vagafeminista_logo.jpg

El passat 15 de juny es va celebrar el ple municipal ordinari.

Podeu escoltar la gravació de les intervencions al ple a http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-15-juny-de-audios-mp3_rf_19300304_1.html.

En aquest resum, farem una valoració dels aspectes més destacats del ple. També la podeu escoltar a https://soundcloud.com/user-79218745/balanc-ple-babord-15062017.

Va ser un ple curt i bastant ràpid però hi ha algunes mocions de fons que volem comentar.

I. Part resolutiva.

Ens vam abstenir a l’aprovació de les bases per les subvencions d’esports perquè considerem que calia fer un treball més a fons pel que fa a totes les subvencions. Està clar que aquestes s’havien de resoldre en breu però era important per nosaltres fer aquest treball en un marc més general. Al ple d’abril es va crear una comissió per les bases de les subvencions però aquesta encara no s’ha reunit i nosaltres enteníem que s’haurien d’haver treballat des d’allà.

II. Part de control.

La moció de VdmSqP de rebelió primària es va retirar. Nosaltres creiem que era una moció totalment acceptable però el tema del redactat no va agradar a algunes formacions perquè feia referència als partits polítics que l'havien impulsat, cosa que a nosaltres ens sembla lògica. Entenem que des de VdMSqP es volia fer aquest canvi per obtenir el consens però per nosaltres eren excuses perquè s’havia presentat amb temps i si algú volia fer aquesta esmena la podria haver fet prèviament, així que no entenem perquè es va retirar. En tot cas, es presentarà al ple de juliol i esperem que en aquell sí que es pugui aprovar.


La moció de CiU sobre la reforma horària, comentar que ens hem abstingut perquè estem d’acord en la reforma, és a dir, que es puguin adaptar els horaris perquè les jornades laborals siguin més curtes i que, per tant, la productivitat sigui més elevada i es faciliti la conciliació, però el que ens generava dubtes i neguit era veure quines accions es porten a terme. Si les accions són que els ajuntaments només obrin els matins i les escoles facin horari lectiu matinal però, en canvi, el món laboral de l’empresa privada continua sent un món precari amb molta inseguretat, doncs només agreujàvem la situació de les treballadores perquè al final tenien les mateixes condicions laborals i, per tant, la necessitat de treballar moltíssimes hores per cobrar un sou mínim però, com que l’administració sí que fa aquest canvi, només poden anar a fer gestions al matí o si tenen criatures a càrrec, què es fa amb aquestes per la tarda? Així, ens vam abstenir perquè no volíem entorpir la reforma horària però instem a seguir treballant per veure quines són aquestes accions i com fer perquè aquesta reforma horària sigui efectiva i beneficiosa per tothom.

III. Precs i preguntes.

Volíem destacar la publicitat que havia fet el govern municipal pel que fa als accessos al passeig marítim (pas soterrat i ascensors), en la qual comunicaven que, degut als aiguats de l’octubre del 2016, es van avariar, no és així: l’avaria dels ascensors porta molt més, i volíem aclarir aquest fet i que es reconegués que la comunicació es podria haver fet molt millor.

 

 
euro tag rosa

Pressupost
municipal 2018

3 prioritats,
20 propostes

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar

Viure a Vilassar de Mar és cada cop més difícil per a molta gent del nostre municipi. L’augment del preu de l’habitatge, especialment de lloguer, provoca que moltes famílies i persones en situació de precarietat hagin de marxar del poble. Mentre disminueix l’oferta d'habitatge i s’encareix el preu per a la població en general, creix el nombre de pisos turístics. Al ple municipal ordinari del 15 de Febrer, vam presentar una moció per aplicar una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar.

Continueu llegint ...

Pressupostos 2018

Després d’un procés participatiu obert a la població, BABORD hem llençat una proposta al Govern Municipal de Vilassar de Mar pels pressupostos municipals 2018. La nostra proposta es basa en tres prioritats i una vintena de mesures concretes.

Les prioritats bàsiques que Babord posem sobre la taula consisteixen en l'elaboració de 2 informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equipaments municipals i gestió de l’aigua, la fixació d’un calendari concret de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i treballar per establir un sistema d'atorgació de subvencions a entitats transparent i amb criteris definits.

Algunes de les mesures concretes que també es proposen són l’inici d’un Pla d’habitatge amb un inventari de pisos buits i una moratòria de les llicencies de pisos turístics, l'adequació de la sala carrau per fer-hi cinema, pla integral contra les violències sexuals, obres de millora d’estalvi energètic en equipaments, impuls dels museus municipals i un increment del percentatge d'inversions dedicat a pressupostos participatius, entre d'altres.

Des de l’inici de la legislatura, Babord hem treballat per una transformació d’arrel de les polítiques municipals, anant més enllà de la mera gestió. Arrel de les nostres propostes, amb els pressupostos de 2016 es va aconseguir la posada en marxa dels primers pressupostos participatius de Vilassar de Mar, la incorporació d’un tècnic de contractacions (molt important en un poble on el capítol II representa un 46,47% del pressupost), una auditoria integral de la SA Municipal i el projecte del Mercat municipal, d'on prové la major part del deute municipal, i el treball del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i el Pla d’usos del sòl agrícola, entre d’altres.

En el que portem de negociació, de moment, hem aconseguit que el govern aplacés la data d'aprovació dels pressupostos, prevista inicialment a finals de gener, per a poder facilitar la negociació amb els grups municipals.

Pensem que fem una proposta assumible pel govern municipal, que consta d'elements provinents d’altres acords, com l’acord d’investidura. No entendríem que es deixés passar una oportunitat com aquesta per adoptar polítiques transformadores concretes que beneficiarien a la majoria social del nostre poble.

Moció per a la prohibició de l'ús de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar

Des del grup municipal de Babord mostrem la nostra preocupació davant la informació donada a la Junta de Govern Local del passat 28 de desembre de 2017, sobre la incorporació de 3 pistoles elèctriques “Taser” per part de la policia local. És per això que vam presentar aquesta moció al ple municipal ordinari del 18 de gener de 2018, per instar a la seva prohibició al municipi, i tenir un debat sobre model de seguretat.

La moció va ser rebutjada per 5 vots a favor (Babord i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes