llibertat_expressio_x3.jpg

[article publicat en "VdM: Revista d'informació de l'Ajuntament de Vilassar de Mar" en el numero del 20/0717 al 20/09/17]

Ara que s’ha acabat la Festa Major és un bon moment per fer-ne una valoració. Des de Babord pensem que cal posar sobre la taula la revisió de certes tradicions i el canvi de certes dinàmiques, sense por a les resistències que això pugui implicar.

Defensem que les festes han d’estar arrelades al carrer. En aquest sentit volem felicitar La Rierada que, de forma autònoma i autoorganitzada, ha fet possible una Festa Major de caràcter popular, recuperant antics oficis del poble, que ha desbordat qualsevol nivell de participació vist fins ara. Amb La Rierada la gent recobra el protagonisme de la Festa Major, ja sigui decorant balcons i carrers, ballant als concerts, o participant en les diferents activitats.

Volem unes festes lliures de privilegis on no hi hagi els clàssics acompanyaments d’autoritats i de regidors/es que ens recorden els temps en blanc i negre del “bajo palio”.

Aquest any hem vist com, de forma un xic exagerada, des dels mitjans municipals s'ha fet un seguiment molt acurat de la presència de l’alcalde, mentre que actes organitzats per altres col•lectius han quedat més invisibilitzats. Volem unes festes lliures de publicitat del govern.

Com a poble que acull diferents cultures potser ha arribat el moment de definir una Festa Major amb menys preponderància dels actes religiosos o, si més no, que inclogui les diferents confessions. Sabem que Vilassar de Mar, com la majoria dels pobles, té una història molt vinculada a la religió catòlica: l'exemple més evident és que celebrem Sant Joan. Però potser és el moment de treure el simbolisme institucional de la solemne eucaristia.

També és l'hora de saber el motiu pel qual s’ha instaurat la fira dels indians i americans. Què volem recordar o representar? Això ho podem lligar amb els gegants que representen Vilassar de Mar. Tal i com diu el Centre d'Estudis Vilassarencs, el Pigat ens vincula a un passat colonialista connivent amb el tràfic d’esclaus. Potser és hora de donar un altre sentit al Pigat per demostrar que volem ser una Festa Major lliure de símbols colonialistes i esclavistes.

I no podríem acabar sense reclamar unes festes populars lliures d’agressions sexistes. Des de La Rierada s’ha fet un esforç per disposar d’un protocol d’actuació i l’Ajuntament, per primer cop, ha impulsat la campanya “diversió sense cap agressió”. Cal coordinar-les per aconseguir que les festes puguin ser, de forma efectiva, de tots i totes.

Ah, i entre totes haurem de fer un esforç per a que l'any que ve la festa arribi a tots els barris.

 
mobilitat icon 

Ens movem per
Vilassar de Mar!

El pla de mobilitat
urbana sostenible

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Resum del ple municipal del 5/10/27

El passat dijous 5 d'octubre es va celebrar el ple municipal ordinari del setembre, el qual es va ajornar per motius d'organització interna del consistori.

Podeu llegir el resum elaborat per Vilassar Ràdio a http://vilassarradio.cat/resum-del-ple-de-dijous-5-doctubre/ i escoltar el balanç de la sessió per part de Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/ple-5-octubre-2017-balanc-babord.

Read more

Resum del ple municipal del 5/10/27

El passat dijous 5 d'octubre es va celebrar el ple municipal ordinari del setembre, el qual es va ajornar per motius d'organització interna del consistori.

Podeu llegir el resum elaborat per Vilassar Ràdio a http://vilassarradio.cat/resum-del-ple-de-dijous-5-doctubre/ i escoltar el balanç de la sessió per part de Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/ple-5-octubre-2017-balanc-babord.

Read more

Babord renova el seu grup municipal

Aquesta tardor viurem una renovació de l'equip de regidores de Babord.

Quan vam iniciar la legislatura teníem clar que el relleu entre regidors seria una de les característiques de la nostra manera de fer política.

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes