llibertat_presos.jpg

El passat dijous es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-del-dijous-19-octubre-2017-audios-mp3_rf_21570127_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-19102018

Al principi del ple, va prendre possessió del càrrec de regidor en Pau Arona, en substitució de la Marina Jordan com a representant de Babord al consistori.

A la part resolutiva, es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals 2018, i el refinançament parcial de 2M d'€ de la SA municipal. Pel que fa a les ordenances vam votar a favor perquè s'havien incorporat moltes de les esmenes que havíem presentat a la comissió i que havíem estat treballant, tot i que creiem que haurien de permetre poder votar les ordenances per separat i no en bloc per afavorir el debat. Respecte el refinançament, vam votar en contra doncs, com defensem en cada ocasió, aquestes operacions haurien de realitzar-se, en tot cas, un cop coneguts els resultats de l'auditoria. També es van aprovar les bases reguladores de subvencions per autònoms i PIMES. Nosaltres ens vam abstenir ja que no vam poder treballar-les i, per poder fer esmenes posteriors sense entorpir la seva aprovació, vam creure que era el més convenient.

A la part de control, es van presentar tres mocions. Una de VdMSqP per adherir-nos a la Xarxa Estatal Local d'entitats locals de compostatge, en la qual vam votar a favor però altertant que hauríem de valorar el nivell d'implicació a aquestes xarxes perquè en el cas de la Xarxa de Municipis per l'Economia Solidària no sabíem si l'Ajuntament hi havia participat alguna vegada i si e n'estaven extraient resultats. Malgrat el vot favorable, es va rebutjar per 7 vots a favor (Babord, PSC i VdMSqP) i 14 en contra (CiU, ERC, GxVdM i C's). També es van presentar dues mocions conjuntes, una en defensa de l'escola catalana i l'altra per exigir la llibertat dels Jordis. Ambdues van ser aprovades: la primera per 19 vots a favor i els 2 contraris de C's; i la segona per 17 vots a favor, 2 abstencions del PSC i els 2 vots contraris de C's.

Per últim, es va donar compte de la renúncia per part del regidor de Babord, Luard Silvestre. Gràcies per la feina, Luard!

 

 

 
euro tag rosa

Pressupost
municipal 2018

3 prioritats,
20 propostes

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar

Viure a Vilassar de Mar és cada cop més difícil per a molta gent del nostre municipi. L’augment del preu de l’habitatge, especialment de lloguer, provoca que moltes famílies i persones en situació de precarietat hagin de marxar del poble. Mentre disminueix l’oferta d'habitatge i s’encareix el preu per a la població en general, creix el nombre de pisos turístics. Al ple municipal ordinari del 15 de Febrer, vam presentar una moció per aplicar una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar.

Continueu llegint ...

Pressupostos 2018

Després d’un procés participatiu obert a la població, BABORD hem llençat una proposta al Govern Municipal de Vilassar de Mar pels pressupostos municipals 2018. La nostra proposta es basa en tres prioritats i una vintena de mesures concretes.

Les prioritats bàsiques que Babord posem sobre la taula consisteixen en l'elaboració de 2 informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equipaments municipals i gestió de l’aigua, la fixació d’un calendari concret de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i treballar per establir un sistema d'atorgació de subvencions a entitats transparent i amb criteris definits.

Algunes de les mesures concretes que també es proposen són l’inici d’un Pla d’habitatge amb un inventari de pisos buits i una moratòria de les llicencies de pisos turístics, l'adequació de la sala carrau per fer-hi cinema, pla integral contra les violències sexuals, obres de millora d’estalvi energètic en equipaments, impuls dels museus municipals i un increment del percentatge d'inversions dedicat a pressupostos participatius, entre d'altres.

Des de l’inici de la legislatura, Babord hem treballat per una transformació d’arrel de les polítiques municipals, anant més enllà de la mera gestió. Arrel de les nostres propostes, amb els pressupostos de 2016 es va aconseguir la posada en marxa dels primers pressupostos participatius de Vilassar de Mar, la incorporació d’un tècnic de contractacions (molt important en un poble on el capítol II representa un 46,47% del pressupost), una auditoria integral de la SA Municipal i el projecte del Mercat municipal, d'on prové la major part del deute municipal, i el treball del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i el Pla d’usos del sòl agrícola, entre d’altres.

En el que portem de negociació, de moment, hem aconseguit que el govern aplacés la data d'aprovació dels pressupostos, prevista inicialment a finals de gener, per a poder facilitar la negociació amb els grups municipals.

Pensem que fem una proposta assumible pel govern municipal, que consta d'elements provinents d’altres acords, com l’acord d’investidura. No entendríem que es deixés passar una oportunitat com aquesta per adoptar polítiques transformadores concretes que beneficiarien a la majoria social del nostre poble.

Moció per a la prohibició de l'ús de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar

Des del grup municipal de Babord mostrem la nostra preocupació davant la informació donada a la Junta de Govern Local del passat 28 de desembre de 2017, sobre la incorporació de 3 pistoles elèctriques “Taser” per part de la policia local. És per això que vam presentar aquesta moció al ple municipal ordinari del 18 de gener de 2018, per instar a la seva prohibició al municipi, i tenir un debat sobre model de seguretat.

La moció va ser rebutjada per 5 vots a favor (Babord i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes