llibertat_presos.jpg

Dijous 18 de Gener es va celebrar un ple municipal ordinari. Podeu escoltar l'àudio del ple a: http://www.ivoox.com/ple-ordinari-dijous-18-gener-de-audios-mp3_rf_23237627_1.html i l'àudio de la valoració que ha fet Babord a: https://soundcloud.com/user-79218745/valoracio-ple-18012018-babord.

A la part resolutiva, es va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració econòmica entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Vilassar de Mar per a la gestió del servei d'acollida de Vilassar de Mar per a l'any 2018. L'únic canvi que hi haurà en el servei respecte l'any passat és que la tènica tindrà 1h més; la resta es manté igual. Nosaltres vam votar a favor perquè entenem que és un tràmit i que és un servei necessari, però hem volgut fer èmfasi en l'impuls de la Xarxa d'Inclusió Social, i alertar sobre la problemàtica que tenen les persones immigrades en situació irregular per ser ateses.

A la part de control, es van presentar tres mocions.

Una de VdMSqP per estudiar la possibilitat d'implementar la mesura de cobertes verdes en edificis de titularitat municipal, en la qual ens vam abstenir ja que nosaltres enteníem que era una moció massa concreta, i que hi havia altres mesures que podien tenir més impacte en l'estalvi energètic, cosa que sabríem si s'hagués donat compliment a la moció que va presentar el mateix grup municipal al ple de l'abril del 2017 per fer l'auditoria energètica. Vam fer arribar aquests comentaris, en forma d'esmena, al grup proposant, però no les va voler tenir en compte. La moció es va rebutjar per 7 vots a favor (ERC, PSC i VdMSqP), 5 abstencions (Babord  i la regidora no adscrita) i  9 en contra (Grup Demòcrata, GxVdM i C's).

La segona moció la va presentar Babord per instar a la prohibició de les pistoles elèctriques "Taser" a Vilassar de Mar, arran de l'adquisició per part de l'equip de govern de 3 pistoles d'aquest tipus. La nostra argumentació es basava en la queixa al govern per no haver buscat un consens previ amb la resta de grups; i en estudis i informes tant d'Amnistia Internacional com del Síndic de Greuges, alertant del perill que podien suposar aquestes armes, per la seva potencial letalitat com pel risc que s'acabi fent un ús més laxe que amb les armes de foc. La moció va quedar rebutjada per 5 vots a favor (Babord  i la regidora no adscrita), 5 abstencions (Grup Demòcrata) i 11 vots en contra (ERC, GxV, C's, PSC i VdMSqP). La majoria de grups van argumentar que ho havia demanat la Polícia Local. 

C's també va presentar una moció de rebuig a l'augment de les tarifes i a l'actual sistema de finançament del transport públic. Vam votar a favor perquè estàvem d'acord amb els acords, sobretot en aquell que critica les actuals zones tarifàries ja que ens sembla injust que es pagui el mateix per anar de Vilassar de Mar a Mataró, que a Barcelona; tot i així, estàvem d'acord amb el comentari que va senyalar VdMSqP, que s'hauria d'haver especificat la causa d'aquest augment, que recau en el govern espanyol. La moció va quedar aprovada per 9 vots a favor (Babord, C's, GxV i PSC), 6 abstencions (ERC i regidora no adscrita) i 6 vots en contra (Grup Demòcrata i VdMSqP).

L'equip de govern va entrar per urgència un darrer punt corresponent a la part resolutiva, de modificació del preu públic per a la prestació de determinats serveis de l'àmbit cultural i social. Vam votar en contra perquè no havíem tingut accés a la informació amb temps suficient com per tenir un posicionament. La urgència de la moció va quedar rebutjada per 8 vots a favor (ERC, GxV i VdMSqP), 4 abstencions (C's, PSC i la regidora no adscrita) i 9 en contra (Babord i Grup Demòcrata). La moció, doncs, no es va arribar a debatre.

Per últim, en l'apartat de Precs i Preguntes, la regidoria no adscrita va preguntar sobre la senyalització de Vilassar de Mar, i sobre la possibilitat d'avançar l'hora del ple; VdMSqP va preguntar quin combustible utilitzava el trenet de Nadal i va alertar que el pixum dels gossos estava deteriorant les valles de ferro i les passarel·les; C's va instar a que es retirés la simbologia inependentista; el Grup Demòcrata va preguntar quin era el termini perquè es reponguessin les preguntes per escrit, ja que van al·legar que tenien algunes fetes des de Juliol sense respota.

Per la nostra banda, Babord vam preguntar sobre el cost que havia suposat per l'Ajuntament la campanya #TotsSomComerç, sobre un dels rellotges del campanar que fa anys que no funciona; i, per últim, vam demanar si la Taula de Mobilitat seguiria funcionant i augmentaria la seva participació, tal i com ja es va demanar en l'argumentari sobre el PMUS per part d'alguns grups municipals.

Des del públic, es va fer una pregunta sobre el per què de la decisió de tenir la pancarta de Llibertat Presos Polítics a l'Ajuntament.

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Comunicat sobre l'acte institucional de commemoració de l'1 d'Octubre

Qui va defensar les urnes i qui va fer possible la votació el dia 1 d’octubre va ser la organització i autogestió del poble. Per aquest motiu cap partit es pot fer seva aquesta victòria.

Aquests dies s’estan fent actes recordant el primer aniversari. El protagonisme ha de ser de la gent, del poble i no de partits o governs. Per això no entenem ni compartim que el govern de Vilassar de Mar hagi organitzat, de forma unilateral, un acte buscant aquest protagonisme que no li pertoca.

Per la dignitat del poble. Així no!

Resum del ple municipal del 20/09/2018

Dijous 20 de Setembre es va celebrar el ple municipal ordinari de Setembre. Podeu escoltar l'àudio del ple al següent enllaç: https://www.ivoox.com/28767525. En aquest ple es va donar la presa de possessió de la regidora del grup Demòcrata Sònia Sudrià. Per tant, tornàvem a ser 21 regidores.

Read more

Moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals

Al ple municipal del 21 de juny de 2018 els grups municipals de Vilassar de Mar Sí que Pot/Sí Puede i Babord han presentat una moció per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals. La moció ha quedat aprovada per 9 vots a favor (VdMSqP, Babord, PSC, C's i regidora no adscrita), 7 abstencions (GxV i ERC) i 5 en contra (grup Demòcrata).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes