14 Abril Llibertat Presos
 Presentada en el ple municipal ordinari del 19 d'octubre de 2017 Moció subscrita i aprovada per tots els grups municipals excepte C's

Proposta de moció en defensa de l'escola catalana i en contra de les mentides i amenaces rebudes.

L’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, que ha permès preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

Els i les mestres, i el conjunt de la comunitat educativa del nostre país, han demostrat a bastament la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. Malgrat les dificultats trobades en aquests darrers 30 anys s’ha lluitat per a garantir un sistema inclusiu i contra la segregació a les aules.

A l’escola s’educa en drets i en valors i no es pot separar de la realitat que viu el nostre país. D’una altra forma no es podria exercir la professió dels i de les mestres, i es negaria la seva funció irrenunciable de donar elements a l’alumnat per conformar la seva pròpia cosmovisió i el pensament propi.

L’educació inclou també fomentar l’esperit crític, qüestionar-se totes les informacions que circulen pels mitjans en forma d’opinió publicada o per les xarxes socials. De fet, segons els currículums vigents, la competència social i ciutadana és una de les competències bàsiques que cal desenvolupar al llarg de l’escolaritat. Aquesta competència fa possible comprendre la realitat social en què es viu, cooperar, conviure i exercir la ciutadania democràtica en una societat plural, així com comprometre’s a contribuir a la seva millora tenint en compte els drets i llibertats tan individuals com col·lectius, la llengua pròpia i la nostra història.

Defensem una escola pública laica, lluny d’adoctrinament de les religions; inclusiva, per valorar la riquesa que aporten les diferències entre les persones siguin quines siguin les seves característiques i capacitats; coeducadora, lluny d’antics dogmes sobre la diferència de gènere; democràtica, on els i les alumnes puguin participar, prendre decisions i siguin protagonistes del seu aprenentatge. Una escola on l’alumnat pugui construir el seu coneixement i el pensament propi a partir de les seves vivències, en un entorn de respecte, fraternitat i no-violència. Una escola catalana, per afavorir l’aprenentatge de les dues llengües oficials i la igualtat d’oportunitats.
Som i volem ser un territori d’acollida, territori on la diversitat és font de riquesa i no renunciarem mai a la immersió lingüística, eina de cohesió social i de reconeixement de la pluralitat cultural que ens representa.
En els darrers dies hem assistit a un seguit de manifestacions i afirmacions que ataquen frontalment el model d’escola catalana. S’està construint un relat en contra de la immersió lingüística basat en mentides i on s’afirma que s’ensenya l’odi a Espanya. Relat que partits com el PP i Ciutadans aprofiten per amenaçar i destruir l’actual model d’escola.

Per això, davant els atacs contra el sistema educatiu català, els grups municipals sota signants de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ACORDEM:

  1. Manifestar el nostre rebuig i la nostra preocupació per les declaracions que han sovintejat els últims dies afirmant que en les escoles catalanes s’ensenya l’odi a Espanya.
  2. Demanar als responsables d’aquestes declaracions i a les organitzacions de les que formen part , i concretament al Partit Popular de Catalunya i a Ciutadans, una retractació pública d’aquestes mentides.
  3. Mostrar la nostra confiança plena, tot el suport i la solidaritat a a tasca feta pels equips de mestres de les escoles i instituts de Vilassar de Mar i de tota Catalunya, que dia a dia segueixen lluitant per millorar l’educació dels nens i nenes.
  4. Fer arribar aquesta moció de suport a les escoles i instituts de Vilassar de Mar
  5. Fer arribar aquesta moció als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental i al Departament d’Ensenyament
  6. Fer arribar aquesta moció als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya

Grups Municipals signants:

Babord
ERC-VdMdiuSí
CiU
PSC
Gent per Vilassar de Mar
Vilassar de Mar si que Pot

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

MOCIÓ PEL DRET A L’HABITATGE

El grup municipal de Babord presentem una moció pel dret a l'habitatge al ple del 21 de juny de 2018. 

Read more

Un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa

Com es pot construir des de baix una realitat radicalment diferent, basada en unes finances ètiques i solidàries?
A qui beneficia el deute i la corrupció? A les elits econòmiques o a les classes populars?
És possible un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa?

En relació a l'acte de Sobirania econòmica (15 de juny 2018) de Babord, us adjuntem algunes idees.

Continueu llegint ...

Acte "Sobirania econòmica" 15 de juny a les 18h

Què entenem per sobirania econòmica? Des dels municipis, es poden dur a terme polítiques econòmiques que siguin transformadores?

Dins del cicle "Guanyem sobiranies: construïm república des dels municipis", aquest divendres 15 de juny a les 18 h a la Sala Galbany (carrer Sant Roc) fem l'acte "Sobirania econòmica" amb la participació de la Iolanda Fresnillo, experta en auditoria i polítiques comunitàries i membre del col·lectiu Ekona i l' Ismael Hernández Adell, coordinador de la Càtedra d'Economia Social del Tecnocampus i ​membre de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes