Llibertat Presos 14 Abril

El passat 20 de juliol es va celebrar el ple municipal ordinari.

Podeu escoltar la gravació de les intervencions al ple a http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-20-juliol-de-audios-mp3_rf_19958691_1.html.

En aquest resum, farem una valoració dels aspectes més destacats del ple. També la podeu escoltar a https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-20072017.

Si voleu llegir un resum complet del ple, aquí podeu llegir el que elabora Vilassar Ràdio després de cada ple: http://vilassarradio.cat/resum-ple-municipal-20-de-juliol/

I. Part Resolutiva.

No va haver molta cosa més enllà de la creació d'una comissió per a la modificació de les ordenances. Vam valorar com a important, també, el patrimoni de sòl i habitatge públic, en el qual, però, falten espais per incloure. Per últim, es van fer dues modificacions de crèdit per cobrir dos erros comesos: en aquests punts, ens vam abstenir perquè era la única manera de solucionar-los, per tant, vam considerar que no ens podíem oposar.

II. Part de control.

Des de Babord vam presentar dues mocions: una per protegir les zones dunars de la platja Mar Xica, la qual es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups tret Gent per Vilassar, que es va abstenir; i una per la retirada de la publicitat sexista que diferents empreses poguessin fer al poble: aquesta la vam retirar perquè CiU va dir que una frase s'hauria de fer diferent, i vam preferir presentar-la al ple vinent per obtenir el suport de tots els grups.

Podem en va presentar dues més: una de suport al manifest de rebel·lió primària, la qual ja havien presentat al ple anterior i va rebre el suport de tots els grups; i una d'adhesió a la declaració sobre l'Economia Circular, a Sevilla. Respecte aquesta última, estem d'acord amb la proposta però ens sembla que podia quedar com una declaració d'intencions i, per tant, considerem que, millor que unir-nos a declaracions d'altres llocs, caldria mirar la implicació real que podria tenir fer-ho a Vilassar.

III. Precs i preguntes.

La gent va reclamar que l’skate park que està a la zona industrial es traslladés més a prop del poble, reclamació amb la qual estem d’acord. Perquè, a més, és un esport cada vegada més majoritari i no pot estar tant allunyat.

Nosaltres, per la nostra banda, vam fer preguntes de fiscalització del govern, més tenint en compte que a l'Agost no hi ha ple i hi ha molts temes sobre la taula: neteja de carrers i platges, motius pels quals personal de l'Ajuntament està plegant, com és que ens vam adherir a la XESC i no s'està fent un seguiment ni assistint a les reunions...

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

MOCIÓ PEL DRET A L’HABITATGE

El grup municipal de Babord presentem una moció pel dret a l'habitatge al ple del 21 de juny de 2018. 

Read more

Un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa

Com es pot construir des de baix una realitat radicalment diferent, basada en unes finances ètiques i solidàries?
A qui beneficia el deute i la corrupció? A les elits econòmiques o a les classes populars?
És possible un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa?

En relació a l'acte de Sobirania econòmica (15 de juny 2018) de Babord, us adjuntem algunes idees.

Continueu llegint ...

Acte "Sobirania econòmica" 15 de juny a les 18h

Què entenem per sobirania econòmica? Des dels municipis, es poden dur a terme polítiques econòmiques que siguin transformadores?

Dins del cicle "Guanyem sobiranies: construïm república des dels municipis", aquest divendres 15 de juny a les 18 h a la Sala Galbany (carrer Sant Roc) fem l'acte "Sobirania econòmica" amb la participació de la Iolanda Fresnillo, experta en auditoria i polítiques comunitàries i membre del col·lectiu Ekona i l' Ismael Hernández Adell, coordinador de la Càtedra d'Economia Social del Tecnocampus i ​membre de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes