines siguin les seves característiques i capacitats; coeducadora, lluny d’antics dogmes sobre la diferència de gènere; democràtica, on els i les alumnes puguin participar, prendre decisions i siguin protagonistes del seu aprenentatge. Una escola on l’alumnat pugui construir el seu coneixement i el pensament propi a partir de les seves vivències, en un entorn de respecte, fraternitat i no-violència. Una escola catalana, per afavorir l’aprenentatge de les dues llengües oficials i la igualtat d’oportunitats.
Som i volem ser un territori d’acollida, territori on la diversitat és font de riquesa i no renunciarem mai a la immersió lingüística, eina de cohesió social i de reconeixement de la pluralitat cultural que ens representa.
En els darrers dies hem assistit a un seguit de manifestacions i afirmacions que ataquen frontalment el model d’escola catalana. S’està construint un relat en contra de la immersió lingüística basat en mentides i on s’afirma que s’ensenya l’odi a Espanya. Relat que partits com el PP i Ciutadans aprofiten per amenaçar i destruir l’actual model d’escola.

Per això, davant els atacs contra el sistema educatiu català, els grups municipals sota signants de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ACORDEM:

  1. Manifestar el nostre rebuig i la nostra preocupació per les declaracions que han sovintejat els últims dies afirmant que en les escoles catalanes s’ensenya l’odi a Espanya.
  2. Demanar als responsables d’aquestes declaracions i a les organitzacions de les que formen part , i concretament al Partit Popular de Catalunya i a Ciutadans, una retractació pública d’aquestes mentides.
  3. Mostrar la nostra confiança plena, tot el suport i la solidaritat a a tasca feta pels equips de mestres de les escoles i instituts de Vilassar de Mar i de tota Catalunya, que dia a dia segueixen lluitant per millorar l’educació dels nens i nenes.
  4. Fer arribar aquesta moció de suport a les escoles i instituts de Vilassar de Mar
  5. Fer arribar aquesta moció als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental i al Departament d’Ensenyament
  6. Fer arribar aquesta moció als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya

Grups Municipals signants:

Babord
ERC-VdMdiuSí
CiU
PSC
Gent per Vilassar de Mar
Vilassar de Mar si que Pot

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Comunicat sobre l'acte institucional de commemoració de l'1 d'Octubre

Qui va defensar les urnes i qui va fer possible la votació el dia 1 d’octubre va ser la organització i autogestió del poble. Per aquest motiu cap partit es pot fer seva aquesta victòria.

Aquests dies s’estan fent actes recordant el primer aniversari. El protagonisme ha de ser de la gent, del poble i no de partits o governs. Per això no entenem ni compartim que el govern de Vilassar de Mar hagi organitzat, de forma unilateral, un acte buscant aquest protagonisme que no li pertoca.

Per la dignitat del poble. Així no!

Resum del ple municipal del 20/09/2018

Dijous 20 de Setembre es va celebrar el ple municipal ordinari de Setembre. Podeu escoltar l'àudio del ple al següent enllaç: https://www.ivoox.com/28767525. En aquest ple es va donar la presa de possessió de la regidora del grup Demòcrata Sònia Sudrià. Per tant, tornàvem a ser 21 regidores.

Read more

Moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals

Al ple municipal del 21 de juny de 2018 els grups municipals de Vilassar de Mar Sí que Pot/Sí Puede i Babord han presentat una moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals. La moció ha quedat aprovada per 9 vots a favor (VdMSqP, Babord, PSC, C's i regidora no adscrita), 7 abstencions (GxV i ERC) i 5 en contra (grup Demòcrata).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes