llibertat_presos.jpg

És possiblement el pedagog italià Francesco Tonucci qui ha insistit més en la necessitat de tenir en compte la perspectiva infantil per tal d’aconseguir humanitzar els nostres pobles i ciutats. En ell ens inspirem la gent de Babord que des de fa temps estem promovent la visió d’una vila educadora que no només tingui en compte els interessos dels menors sinó que utilitzi el seu punt de vista per indicar-nos camins que l’experiència o l’adultesa no ens obren, sinó que més aviat ens tanquen.

De Tonucci i d’Itàlia venen les propostes d‘organitzar Consells municipals d’infants i joves semblants a les que s’han implementat a molts pobles de Catalunya i últimament a Vilassar de Mar. Anem bé. Hem començat bé. Hem sentit ja les queixes i les demandes dels nostres conciutadans preadolescents que tenen a veure especialment amb els dèficits quant a espais d’oci de què disposa el nostre poble. Ara falta dotar aquest Consell de continuïtat i donar respostes adequades que no cremin l’entusiasme amb què els joves consellers han començat la seva feina. Toca ara l’esforç d’imaginació i de generositat per no tapar amb les excuses recurrents de ”No hi ha diners” o “No tenim terrenys” les seves demandes.

Segurament el repte és buscar la trobada entre la veu dels infants i la dels adults sense que aquesta última domini sobre la primera. Per això entenem que la comunicació no ha de ser només de baix a dalt, que els nens i nenes i els nois i noies facin demandes als poders públics, sinó de potenciar i oferir els espais per a la crítica que els infants i els joves poden fer per a tots els àmbits de la vida municipal. Què opinen ells de la Festa Major? Què opinen ells de la mobilitat que ofereixen els nostres carrers? Què els sembla l’oferta comercial del nostre poble? Què canviarien ells dels serveis mèdics que se’ls ofereixen? Què senten amb les actuals ratios a les aules? ... Aquest diàleg necessari no sorgeix del no-res. És imprescindible l’acompanyament, la tutorització i la informació ben donada. És en aquest sentit que l’Ajuntament ha de liderar la col•laboració de tots els centres i entitats que treballen amb els menuts perquè es pugui fer sentir la seva veu.

El nostre poble és ric en associacionisme juvenil: agrupaments escoltes, entitats esportives, culturals, acadèmiques complementen la tasca educativa de les famílies i de les escoles. Vetllar per la seva continuïtat i pel seu dinamisme, ajudar-los a assolir els seus objectius és una de les tasques que des de Babord entomem com a compromís d’acció política.

Perquè els infants ens poden donar moltes vegades la pista d’allò que realment cal prioritzar. I sabem que aquesta és una de les tasques més difícils en la vida municipal.

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

La política municipal vista amb ulls d’infants

Aquí podeu llegir l'article municipal de desembre de 2018 escrit per Babord. Respon al tema triat per Gent per Vilassar de Mar: "La política municipal vista amb ulls d'infants".

Read more

Moció pel dret a l’empadronament

Al ple municipal del 20 de desembre el Grup Municipal de Babord presenta una moció sobre el dret a l'empadronament amb l'objectiu de facilitar aquest tràmit a totes les persones residents a Vilassar de Mar

Read more

Sobre el "butlletí especial: anàlisi i situació del deute municipal"

El passat Novembre l’Ajuntament de Vilassar de Mar va publicar un butlletí municipal especial sota el títol Anàlisi i situació del deute municipal. De nou, i seguint dinàmiques d’anteriors governs, veiem que s’utilitza un mitjà de comunicació públic per difondre els èxits del govern municipal i sense cap mena de crítica al respecte. És a dir, una eina de propaganda dels partits que integren el govern però amb diners municipals. Esperem que això no sigui una mostra de l’estratègia de l’actual govern per a la campanya electoral del mes de maig. Quants butlletins especials més té previst el govern?

Estem d’acord que es parli del deute municipal, que s’informi de la gestió que s’ha fet i que es doni informació transparent i clara sobre la situació del fons municipals. Ara bé, no compartim la manera com es dóna la informació. Una informació sesgada i amb la qual se’n fa un ús interessat dels resultats obtinguts. Entre d’altres temes, s’obvia que encara hi ha deutes per resoldre, no s’informen ni es recorden els resultats de l’auditoria, ni tampoc es diu res de la complexa situació de Can Vives i on s’oculta la realitat en la qual es troba. Cap menció als resultats aconseguits gràcies als acords signats amb Babord i cap espai on es doni la visió crítica de la resta dels grups municipals que formen el consistori.

Voleu continuar així?

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes