llibertat_presos.jpg

[article publicat en "VdM: Revista d'informació de l'Ajuntament de Vilassar de Mar" en el numero del 20/0717 al 20/09/17]

Ara que s’ha acabat la Festa Major és un bon moment per fer-ne una valoració. Des de Babord pensem que cal posar sobre la taula la revisió de certes tradicions i el canvi de certes dinàmiques, sense por a les resistències que això pugui implicar.

Defensem que les festes han d’estar arrelades al carrer. En aquest sentit volem felicitar La Rierada que, de forma autònoma i autoorganitzada, ha fet possible una Festa Major de caràcter popular, recuperant antics oficis del poble, que ha desbordat qualsevol nivell de participació vist fins ara. Amb La Rierada la gent recobra el protagonisme de la Festa Major, ja sigui decorant balcons i carrers, ballant als concerts, o participant en les diferents activitats.

Volem unes festes lliures de privilegis on no hi hagi els clàssics acompanyaments d’autoritats i de regidors/es que ens recorden els temps en blanc i negre del “bajo palio”.

Aquest any hem vist com, de forma un xic exagerada, des dels mitjans municipals s'ha fet un seguiment molt acurat de la presència de l’alcalde, mentre que actes organitzats per altres col•lectius han quedat més invisibilitzats. Volem unes festes lliures de publicitat del govern.

Com a poble que acull diferents cultures potser ha arribat el moment de definir una Festa Major amb menys preponderància dels actes religiosos o, si més no, que inclogui les diferents confessions. Sabem que Vilassar de Mar, com la majoria dels pobles, té una història molt vinculada a la religió catòlica: l'exemple més evident és que celebrem Sant Joan. Però potser és el moment de treure el simbolisme institucional de la solemne eucaristia.

També és l'hora de saber el motiu pel qual s’ha instaurat la fira dels indians i americans. Què volem recordar o representar? Això ho podem lligar amb els gegants que representen Vilassar de Mar. Tal i com diu el Centre d'Estudis Vilassarencs, el Pigat ens vincula a un passat colonialista connivent amb el tràfic d’esclaus. Potser és hora de donar un altre sentit al Pigat per demostrar que volem ser una Festa Major lliure de símbols colonialistes i esclavistes.

I no podríem acabar sense reclamar unes festes populars lliures d’agressions sexistes. Des de La Rierada s’ha fet un esforç per disposar d’un protocol d’actuació i l’Ajuntament, per primer cop, ha impulsat la campanya “diversió sense cap agressió”. Cal coordinar-les per aconseguir que les festes puguin ser, de forma efectiva, de tots i totes.

Ah, i entre totes haurem de fer un esforç per a que l'any que ve la festa arribi a tots els barris.

 
avatar whatsapp jotambe 

25-N #JOTAMBÉ

Per a l'eliminació
de la violència
envers les dones.

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Manifest 25-N: per a l'eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre és el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Babord s'ha adherit al manifest unitari d'aquest 25 de novembre de 2017 i cridem a la participació en els actes organitzats a Vilassar de Mar per Viladona i altres col·lectius. I podeu participar en la campanya #JOTAMBÉ.

Continueu llegint ...

Resum del ple municipal del 24/10/2017

Dimarts 24 d'Octubre es va celebrar un ple extraordinari i urgent per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Podeu llegir un resum extens de la sessió a: http://vilassarradio.cat/el-ple-aprova-la-mocio-per-aturar-la-suspensio-de-lautonomia-de-catalunya/; o consultar l'àudio de tota la sessió plenària a: http://www.ivoox.com/ple-extraordinari-i-urgent-del-dimarts-24-d-octubre-audios-mp3_rf_21682435_1.html. Si voleu escoltar la valoració que en va fer Babord, aquí teniu el tall de veu: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-24102017.

Read more

Resum del ple municipal del 19/10/2017

El passat dijous es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-del-dijous-19-octubre-2017-audios-mp3_rf_21570127_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-19102018

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes