llibertat_presos.jpg

El passat dijous es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-del-dijous-19-octubre-2017-audios-mp3_rf_21570127_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/babord-balanc-ple-19102018

Al principi del ple, va prendre possessió del càrrec de regidor en Pau Arona, en substitució de la Marina Jordan com a representant de Babord al consistori.

A la part resolutiva, es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals 2018, i el refinançament parcial de 2M d'€ de la SA municipal. Pel que fa a les ordenances vam votar a favor perquè s'havien incorporat moltes de les esmenes que havíem presentat a la comissió i que havíem estat treballant, tot i que creiem que haurien de permetre poder votar les ordenances per separat i no en bloc per afavorir el debat. Respecte el refinançament, vam votar en contra doncs, com defensem en cada ocasió, aquestes operacions haurien de realitzar-se, en tot cas, un cop coneguts els resultats de l'auditoria. També es van aprovar les bases reguladores de subvencions per autònoms i PIMES. Nosaltres ens vam abstenir ja que no vam poder treballar-les i, per poder fer esmenes posteriors sense entorpir la seva aprovació, vam creure que era el més convenient.

A la part de control, es van presentar tres mocions. Una de VdMSqP per adherir-nos a la Xarxa Estatal Local d'entitats locals de compostatge, en la qual vam votar a favor però altertant que hauríem de valorar el nivell d'implicació a aquestes xarxes perquè en el cas de la Xarxa de Municipis per l'Economia Solidària no sabíem si l'Ajuntament hi havia participat alguna vegada i si e n'estaven extraient resultats. Malgrat el vot favorable, es va rebutjar per 7 vots a favor (Babord, PSC i VdMSqP) i 14 en contra (CiU, ERC, GxVdM i C's). També es van presentar dues mocions conjuntes, una en defensa de l'escola catalana i l'altra per exigir la llibertat dels Jordis. Ambdues van ser aprovades: la primera per 19 vots a favor i els 2 contraris de C's; i la segona per 17 vots a favor, 2 abstencions del PSC i els 2 vots contraris de C's.

Per últim, es va donar compte de la renúncia per part del regidor de Babord, Luard Silvestre. Gràcies per la feina, Luard!

 

 

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals

Al ple municipal del 21 de juny de 2018 els grups municipals de Vilassar de Mar Sí que Pot/Sí Puede i Babord han presentat una moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals. La moció ha quedat aprovada per 9 vots a favor (VdMSqP, Babord, PSC, C's i regidora no adscrita), 7 abstencions (GxV i ERC) i 5 en contra (grup Demòcrata).

Read more

Moció pel dret a l'habitatge

Al ple municipal del 21 de juny de 2018, el grup municipal Babord, va presentar una moció pel dret a l'habitatge. Aquesta moció va sorgir, en part, perquè havíem introduït, en l'acord de pressupostos, la creació d'una taula d'habitatge per realitzar un Pla d'Habitatge i aquesta no havia estat constituïda. La moció, però, va quedar rebutjada amb 4 vots a favor (Babord), 7 abstencions (ERC-VdMdiuSí, VdMSqP i la regidora no adscrita) i 10 en contra (Grup Demòcrata, GxV, C's i PSC). 

Continueu llegint ...

Grau de compliment de l'acord de pressuposts (juliol 2018)

En aquest document revisem el grau de compliment de l'acord de pressuposts d'enguany, quan ja ens acostem a l'equador de 2018.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes