rendicio-comptes_taules.jpg

El passat 15 de juny es va celebrar el ple municipal ordinari.

Podeu escoltar la gravació de les intervencions al ple a http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-15-juny-de-audios-mp3_rf_19300304_1.html.

En aquest resum, farem una valoració dels aspectes més destacats del ple. També la podeu escoltar a https://soundcloud.com/user-79218745/balanc-ple-babord-15062017.

Va ser un ple curt i bastant ràpid però hi ha algunes mocions de fons que volem comentar.

I. Part resolutiva.

Ens vam abstenir a l’aprovació de les bases per les subvencions d’esports perquè considerem que calia fer un treball més a fons pel que fa a totes les subvencions. Està clar que aquestes s’havien de resoldre en breu però era important per nosaltres fer aquest treball en un marc més general. Al ple d’abril es va crear una comissió per les bases de les subvencions però aquesta encara no s’ha reunit i nosaltres enteníem que s’haurien d’haver treballat des d’allà.

II. Part de control.

La moció de VdmSqP de rebelió primària es va retirar. Nosaltres creiem que era una moció totalment acceptable però el tema del redactat no va agradar a algunes formacions perquè feia referència als partits polítics que l'havien impulsat, cosa que a nosaltres ens sembla lògica. Entenem que des de VdMSqP es volia fer aquest canvi per obtenir el consens però per nosaltres eren excuses perquè s’havia presentat amb temps i si algú volia fer aquesta esmena la podria haver fet prèviament, així que no entenem perquè es va retirar. En tot cas, es presentarà al ple de juliol i esperem que en aquell sí que es pugui aprovar.


La moció de CiU sobre la reforma horària, comentar que ens hem abstingut perquè estem d’acord en la reforma, és a dir, que es puguin adaptar els horaris perquè les jornades laborals siguin més curtes i que, per tant, la productivitat sigui més elevada i es faciliti la conciliació, però el que ens generava dubtes i neguit era veure quines accions es porten a terme. Si les accions són que els ajuntaments només obrin els matins i les escoles facin horari lectiu matinal però, en canvi, el món laboral de l’empresa privada continua sent un món precari amb molta inseguretat, doncs només agreujàvem la situació de les treballadores perquè al final tenien les mateixes condicions laborals i, per tant, la necessitat de treballar moltíssimes hores per cobrar un sou mínim però, com que l’administració sí que fa aquest canvi, només poden anar a fer gestions al matí o si tenen criatures a càrrec, què es fa amb aquestes per la tarda? Així, ens vam abstenir perquè no volíem entorpir la reforma horària però instem a seguir treballant per veure quines són aquestes accions i com fer perquè aquesta reforma horària sigui efectiva i beneficiosa per tothom.

III. Precs i preguntes.

Volíem destacar la publicitat que havia fet el govern municipal pel que fa als accessos al passeig marítim (pas soterrat i ascensors), en la qual comunicaven que, degut als aiguats de l’octubre del 2016, es van avariar, no és així: l’avaria dels ascensors porta molt més, i volíem aclarir aquest fet i que es reconegués que la comunicació es podria haver fet molt millor.

 

 
mobilitat icon 

Ens movem per
Vilassar de Mar!

El pla de mobilitat
urbana sostenible

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Resum del ple municipal del 20/07/2017

El passat 20 de juliol es va celebrar el ple municipal ordinari.

Podeu escoltar la gravació de les intervencions al ple a http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-20-juliol-de-audios-mp3_rf_19958691_1.html.

En aquest resum, farem una valoració dels aspectes més destacats del ple. També la podeu escoltar a https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-20072017.

Si voleu llegir un resum complet del ple, aquí podeu llegir el que elabora Vilassar Ràdio després de cada ple: http://vilassarradio.cat/resum-ple-municipal-20-de-juliol/

Read more

La bicicleta: A Vilassar volem anar en bicicleta i a peu a tot arreu!

Aquí teniu la versió definitiva del súper vídeo de La Bicicleta, fet dins la campanya "Ens movem per Vilassar", que explica els principals problemes i reptes de la mobilitat a Vilassar de Mar i al Maresme, i les nostres propostes pel que fa al PMUS: https://www.youtube.com/watch?v=Sbm0kkpX-PQ&t=4s 

Esperem que la gaudiu tant com nosaltres fent-la!
 
A Vilassar volem anar amb bicicleta i a peu a tot arreu...

Una Festa Major més lliure

Ara que s’ha acabat la Festa Major és un bon moment per fer-ne una valoració. Des de Babord volem felicitar La Rierada que, de forma autònoma, ha fet possible una Festa Major de caràcter popular. També ens sumem a la preocupació de la Rierada per reclamar unes festes lliures d’agressions sexistes. A més, cal canviar algunes actuacions: volem unes festes lliures de privilegis per als representants públics i que no es faci publicitat exagerada del govern municipal. També cal ajustar el protagonisme d'actes religiosos i la revisió de certes "tradicions" vinculades a un passat colonialista i esclavista. I cal un esforç perquè la festa arribi a tots els barris.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes