20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

seguiment 1807 01 serveis territorials saEn aquest document revisem fins quin punt el govern municipal està complint l'acord de pressuposts d'enguany, ara que ja hem arribat al més de juliol i ens acostem a l'equador de 2018. Els acords complerts apareixen en verd, els pendents en carabassa i aquells no complerts en roig. També podeu consultar la taula de seguiment en una pàgina separada.

Pel que fa als aspectes dels serveis territorials, estan pendents els informes sobre re-municipalització de serveis (punt 1er) i no s'ha assignat un tècnic perquè faci el seguiment dels grans contractes (punt 2on de l'acord). Sí que s'han complert els acords sobre la presentació i publicitat de l'auditoria de la Societat Anònima Municipal, tot i que no va haver-hi un debat al ple (presentació de l'informe i un torn d'intervencions al final del ple, punt 21.3 de l'acord).

seguiment 1807 03 mobilitat 1Pel que fa a mobilitat, territori i sostenibilitat, s'està treballant perquè la connexió amb Premià de Mar per la platja respecti els espais naturals (punt 3er). No s'ha avançat en el projecte de rampes de connexió amb el passeig marítim (punt 4rt) ni s'ha elaborat un pla director de la bicicleta al poble (punt 5è). Ja s'ha presentat l'estudi diagnòstic dels usos de la zona agrícola, però encara no s'ha acordat un calendari de treball amb els representants del sector agrícola ni s'ha començat a treballar sobre les modificacions del pla  d’usos de la zona agrícola (punt 6è).

 

En els acords relatius al teixit social,participació i cultura, seguim sense un sistema transparent, de concurrència pública per a les subvencions a entitats. No s'ha constituit un grup de treball per fixar unes bases per a l'atorgament de subvencions. N'hauria d'estar constituit ja i fer un mínim de 3 reunions abans de final d'any (punt 9è). Sí que s'ha creat un sistema de beques destinades a activitats de lleure per a infants i joves (punt 10è). També s'ha dotat amb 150.000 € la partida de pressuposts participatius 2018 i s'han fet les votacions, però no s'ha iniciat el procés de presentació de propostes obert a les entitats i la població per als pressupostos participatius 2019 (punt 11è). Tampoc s'ha adequat la Sala Carrau per fer cinema, tot i que recentment s'ha iniciat un procediment per a l'adquisició de material (punt 12è).

 

seguiment 1807 16 generePel que fa a habitatge, solidaritat i cooperació, no s'ha constituït la Taula d'Habitatge, ni s'ha encarregat una diagnosi sobre la situació de l'habitatge a Vilassar de Mar (punts 13.1 i 13.2). La moratòria sobre concessió de llicències de pisos turístics l'haviem apuntat com incompliment, però s'ha iniciat aquests dies (mes i mig més tard del termini previst) (punt 14è). Si que sembla que existeix una partida destinada a lloguers en situacions d'emergència (punt 15è). També s'ha incrementat en 6000 € la partida destinada al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (punt 20è).

 

En relació a igualtat i gènere, es va fer un ruta d’urbanisme amb perspectiva de gènere (punt 17è), però està pendent el pla integral contra les violències sexuals (punt 16è) i la diagnosi del pressupost municipal en perspectiva de gènere (% destinat a polítiques d’igualtat...) (punt 18è). No s'està fent assessorament a les escoles en l'elaboració de plans d’igualtat, ni s'ha fet aquest curs una avaluació de l’estat de la coeducació (punt 19è).

Aquesta és la informació disponible a mitjans-finals de juliol, si ho compareu amb les infografies, 2 o 3 punts que apareixien com a pendents o incomplerts, s'han modificat recentment (el diagnòstic de la zona agrícola, la moratòria de pisos buits i la instal·lació de projecció a la Saala Carrau). Podeu segui les actualitzacions al document Pressuposts 2018: Execució dels compromisos signats pel govern municipal.

 

 seguiment 1807 03 mobilitat 2 seguiment 1807 09 social  seguiment 1807 13 habitatge 
webpage icon pink

Web de la
campanya

Eleccions municipals 2019

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Regidores, mocions presentades, eleccions 2015  i 2019 (programa candidatura...)

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

CUP, Comuns i Som Alternativa donen suport a Babord

Les assemblees locals de la CUP, Catalunya en Comú i Som VdM/Som Alternativa han fet una declaració de suport a Babord per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019.

Continueu llegint ...

Vídeos i audios de la campanya electoral

Us presentem els vídeos i àudios que hem fet a Babord per a la campanya de les eleccions municipals 2019.

Continueu llegint ...

Babord 2019: 35 propostes per a 7 eixos programàtics.

Després d’uns mesos treballant el programa en comissions temàtiques i jornades obertes a la població, us presentem 35 propostes destacades del programa de Babord per a la legislatura que ve (2019-2023). Ha estat fruit d'uns quants mesos de treball en comissions temàtiques i jornades obertes a la població.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes