Llibertat Presos 14 Abril

El passat dijous es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-del-dijous-19-octubre-2017-audios-mp3_rf_21570127_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-19102018

Al principi del ple, va prendre possessió del càrrec de regidor en Pau Arona, en substitució de la Marina Jordan com a representant de Babord al consistori.

A la part resolutiva, es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals 2018, i el refinançament parcial de 2M d'€ de la SA municipal. Pel que fa a les ordenances vam votar a favor perquè s'havien incorporat moltes de les esmenes que havíem presentat a la comissió i que havíem estat treballant, tot i que creiem que haurien de permetre poder votar les ordenances per separat i no en bloc per afavorir el debat. Respecte el refinançament, vam votar en contra doncs, com defensem en cada ocasió, aquestes operacions haurien de realitzar-se, en tot cas, un cop coneguts els resultats de l'auditoria. També es van aprovar les bases reguladores de subvencions per autònoms i PIMES. Nosaltres ens vam abstenir ja que no vam poder treballar-les i, per poder fer esmenes posteriors sense entorpir la seva aprovació, vam creure que era el més convenient.

A la part de control, es van presentar tres mocions. Una de VdMSqP per adherir-nos a la Xarxa Estatal Local d'entitats locals de compostatge, en la qual vam votar a favor però altertant que hauríem de valorar el nivell d'implicació a aquestes xarxes perquè en el cas de la Xarxa de Municipis per l'Economia Solidària no sabíem si l'Ajuntament hi havia participat alguna vegada i si e n'estaven extraient resultats. Malgrat el vot favorable, es va rebutjar per 7 vots a favor (Babord, PSC i VdMSqP) i 14 en contra (CiU, ERC, GxVdM i C's). També es van presentar dues mocions conjuntes, una en defensa de l'escola catalana i l'altra per exigir la llibertat dels Jordis. Ambdues van ser aprovades: la primera per 19 vots a favor i els 2 contraris de C's; i la segona per 17 vots a favor, 2 abstencions del PSC i els 2 vots contraris de C's.

Per últim, es va donar compte de la renúncia per part del regidor de Babord, Luard Silvestre. Gràcies per la feina, Luard!

 

 

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

MOCIÓ PEL DRET A L’HABITATGE

El grup municipal de Babord presentem una moció pel dret a l'habitatge al ple del 21 de juny de 2018. 

Read more

Un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa

Com es pot construir des de baix una realitat radicalment diferent, basada en unes finances ètiques i solidàries?
A qui beneficia el deute i la corrupció? A les elits econòmiques o a les classes populars?
És possible un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa?

En relació a l'acte de Sobirania econòmica (15 de juny 2018) de Babord, us adjuntem algunes idees.

Continueu llegint ...

Acte "Sobirania econòmica" 15 de juny a les 18h

Què entenem per sobirania econòmica? Des dels municipis, es poden dur a terme polítiques econòmiques que siguin transformadores?

Dins del cicle "Guanyem sobiranies: construïm república des dels municipis", aquest divendres 15 de juny a les 18 h a la Sala Galbany (carrer Sant Roc) fem l'acte "Sobirania econòmica" amb la participació de la Iolanda Fresnillo, experta en auditoria i polítiques comunitàries i membre del col·lectiu Ekona i l' Ismael Hernández Adell, coordinador de la Càtedra d'Economia Social del Tecnocampus i ​membre de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes