llibertat_presos.jpg

El passat dijous 5 d'octubre es va celebrar el ple municipal ordinari del setembre, el qual es va ajornar per motius d'organització interna del consistori.

Podeu llegir el resum elaborat per Vilassar Ràdio a http://vilassarradio.cat/resum-del-ple-de-dijous-5-doctubre/ i escoltar el balanç de la sessió per part de Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/ple-5-octubre-2017-balanc-babord.

Va ser un ple molt marcat pels fets de l'1 d'Octubre i, en aquesta línia, en primera instància ens agradaria transmetre el nostre agraïment a totes les persones i col·lectius que van participar l'1 d'Octubre, i totes les accions i organització que es va viure de forma molt positiva en defensa del referèndum i per evitar el precinte dels espais i la retirada de les urnes. Creiem que va ser molt valenta i que cal agrair i posar en valor. També mostrar el nostre suport a totes les persones ferides d'altres municipis i fer pal·lès el rebuig a la violència policial duta a terme. 

Al ple vam voler donar suport formal al decret d'alcaldia signat previ al referèndum en suport d'aquest, en moments on des de la fiscalia i els estaments judicials s'estava tallant. En relació a la moció que es va presentar de forma conjunta en rebuig de la violència policial i en defensa del diàleg, volíem expressar el nostre neguit perquè no entenem com és que el PSC i Vilassar de Mar Sí que es Pot no es van adherir i, finalment, es van abstenir. Entenem que era una moció oberta que incloïa el seu pensament i no ho entenem. Després, ells en van presentar una altra una mica més "descafeïnada" i sí que vam votar a favor. 

Per últim, vam fer una reflexió al ple que ens agradaria remarcar: al final, tot aquest moviment de l'1-O ha estat portat des del carrer i ens agradaria deixar aquest espai de lideratge als col·lectius, entitats i persones que hi han participat; i creiem que hauria d'haver estat així i volíem fer la crítica que des de la institució això no es va permetre, i ens agradaria que de cara a futures ocasions sí que ho fos.

I. Part Resolutiva.

Pel que fa a la part resolutiva, es van aprovar els comptes del 2016. Nosaltres ens vam abstenir perquè, malgrat sí que s'ha fet una gran feina a nivell tècnic per posar ordre a tot això, no estem d'acord que hi hagi un tancament dels comptes amb un benefici de 2'5 milions d'euros. També recordar que els pressupostos del 2016 van ser un acord del govern i Babord, que nosaltres valorem de forma molt positiva perquè ha permès que es fessin els pressupostos participatius, es tirés endavant l'auditoria de la SA municipal i es pogués contractar a un tècnic. Per contra, aquest acord amb el govern també parlava d'una negociació i treball amb la ciutadania pel que fa als pressupostos i, com que aquest treball no es va fer, això ha comportat que els pressupostos del 2017 no es poguessin tirar endavant i estiguem amb pressupostos prorrogats.

També hi havia un altre punt d'adhesió al fons econòmic per donar cobertura a una execució d'una sentència. En aquests moments, hi ha un litigi davant l'ajuntament per part dels senyors Vives i Moya pel que fa al projecte de Can Vives (al Barato). Aquest projecte ve del desgavell de la SA municipal que Babord porta temps denunciant i que la gent tingui consciència que al final hi ha el perill que acabi execuntant-se la sentència i la demanda és de 4 milions d'euros. Estem treballant-hi i esperem que es pugui resoldre de manera satisfactòria però el fet que s'hagi proposat adherir-nos al fons "augura" males notícies d'aquí al futur.

II. Part No Resolutiva.

Per últim, comentar que estem molt d'acord amb les mocions presentades per part de Vilassar de Mar Sí que es Pot per estudiar l'IBI i altres impostos que l'església no està pagant i reclamar que els pagui; i també iniciar un grup de treball pel que fa al contracte de la brossa. Creiem prioritar-ho estudiar-ho bé ja que és un dels grans serveis que l'ajuntament externalitza i hem de decidir com es vol gestionar (si de forma interna, etc.).

 

Per últim, agrair molt la feina que ha fet la Marina Jordan, que es va acomiadar en aquest ple. Al final, els processos de relleu dins d'un col·lectiu de participació tant oberta com Babord són naturals i ja hi portem un temps treballant; i la persona que la rellevarà, en Pau Arona, segur que ho continuarà fent molt bé.

 

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals

Al ple municipal del 21 de juny de 2018 els grups municipals de Vilassar de Mar Sí que Pot/Sí Puede i Babord han presentat una moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals. La moció ha quedat aprovada per 9 vots a favor (VdMSqP, Babord, PSC, C's i regidora no adscrita), 7 abstencions (GxV i ERC) i 5 en contra (grup Demòcrata).

Read more

Moció pel dret a l'habitatge

Al ple municipal del 21 de juny de 2018, el grup municipal Babord, va presentar una moció pel dret a l'habitatge. Aquesta moció va sorgir, en part, perquè havíem introduït, en l'acord de pressupostos, la creació d'una taula d'habitatge per realitzar un Pla d'Habitatge i aquesta no havia estat constituïda. La moció, però, va quedar rebutjada amb 4 vots a favor (Babord), 7 abstencions (ERC-VdMdiuSí, VdMSqP i la regidora no adscrita) i 10 en contra (Grup Demòcrata, GxV, C's i PSC). 

Continueu llegint ...

Grau de compliment de l'acord de pressuposts (juliol 2018)

En aquest document revisem el grau de compliment de l'acord de pressuposts d'enguany, quan ja ens acostem a l'equador de 2018.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes