llibertat_presos.jpg

Dijous 18 de Gener es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-18-gener-de-audios-mp3_rf_23237627_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/valoracio-ple-18012018-babord.

A la part resolutiva, es va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració econòmica entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Vilassar de Mar per a la gestió del servei d'acollida de Vilassar de Mar per a l'any 2018. L'únic canvi que hi haurà en el servei respecte l'any passat és que la tènica tindrà 1h més; la resta es manté igual. Nosaltres vam votar a favor perquè entenem que és un tràmit i que és un servei necessari, però hem volgut fer èmfasi en l'impuls de la Xarxa d'Inclusió Social, i alertar sobre la problemàtica que tenen les persones immigrades en situació irregular per ser ateses.

A la part de control, es van presentar tres mocions.

Una de VdMSqP per estudiar la possibilitat d'implementar la mesura de cobertes verdes en edificis de titularitat municipal, en la qual ens vam abstenir ja que nosaltres enteníem que era una moció massa concreta, i que hi havia altres mesures que podien tenir més impacte en l'estalvi energètic, cosa que sabríem si s'hagués donat compliment a la moció que va presentar el mateix grup municipal al ple de l'abril del 2017 per fer l'auditoria energètica. Vam fer arribar aquests comentaris, en forma d'esmena, al grup proposant, però no les va voler tenir en compte. La moció es va rebutjar per 7 vots a favor (ERC, PSC i VdMSqP), 5 abstencions (Babord  i la regidora no adscrita) i  9 en contra (Grup Demòcrata, GxVdM i C's).

La segona moció la va presentar Babord per instar a la prohibició de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar, arran de l'adquisició per part de l'equip de govern de 3 pistoles d'aquest tipus. La nostra argumentació es basava en la queixa al govern per no haver buscat un consens previ amb la resta de grups; i en estudis i informes tant d'Amnistia Internacional com del Síndic de Greuges, alertant del perill que podien suposar aquestes armes, per la seva potencial letalitat com pel risc que s'acabi fent un ús més laxe que amb les armes de foc. La moció va quedar rebutjada per 5 vots a favor (Babord  i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP). La majoria de grups van argumentar que ho havia demanat la Polícia Local. 

C's també va presentar una moció de rebuig a l'augment de les tarifes i a l'actual sistema de finançament del transport públic. Vam votar a favor perquè estàvem d'acord amb els acords, sobretot en aquell que critica les actuals zones tarifàries ja que ens sembla injust que es pagui el mateix per anar de Vilassar de Mar a Mataró, que a Barcelona; tot i així, estàvem d'acord amb el comentari que va senyalar VdMSqP, que s'hauria d'haver especificat la causa d'aquest augment, que recau en el govern espanyol. La moció va quedar aprovada per 9 vots a favor (Babord, C's, GxV i PSC), 6 abstencions (ERC i regidora no adscrita) i 6 vots en contra (Grup Demòcrata i VdMSqP).

L'equip de govern va entrar per urgència un darrer punt corresponent a la part resolutiva, de modificació del preu públic per a la prestació de determinats serveis de l'àmbit cultural i social. Vam votar en contra perquè no havíem tingut accés a la informació amb temps suficient com per tenir un posicionament. La urgència de la moció va quedar rebutjada per 8 vots a favor (ERC, GxV i VdMSqP), 4 abstencions (C's, PSC i la regidora no adscrita) i 9 en contra (Babord i Grup Demòcrata). La moció, doncs, no es va arribar a debatre.

Per últim, en l'apartat de Precs i Preguntes, la regidoria no adscrita va preguntar sobre la senyalització de Vilassar de Mar, i sobre la possibilitat d'avançar l'hora del ple; VdMSqP va preguntar quin combustible utilitzava el trenet de Nadal i va alertar que el pixum dels gossos estava deteriorant les valles de ferro i les passarel·les; C's va instar a que es retirés la simbologia inependentista; el Grup Demòcrata va preguntar quin era el termini perquè es reponguessin les preguntes per escrit, ja que van al·legar que tenien algunes fetes des de Juliol sense respota.

Per la nostra banda, Babord vam preguntar sobre el cost que havia suposat per l'Ajuntament la campanya #TotsSomComerç, sobre un dels rellotges del campanar que fa anys que no funciona; i, per últim, vam demanar si la Taula de Mobilitat seguiria funcionant i augmentaria la seva participació, tal i com ja es va demanar en l'argumentari sobre el PMUS per part d'alguns grups municipals.

Des del públic, es va fer una pregunta sobre el per què de la decisió de tenir la pancarta de Llibertat Presos Polítics a l'Ajuntament.

 
euro tag rosa

Pressupost
municipal 2018

3 prioritats,
20 propostes

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Moció per una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar

Viure a Vilassar de Mar és cada cop més difícil per a molta gent del nostre municipi. L’augment del preu de l’habitatge, especialment de lloguer, provoca que moltes famílies i persones en situació de precarietat hagin de marxar del poble. Mentre disminueix l’oferta d'habitatge i s’encareix el preu per a la població en general, creix el nombre de pisos turístics. Al ple municipal ordinari del 15 de Febrer, vam presentar una moció per aplicar una moratòria de les llicències d'habitatges d'ús turístic a Vilassar de Mar.

Continueu llegint ...

Pressupostos 2018

Després d’un procés participatiu obert a la població, BABORD hem llençat una proposta al Govern Municipal de Vilassar de Mar pels pressupostos municipals 2018. La nostra proposta es basa en tres prioritats i una vintena de mesures concretes.

Les prioritats bàsiques que Babord posem sobre la taula consisteixen en l'elaboració de 2 informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equipaments municipals i gestió de l’aigua, la fixació d’un calendari concret de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i treballar per establir un sistema d'atorgació de subvencions a entitats transparent i amb criteris definits.

Algunes de les mesures concretes que també es proposen són l’inici d’un Pla d’habitatge amb un inventari de pisos buits i una moratòria de les llicencies de pisos turístics, l'adequació de la sala carrau per fer-hi cinema, pla integral contra les violències sexuals, obres de millora d’estalvi energètic en equipaments, impuls dels museus municipals i un increment del percentatge d'inversions dedicat a pressupostos participatius, entre d'altres.

Des de l’inici de la legislatura, Babord hem treballat per una transformació d’arrel de les polítiques municipals, anant més enllà de la mera gestió. Arrel de les nostres propostes, amb els pressupostos de 2016 es va aconseguir la posada en marxa dels primers pressupostos participatius de Vilassar de Mar, la incorporació d’un tècnic de contractacions (molt important en un poble on el capítol II representa un 46,47% del pressupost), una auditoria integral de la SA Municipal i el projecte del Mercat municipal, d'on prové la major part del deute municipal, i el treball del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i el Pla d’usos del sòl agrícola, entre d’altres.

En el que portem de negociació, de moment, hem aconseguit que el govern aplacés la data d'aprovació dels pressupostos, prevista inicialment a finals de gener, per a poder facilitar la negociació amb els grups municipals.

Pensem que fem una proposta assumible pel govern municipal, que consta d'elements provinents d’altres acords, com l’acord d’investidura. No entendríem que es deixés passar una oportunitat com aquesta per adoptar polítiques transformadores concretes que beneficiarien a la majoria social del nostre poble.

Moció per a la prohibició de l'ús de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar

Des del grup municipal de Babord mostrem la nostra preocupació davant la informació donada a la Junta de Govern Local del passat 28 de desembre de 2017, sobre la incorporació de 3 pistoles elèctriques “Taser” per part de la policia local. És per això que vam presentar aquesta moció al ple municipal ordinari del 18 de gener de 2018, per instar a la seva prohibició al municipi, i tenir un debat sobre model de seguretat.

La moció va ser rebutjada per 5 vots a favor (Babord i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes