llibertat_presos.jpg

El passat 20 de juliol es va celebrar el ple municipal ordinari.

Podeu escoltar la gravació de les intervencions al ple a http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-20-juliol-de-audios-mp3_rf_19958691_1.html.

En aquest resum, farem una valoració dels aspectes més destacats del ple. També la podeu escoltar a https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-20072017.

Si voleu llegir un resum complet del ple, aquí podeu llegir el que elabora Vilassar Ràdio després de cada ple: http://vilassarradio.cat/resum-ple-municipal-20-de-juliol/

I. Part Resolutiva.

No va haver molta cosa més enllà de la creació d'una comissió per a la modificació de les ordenances. Vam valorar com a important, també, el patrimoni de sòl i habitatge públic, en el qual, però, falten espais per incloure. Per últim, es van fer dues modificacions de crèdit per cobrir dos erros comesos: en aquests punts, ens vam abstenir perquè era la única manera de solucionar-los, per tant, vam considerar que no ens podíem oposar.

II. Part de control.

Des de Babord vam presentar dues mocions: una per protegir les zones dunars de la platja Mar Xica, la qual es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups tret Gent per Vilassar, que es va abstenir; i una per la retirada de la publicitat sexista que diferents empreses poguessin fer al poble: aquesta la vam retirar perquè CiU va dir que una frase s'hauria de fer diferent, i vam preferir presentar-la al ple vinent per obtenir el suport de tots els grups.

Podem en va presentar dues més: una de suport al manifest de rebel·lió primària, la qual ja havien presentat al ple anterior i va rebre el suport de tots els grups; i una d'adhesió a la declaració sobre l'Economia Circular, a Sevilla. Respecte aquesta última, estem d'acord amb la proposta però ens sembla que podia quedar com una declaració d'intencions i, per tant, considerem que, millor que unir-nos a declaracions d'altres llocs, caldria mirar la implicació real que podria tenir fer-ho a Vilassar.

III. Precs i preguntes.

La gent va reclamar que l’skate park que està a la zona industrial es traslladés més a prop del poble, reclamació amb la qual estem d’acord. Perquè, a més, és un esport cada vegada més majoritari i no pot estar tant allunyat.

Nosaltres, per la nostra banda, vam fer preguntes de fiscalització del govern, més tenint en compte que a l'Agost no hi ha ple i hi ha molts temes sobre la taula: neteja de carrers i platges, motius pels quals personal de l'Ajuntament està plegant, com és que ens vam adherir a la XESC i no s'està fent un seguiment ni assistint a les reunions...

 
avatar whatsapp jotambe 

25-N #JOTAMBÉ

Per a l'eliminació
de la violència
envers les dones.

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Manifest 25-N: per a l'eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre és el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Babord s'ha adherit al manifest unitari d'aquest 25 de novembre de 2017 i cridem a la participació en els actes organitzats a Vilassar de Mar per Viladona i altres col·lectius. I podeu participar en la campanya #JOTAMBÉ.

Continueu llegint ...

Resum del ple municipal del 24/10/2017

Dimarts 24 d'Octubre es va celebrar un ple extraordinari i urgent per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Podeu llegir un resum extens de la sessió a: http://vilassarradio.cat/el-ple-aprova-la-mocio-per-aturar-la-suspensio-de-lautonomia-de-catalunya/; o consultar l'àudio de tota la sessió plenària a: http://www.ivoox.com/ple-extraordinari-i-urgent-del-dimarts-24-d-octubre-audios-mp3_rf_21682435_1.html. Si voleu escoltar la valoració que en va fer Babord, aquí teniu el tall de veu: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-24102017.

Read more

Resum del ple municipal del 19/10/2017

El passat dijous es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-del-dijous-19-octubre-2017-audios-mp3_rf_21570127_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-19102018

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes