vagafeminista_logo.jpg

És possiblement el pedagog italià Francesco Tonucci qui ha insistit més en la necessitat de tenir en compte la perspectiva infantil per tal d’aconseguir humanitzar els nostres pobles i ciutats. En ell ens inspirem la gent de Babord que des de fa temps estem promovent la visió d’una vila educadora que no només tingui en compte els interessos dels menors sinó que utilitzi el seu punt de vista per indicar-nos camins que l’experiència o l’adultesa no ens obren, sinó que més aviat ens tanquen.

De Tonucci i d’Itàlia venen les propostes d‘organitzar Consells municipals d’infants i joves semblants a les que s’han implementat a molts pobles de Catalunya i últimament a Vilassar de Mar. Anem bé. Hem començat bé. Hem sentit ja les queixes i les demandes dels nostres conciutadans preadolescents que tenen a veure especialment amb els dèficits quant a espais d’oci de què disposa el nostre poble. Ara falta dotar aquest Consell de continuïtat i donar respostes adequades que no cremin l’entusiasme amb què els joves consellers han començat la seva feina. Toca ara l’esforç d’imaginació i de generositat per no tapar amb les excuses recurrents de ”No hi ha diners” o “No tenim terrenys” les seves demandes.

Segurament el repte és buscar la trobada entre la veu dels infants i la dels adults sense que aquesta última domini sobre la primera. Per això entenem que la comunicació no ha de ser només de baix a dalt, que els nens i nenes i els nois i noies facin demandes als poders públics, sinó de potenciar i oferir els espais per a la crítica que els infants i els joves poden fer per a tots els àmbits de la vida municipal. Què opinen ells de la Festa Major? Què opinen ells de la mobilitat que ofereixen els nostres carrers? Què els sembla l’oferta comercial del nostre poble? Què canviarien ells dels serveis mèdics que se’ls ofereixen? Què senten amb les actuals ratios a les aules? ... Aquest diàleg necessari no sorgeix del no-res. És imprescindible l’acompanyament, la tutorització i la informació ben donada. És en aquest sentit que l’Ajuntament ha de liderar la col·laboració de tots els centres i entitats que treballen amb els menuts perquè es pugui fer sentir la seva veu.

El nostre poble és ric en associacionisme juvenil: agrupaments escoltes, entitats esportives, culturals, acadèmiques complementen la tasca educativa de les famílies i de les escoles. Vetllar per la seva continuïtat i pel seu dinamisme, ajudar-los a assolir els seus objectius és una de les tasques que des de Babord entomem com a compromís d’acció política.

Perquè els infants ens poden donar moltes vegades la pista d’allò que realment cal prioritzar. I sabem que aquesta és una de les tasques més difícils en la vida municipal.

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Babord davant els pressupostos participatius 2019. Participa-hi!

Ja es poden votar els pressuposts participatius de 2019. Hi ha una oferta de 8 serveis i 16 inversions (s'han de votar 3 i 3). Es pot votar pel mòbil, a la biblioteca (fins el 16 de març) o a l'Ajuntament (el dia 17 de 9h a 13h).
Aquesta és la 3ª edició dels pressupostos participatius a Vilassar de Mar, fruit de l'acord de 2016 entre Babord i el Govern Municipal. Des del Babord hem treballat perquè aquest procés tingui un component participatiu real i, tot i que pensem que encara hi ha molt de camp per recórrer.
Recordeu que també es vota unes propostes de noms de carrers (per eliminar noms de la dictadura franquista).
Continueu llegint ...

“Llibertat presos polítics”, la pancarta de la façana de l’Ajuntament

Cada mes, els grups municipals publiquen un escrit sobre un tema proposat. Al febrer, C's va triar: "És legal que entitats privades ocupin amb una pancarta la façana de l'Ajuntament?". Babord ha publicat l'article «Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament on defensem que "l’espai públic no ha de ser neutral, sinó plural. S’hi han de poder expressar totes les sensibilitats, dins d’un marc de respecte i convivència". "La lliure expressió d’una reivindicació política s’ha pogut expressar sempre als balcons dels ajuntaments [...] (igual que va succeir amb el No a al guerra o amb el Nunca Mais)". Per tant "davant les injustícies, ni callarem, ni ens faran callar". Podeu llegir els texts dels altres grups (febrer 2019) a la web de l'Ajuntament.

Continueu llegint ...

Babord votem no als pressuposts municipals pel 2019

Babord va votar NO als pressuposts municipals pel 2019 en el ple municipal del passat 11 de febrer. Vam votar NO perquè pensem que aquests pressuposts no inclouen les propostes transformadores que el poble necessita. A més, no tenim confiança en el govern d'ERC-GentxVdM ja que han incomplert una gran part dels acords dels pressuposts de l'any passat.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes