20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

És possiblement el pedagog italià Francesco Tonucci qui ha insistit més en la necessitat de tenir en compte la perspectiva infantil per tal d’aconseguir humanitzar els nostres pobles i ciutats. En ell ens inspirem la gent de Babord que des de fa temps estem promovent la visió d’una vila educadora que no només tingui en compte els interessos dels menors sinó que utilitzi el seu punt de vista per indicar-nos camins que l’experiència o l’adultesa no ens obren, sinó que més aviat ens tanquen.

De Tonucci i d’Itàlia venen les propostes d‘organitzar Consells municipals d’infants i joves semblants a les que s’han implementat a molts pobles de Catalunya i últimament a Vilassar de Mar. Anem bé. Hem començat bé. Hem sentit ja les queixes i les demandes dels nostres conciutadans preadolescents que tenen a veure especialment amb els dèficits quant a espais d’oci de què disposa el nostre poble. Ara falta dotar aquest Consell de continuïtat i donar respostes adequades que no cremin l’entusiasme amb què els joves consellers han començat la seva feina. Toca ara l’esforç d’imaginació i de generositat per no tapar amb les excuses recurrents de ”No hi ha diners” o “No tenim terrenys” les seves demandes.

Segurament el repte és buscar la trobada entre la veu dels infants i la dels adults sense que aquesta última domini sobre la primera. Per això entenem que la comunicació no ha de ser només de baix a dalt, que els nens i nenes i els nois i noies facin demandes als poders públics, sinó de potenciar i oferir els espais per a la crítica que els infants i els joves poden fer per a tots els àmbits de la vida municipal. Què opinen ells de la Festa Major? Què opinen ells de la mobilitat que ofereixen els nostres carrers? Què els sembla l’oferta comercial del nostre poble? Què canviarien ells dels serveis mèdics que se’ls ofereixen? Què senten amb les actuals ratios a les aules? ... Aquest diàleg necessari no sorgeix del no-res. És imprescindible l’acompanyament, la tutorització i la informació ben donada. És en aquest sentit que l’Ajuntament ha de liderar la col·laboració de tots els centres i entitats que treballen amb els menuts perquè es pugui fer sentir la seva veu.

El nostre poble és ric en associacionisme juvenil: agrupaments escoltes, entitats esportives, culturals, acadèmiques complementen la tasca educativa de les famílies i de les escoles. Vetllar per la seva continuïtat i pel seu dinamisme, ajudar-los a assolir els seus objectius és una de les tasques que des de Babord entomem com a compromís d’acció política.

Perquè els infants ens poden donar moltes vegades la pista d’allò que realment cal prioritzar. I sabem que aquesta és una de les tasques més difícils en la vida municipal.

webpage icon pink

Web de la
campanya

Eleccions municipals 2019

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Regidores, mocions presentades, eleccions 2015  i 2019 (programa candidatura...)

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

CUP, Comuns i Som Alternativa donen suport a Babord

Les assemblees locals de la CUP, Catalunya en Comú i Som VdM/Som Alternativa han fet una declaració de suport a Babord per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019.

Continueu llegint ...

Vídeos i audios de la campanya electoral

Us presentem els vídeos i àudios que hem fet a Babord per a la campanya de les eleccions municipals 2019.

Continueu llegint ...

Babord 2019: 35 propostes per a 7 eixos programàtics.

Després d’uns mesos treballant el programa en comissions temàtiques i jornades obertes a la població, us presentem 35 propostes destacades del programa de Babord per a la legislatura que ve (2019-2023). Ha estat fruit d'uns quants mesos de treball en comissions temàtiques i jornades obertes a la població.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes