llibertat_presos.jpg
 Presentada en el ple municipal ordinari del 19 d'octubre de 2017 Moció subscrita i aprovada per tots els grups municipals excepte C's

Proposta de moció en defensa de l'escola catalana i en contra de les mentides i amenaces rebudes.

L’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, que ha permès preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

Els i les mestres, i el conjunt de la comunitat educativa del nostre país, han demostrat a bastament la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. Malgrat les dificultats trobades en aquests darrers 30 anys s’ha lluitat per a garantir un sistema inclusiu i contra la segregació a les aules.

A l’escola s’educa en drets i en valors i no es pot separar de la realitat que viu el nostre país. D’una altra forma no es podria exercir la professió dels i de les mestres, i es negaria la seva funció irrenunciable de donar elements a l’alumnat per conformar la seva pròpia cosmovisió i el pensament propi.

L’educació inclou també fomentar l’esperit crític, qüestionar-se totes les informacions que circulen pels mitjans en forma d’opinió publicada o per les xarxes socials. De fet, segons els currículums vigents, la competència social i ciutadana és una de les competències bàsiques que cal desenvolupar al llarg de l’escolaritat. Aquesta competència fa possible comprendre la realitat social en què es viu, cooperar, conviure i exercir la ciutadania democràtica en una societat plural, així com comprometre’s a contribuir a la seva millora tenint en compte els drets i llibertats tan individuals com col·lectius, la llengua pròpia i la nostra història.

Defensem una escola pública laica, lluny d’adoctrinament de les religions; inclusiva, per valorar la riquesa que aporten les diferències entre les persones siguin quines siguin les seves característiques i capacitats; coeducadora, lluny d’antics dogmes sobre la diferència de gènere; democràtica, on els i les alumnes puguin participar, prendre decisions i siguin protagonistes del seu aprenentatge. Una escola on l’alumnat pugui construir el seu coneixement i el pensament propi a partir de les seves vivències, en un entorn de respecte, fraternitat i no-violència. Una escola catalana, per afavorir l’aprenentatge de les dues llengües oficials i la igualtat d’oportunitats.
Som i volem ser un territori d’acollida, territori on la diversitat és font de riquesa i no renunciarem mai a la immersió lingüística, eina de cohesió social i de reconeixement de la pluralitat cultural que ens representa.
En els darrers dies hem assistit a un seguit de manifestacions i afirmacions que ataquen frontalment el model d’escola catalana. S’està construint un relat en contra de la immersió lingüística basat en mentides i on s’afirma que s’ensenya l’odi a Espanya. Relat que partits com el PP i Ciutadans aprofiten per amenaçar i destruir l’actual model d’escola.

Per això, davant els atacs contra el sistema educatiu català, els grups municipals sota signants de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ACORDEM:

  1. Manifestar el nostre rebuig i la nostra preocupació per les declaracions que han sovintejat els últims dies afirmant que en les escoles catalanes s’ensenya l’odi a Espanya.
  2. Demanar als responsables d’aquestes declaracions i a les organitzacions de les que formen part , i concretament al Partit Popular de Catalunya i a Ciutadans, una retractació pública d’aquestes mentides.
  3. Mostrar la nostra confiança plena, tot el suport i la solidaritat a a tasca feta pels equips de mestres de les escoles i instituts de Vilassar de Mar i de tota Catalunya, que dia a dia segueixen lluitant per millorar l’educació dels nens i nenes.
  4. Fer arribar aquesta moció de suport a les escoles i instituts de Vilassar de Mar
  5. Fer arribar aquesta moció als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental i al Departament d’Ensenyament
  6. Fer arribar aquesta moció als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya

Grups Municipals signants:

Babord
ERC-VdMdiuSí
CiU
PSC
Gent per Vilassar de Mar
Vilassar de Mar si que Pot

 
mobilitat icon 

Ens movem per
Vilassar de Mar!

El pla de mobilitat
urbana sostenible

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Resum del ple municipal del 24/10/2017

Dimarts 24 d'Octubre es va celebrar un ple extraordinari i urgent per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Podeu llegir un resum extens de la sessió a: http://vilassarradio.cat/el-ple-aprova-la-mocio-per-aturar-la-suspensio-de-lautonomia-de-catalunya/; o consultar l'àudio de tota la sessió plenària a: http://www.ivoox.com/ple-extraordinari-i-urgent-del-dimarts-24-d-octubre-audios-mp3_rf_21682435_1.html. Si voleu escoltar la valoració que en va fer Babord, aquí teniu el tall de veu: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-24102017.

Read more

Resum del ple municipal del 19/10/2017

El passat dijous es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-del-dijous-19-octubre-2017-audios-mp3_rf_21570127_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-19102018

Read more

Resum del ple municipal del 16/11/2017

El passat dijous es va realitzar un ple municipal ordinari. 

Podeu llegir un resum dels aspectes més destacats del ple a: http://vilassarradio.cat/resum-de-la-sessio-plenaria-de-dijous-16-de-novembre/ i escoltar la valoració del ple per part de Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-16112017.

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes