vagafeminista_logo.jpg

El passat dijous 5 d'octubre es va celebrar el ple municipal ordinari del setembre, el qual es va ajornar per motius d'organització interna del consistori.

Podeu llegir el resum elaborat per Vilassar Ràdio a http://vilassarradio.cat/resum-del-ple-de-dijous-5-doctubre/ i escoltar el balanç de la sessió per part de Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/ple-5-octubre-2017-balanc-babord.

Va ser un ple molt marcat pels fets de l'1 d'Octubre i, en aquesta línia, en primera instància ens agradaria transmetre el nostre agraïment a totes les persones i col·lectius que van participar l'1 d'Octubre, i totes les accions i organització que es va viure de forma molt positiva en defensa del referèndum i per evitar el precinte dels espais i la retirada de les urnes. Creiem que va ser molt valenta i que cal agrair i posar en valor. També mostrar el nostre suport a totes les persones ferides d'altres municipis i fer pal·lès el rebuig a la violència policial duta a terme. 

Al ple vam voler donar suport formal al decret d'alcaldia signat previ al referèndum en suport d'aquest, en moments on des de la fiscalia i els estaments judicials s'estava tallant. En relació a la moció que es va presentar de forma conjunta en rebuig de la violència policial i en defensa del diàleg, volíem expressar el nostre neguit perquè no entenem com és que el PSC i Vilassar de Mar Sí que es Pot no es van adherir i, finalment, es van abstenir. Entenem que era una moció oberta que incloïa el seu pensament i no ho entenem. Després, ells en van presentar una altra una mica més "descafeïnada" i sí que vam votar a favor. 

Per últim, vam fer una reflexió al ple que ens agradaria remarcar: al final, tot aquest moviment de l'1-O ha estat portat des del carrer i ens agradaria deixar aquest espai de lideratge als col·lectius, entitats i persones que hi han participat; i creiem que hauria d'haver estat així i volíem fer la crítica que des de la institució això no es va permetre, i ens agradaria que de cara a futures ocasions sí que ho fos.

I. Part Resolutiva.

Pel que fa a la part resolutiva, es van aprovar els comptes del 2016. Nosaltres ens vam abstenir perquè, malgrat sí que s'ha fet una gran feina a nivell tècnic per posar ordre a tot això, no estem d'acord que hi hagi un tancament dels comptes amb un benefici de 2'5 milions d'euros. També recordar que els pressupostos del 2016 van ser un acord del govern i Babord, que nosaltres valorem de forma molt positiva perquè ha permès que es fessin els pressupostos participatius, es tirés endavant l'auditoria de la SA municipal i es pogués contractar a un tècnic. Per contra, aquest acord amb el govern també parlava d'una negociació i treball amb la ciutadania pel que fa als pressupostos i, com que aquest treball no es va fer, això ha comportat que els pressupostos del 2017 no es poguessin tirar endavant i estiguem amb pressupostos prorrogats.

També hi havia un altre punt d'adhesió al fons econòmic per donar cobertura a una execució d'una sentència. En aquests moments, hi ha un litigi davant l'ajuntament per part dels senyors Vives i Moya pel que fa al projecte de Can Vives (al Barato). Aquest projecte ve del desgavell de la SA municipal que Babord porta temps denunciant i que la gent tingui consciència que al final hi ha el perill que acabi execuntant-se la sentència i la demanda és de 4 milions d'euros. Estem treballant-hi i esperem que es pugui resoldre de manera satisfactòria però el fet que s'hagi proposat adherir-nos al fons "augura" males notícies d'aquí al futur.

II. Part No Resolutiva.

Per últim, comentar que estem molt d'acord amb les mocions presentades per part de Vilassar de Mar Sí que es Pot per estudiar l'IBI i altres impostos que l'església no està pagant i reclamar que els pagui; i també iniciar un grup de treball pel que fa al contracte de la brossa. Creiem prioritar-ho estudiar-ho bé ja que és un dels grans serveis que l'ajuntament externalitza i hem de decidir com es vol gestionar (si de forma interna, etc.).

 

Per últim, agrair molt la feina que ha fet la Marina Jordan, que es va acomiadar en aquest ple. Al final, els processos de relleu dins d'un col·lectiu de participació tant oberta com Babord són naturals i ja hi portem un temps treballant; i la persona que la rellevarà, en Pau Arona, segur que ho continuarà fent molt bé.

 

 
euro tag rosa

Pressupost
municipal 2018

3 prioritats,
20 propostes

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar

Viure a Vilassar de Mar és cada cop més difícil per a molta gent del nostre municipi. L’augment del preu de l’habitatge, especialment de lloguer, provoca que moltes famílies i persones en situació de precarietat hagin de marxar del poble. Mentre disminueix l’oferta d'habitatge i s’encareix el preu per a la població en general, creix el nombre de pisos turístics. Al ple municipal ordinari del 15 de Febrer, vam presentar una moció per aplicar una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar.

Continueu llegint ...

Pressupostos 2018

Després d’un procés participatiu obert a la població, BABORD hem llençat una proposta al Govern Municipal de Vilassar de Mar pels pressupostos municipals 2018. La nostra proposta es basa en tres prioritats i una vintena de mesures concretes.

Les prioritats bàsiques que Babord posem sobre la taula consisteixen en l'elaboració de 2 informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equipaments municipals i gestió de l’aigua, la fixació d’un calendari concret de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i treballar per establir un sistema d'atorgació de subvencions a entitats transparent i amb criteris definits.

Algunes de les mesures concretes que també es proposen són l’inici d’un Pla d’habitatge amb un inventari de pisos buits i una moratòria de les llicencies de pisos turístics, l'adequació de la sala carrau per fer-hi cinema, pla integral contra les violències sexuals, obres de millora d’estalvi energètic en equipaments, impuls dels museus municipals i un increment del percentatge d'inversions dedicat a pressupostos participatius, entre d'altres.

Des de l’inici de la legislatura, Babord hem treballat per una transformació d’arrel de les polítiques municipals, anant més enllà de la mera gestió. Arrel de les nostres propostes, amb els pressupostos de 2016 es va aconseguir la posada en marxa dels primers pressupostos participatius de Vilassar de Mar, la incorporació d’un tècnic de contractacions (molt important en un poble on el capítol II representa un 46,47% del pressupost), una auditoria integral de la SA Municipal i el projecte del Mercat municipal, d'on prové la major part del deute municipal, i el treball del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i el Pla d’usos del sòl agrícola, entre d’altres.

En el que portem de negociació, de moment, hem aconseguit que el govern aplacés la data d'aprovació dels pressupostos, prevista inicialment a finals de gener, per a poder facilitar la negociació amb els grups municipals.

Pensem que fem una proposta assumible pel govern municipal, que consta d'elements provinents d’altres acords, com l’acord d’investidura. No entendríem que es deixés passar una oportunitat com aquesta per adoptar polítiques transformadores concretes que beneficiarien a la majoria social del nostre poble.

Moció per a la prohibició de l'ús de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar

Des del grup municipal de Babord mostrem la nostra preocupació davant la informació donada a la Junta de Govern Local del passat 28 de desembre de 2017, sobre la incorporació de 3 pistoles elèctriques “Taser” per part de la policia local. És per això que vam presentar aquesta moció al ple municipal ordinari del 18 de gener de 2018, per instar a la seva prohibició al municipi, i tenir un debat sobre model de seguretat.

La moció va ser rebutjada per 5 vots a favor (Babord i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes