20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

Dijous 20 de Setembre es va celebrar el ple municipal ordinari de Setembre. Podeu escoltar l'àudio del ple al següent enllaç: https://www.ivoox.com/28767525. En aquest ple es va donar la presa de possessió de la regidora del grup Demòcrata Sònia Sudrià. Per tant, tornàvem a ser 21 regidores.

I. Part Resolutiva

Es va portar a aprovació el compte general de l'ajuntament de 2017 i es va aprovar per 9 vots a favor (ERC, GxV, regidora no adscrita i VdMSqP), 5 abstencions (Babord i PSC) i 7 vots en contra (Demòcrates i C's). Els arguments dels vots no favorables, però, van ser molt diferents per part de cada partit: C's va argumentar el seu vot contrari afirmant que, mentre es destinessin diners públics a actes independentistes, no hi votarien mai a favor. Demòcrates, per la seva banda, van argumentar que, com que els pressupostos del 2017 no havien estat aprovats sinó que eren prorrogats, no votarien a favor dels comptes conseqüents d'aquells. Per últim, Babord va fer una valoració política (malgrat va agrair la feina per part de l'equip tècnic i també del regidor d'hisenda): eren pressupostos prorrogats; no es van fer pressupostos participatius; les subvencions es donaven -i donen- a dit; no hi havia -ni hi ha- pressupostat un control acurat dels grans contractes, la gestió de la SA es va dur per una línia molt diferent a la que nosaltres defensàvem, que era un tancament endreçat d'aquesta, i, per últim, el romanent és molt elevat. Com que la nostra feina, com a grup municipal, és fer política, no podem votar a favor d'uns comptes que reflecteixen, políticament, cose tant diferents a les que defensem.

El següent punt era la ratificació del decret d'alcaldia d'adhesió fons impuls econòmic per donar cobertura a l'execució de la sentència ferma que es preveu per l'exercici 2019. Aquest punt va quedar aprovat per 17 vots a favor i les 4 abstencions de Babord, que no vam votar a favor perquè considerem que aquesta demanda, que ens provoca tant neguit, és fruit de la mala gestió del govern de CiU amb la SA i que, un cop s'han fet públics els resultats de l'auditoria, ens agradaria veure més mesures per part del govern.

Per últim, en la part resolutiva, també es va portar a aprovació la ratificació de l'inventari general de béns i drets de la corporació a data 31 de desembre de 2017. Es va aprovar per 16 vots a favor i 5 abstencions del grup Demòcrata. Babord vam votar a favor perquè considerem que és una eina necessària per la bona gestió i la comptabilitat de l'ajuntament, i que es va fer per primera vegada al febrer. Per nosaltres, s'hauria de fer sempre a partir d'ara.

II. Part No Resolutiva.

Vilassar de Mar Sí que Pot va portar a aprovació al ple una moció per introduir un nou apartat al ROM amb la finalitat que les regidores que es trobin en situació de baixa per maternitat, paternitat o malaltia greu, puguin assistir a distància a les sessions plenàries mitjançant videoconferència. La moció va quedar aprovada, en 2ª votació, amb 7 vots a favor (Babord, PSC, VdMSqP i regidora no adscrita), 12 abstencions (ERC, Demòcrates i C's) i 2 en contra (GxV). El grup Demòcrata va canviar el seu vot, de vot en contra a abstenció, en veure que ERC -govern- s'abstenia tot i afirmar que no es podria implementar. 

La intervenció de Babord va ser la següent:

"Anunciem el nostre vot favorable ja que, des de la perspectiva feminista i l'economia de les cures, pel que fa a la conciliació i al sosteniment de les vides, no ens podem ni volem oposar a aquesta moció. De fet, la llei, així com el ROM, haurien d'anar en aquesta mateixa línia. Som conscients que no tenim competència per modificar una llei supramunicipal i que aquesta predomina per sobre la resta, però haurien de començar a respondre a la realitat actual i esperem que la moció, que s'ha portat a d'altres municipis, serveixi com a impuls. En aquest sentit, tal i com ja dèiem fa temps, el ROM -sobre el qual sí que tenim competència s'hauria de reformar, i aquesta reforma hauria de ser integral.

Tot i així, malgrat el nostre vot favorable, i estar plenament d'acord amb el fons de la moció, volem expressar que ens hagués agradat que no fos només una moció tipus, sinó que s'hagués adaptat a Vilassar de Mar, amb dades de quantes persones s'han vist afectades per aquesta circumstància en els últims anys, per exemple, i, sobretot, tenint en compte la disposició pressupostària i tècnica de l'ajuntament, que ja ha anunciat que no se'n podrà fer càrrec. Sabem, doncs, que el govern farà, com amb moltes d'altres mocions presentades per l'oposició, i les posarà a la seva carpeta màgica d'aquelles les quals no implementa. Tot i així, tornem a repetir el nostre vot favorable, pel fons de la moció."

Gent Per Vilassar -que forma part del govern- en el seu torn d'argumentari va aprofitar per afirmar que no tenien cap obligació d'implementar les mocions de l'oposició ja que eren no resolutives.

III. Precs i preguntes.

Babord va aprofitar el seu torn per recordar l'existència de presxs polítiquxs i polítiquxs exiliadxs. També vam fer esment a la situació de malestar que ens va fer arribar el veïnat del carrer d'en Roig  -pel tema de les olors- (altres partits també ho van fer), demanant l'informe, una concreció de la normativa, i que es respongui al veïnat en temps i forma. Pel que fa a la moció de canvi de nomenclatura dels carrers franquistes (aprovada en el ple del 22 de setembre de 2016 - just fa 2 anys), vam voler preguntar com estava el procés ja que, degut a la inacció per part del govern respecte aquest tema, gent del poble s'havia organitzat per començar a implementar-la de forma simbòlica. L'alcalde va informar que es convocaria una reunió la setmana vinent. Per últim, vam queixar-nos de la última intervenció del grup de Gent per Vilassar, que forma part del govern, en la qual es va afirmar que no tenien cap obligació d'implementar les mocions no resolutives, sobretot si el govern no havia votat a favor. Babord considerem que, el fet que no siguin vinculants a nivell jurídic no vol dir que no vinculin políticament, independentment del sentit del vot per part del govern. Ens sembla una qüestió de democràcia. Així que demanem que no es menystingui el paper de l'oposició i es prenguin seriosament les iniciatives d'aquesta i hi posen fil a l'agulla.

 

 

 

 

 

webpage icon pink

Web de la
campanya

Eleccions municipals 2019

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Regidores, mocions presentades, eleccions 2015  i 2019 (programa candidatura...)

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

CUP, Comuns i Som Alternativa donen suport a Babord

Les assemblees locals de la CUP, Catalunya en Comú i Som VdM/Som Alternativa han fet una declaració de suport a Babord per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019.

Continueu llegint ...

Vídeos i audios de la campanya electoral

Us presentem els vídeos i àudios que hem fet a Babord per a la campanya de les eleccions municipals 2019.

Continueu llegint ...

Babord 2019: 35 propostes per a 7 eixos programàtics.

Després d’uns mesos treballant el programa en comissions temàtiques i jornades obertes a la població, us presentem 35 propostes destacades del programa de Babord per a la legislatura que ve (2019-2023). Ha estat fruit d'uns quants mesos de treball en comissions temàtiques i jornades obertes a la població.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes