llibertat_presos.jpg

El passat 15 de juny es va celebrar el ple municipal ordinari.

Podeu escoltar la gravació de les intervencions al ple a http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-15-juny-de-audios-mp3_rf_19300304_1.html.

En aquest resum, farem una valoració dels aspectes més destacats del ple. També la podeu escoltar a https://soundcloud.com/user-79218745/balanc-ple-babord-15062017.

Va ser un ple curt i bastant ràpid però hi ha algunes mocions de fons que volem comentar.

I. Part resolutiva.

Ens vam abstenir a l’aprovació de les bases per les subvencions d’esports perquè considerem que calia fer un treball més a fons pel que fa a totes les subvencions. Està clar que aquestes s’havien de resoldre en breu però era important per nosaltres fer aquest treball en un marc més general. Al ple d’abril es va crear una comissió per les bases de les subvencions però aquesta encara no s’ha reunit i nosaltres enteníem que s’haurien d’haver treballat des d’allà.

II. Part de control.

La moció de VdmSqP de rebelió primària es va retirar. Nosaltres creiem que era una moció totalment acceptable però el tema del redactat no va agradar a algunes formacions perquè feia referència als partits polítics que l'havien impulsat, cosa que a nosaltres ens sembla lògica. Entenem que des de VdMSqP es volia fer aquest canvi per obtenir el consens però per nosaltres eren excuses perquè s’havia presentat amb temps i si algú volia fer aquesta esmena la podria haver fet prèviament, així que no entenem perquè es va retirar. En tot cas, es presentarà al ple de juliol i esperem que en aquell sí que es pugui aprovar.


La moció de CiU sobre la reforma horària, comentar que ens hem abstingut perquè estem d’acord en la reforma, és a dir, que es puguin adaptar els horaris perquè les jornades laborals siguin més curtes i que, per tant, la productivitat sigui més elevada i es faciliti la conciliació, però el que ens generava dubtes i neguit era veure quines accions es porten a terme. Si les accions són que els ajuntaments només obrin els matins i les escoles facin horari lectiu matinal però, en canvi, el món laboral de l’empresa privada continua sent un món precari amb molta inseguretat, doncs només agreujàvem la situació de les treballadores perquè al final tenien les mateixes condicions laborals i, per tant, la necessitat de treballar moltíssimes hores per cobrar un sou mínim però, com que l’administració sí que fa aquest canvi, només poden anar a fer gestions al matí o si tenen criatures a càrrec, què es fa amb aquestes per la tarda? Així, ens vam abstenir perquè no volíem entorpir la reforma horària però instem a seguir treballant per veure quines són aquestes accions i com fer perquè aquesta reforma horària sigui efectiva i beneficiosa per tothom.

III. Precs i preguntes.

Volíem destacar la publicitat que havia fet el govern municipal pel que fa als accessos al passeig marítim (pas soterrat i ascensors), en la qual comunicaven que, degut als aiguats de l’octubre del 2016, es van avariar, no és així: l’avaria dels ascensors porta molt més, i volíem aclarir aquest fet i que es reconegués que la comunicació es podria haver fet molt millor.

 

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

10 punts destacats de l'auditoria de la SA municipal

Després d'analitzar l'informe de l'auditoria de la SA municipal, des de Babord volem destacar 10 punts referents a l'endeutament, irregularitats en les contractacions, honoraris...

Continueu llegint ...

Informe de l'auditoria de la SA Municipal [informe lliurat al ple]

En el ple municipal de 19 d'abril de 2018 s'ha presentat i debatut públicament l'informe de l'auditoria de "Vilassar Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA", més coneguda com la SA Municipal. Aquí podeu consultar el contingut complet i les conclusions de l'informe.

Continueu llegint ...

Auditoria 2018

Aquest mes de març s'ha lliurat l'Auditoria de la S.A. Municipal. A Babord ho considerem una fita molt important després d’anys de lluita per posar llum a la fosca gestió de la SA Municipal, gestió que ha comportat múltiples perjudicis per al poble. Davant dels resultats de l'auditoria, Babord fixa la seva posició en 3 premises:
1) Dret a la informació. 2) No a la impunitat. 3) Restabliment de les pèrdues municipals.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes