vagafeminista_logo.jpg
2019 votacio presup participatiusJa han començat les votacions dels pressupostos participatius 2019, que s’estendran fins el diumenge 17 de març.
Aquesta serà la 3a edició d’un procés de pressupostos participatius a Vilassar de Mar, després que el 2016 un acord entre Babord i el Govern Municipal possibilités que, per primer cop, la població vilassarenca pogués decidir directament a què es destina una part del pressupost municipal.
Des de Babord hem treballat perquè aquest procés tingui un component participatiu real i, tot i que pensem que hi ha molt de camp per recórrer. Ens alegra que bona part d’aquesta feina es vegi plasmada a l’edició d’enguany, en concret:
  • Les propostes a votació han estat elaborades i presentades directament per la població.

  • Per primera vegada, la comissió responsable del procés està composta, a banda dels representants polítics, per ciutadans a títol individual escollits per sorteig.

  • Ampliació del tipus de propostes. Enguany, a més de les inversions, s’han presentat i es porten a votació serveis, programes i activitats.

  • Reconfiguració del calendari dels procés de pressupostos participatius al format de curs escolar per a facilitar la presentació de propostes i el procés d’implementació de les seleccionades.

En l'edició d'enguany es presenten 8 propostes de serveis i 16 propostes d'inversions. Les podeu consultar en la web de l'ajuntament i en el llibret editat. Podeu votar fins a 3 serveis i 3 inversions, S'escolliran les més votades fins a esgotar els 150.000 € de pressupost. Recordeu que podeu votar pel mòbil, a la biblioteca (fins el 16 de març) o a l'Ajuntament (el dia 17 de 9h a 13h).

Enguany la votació dels pressupostos participatius coincidirà amb la votació del canvi de nom del carrer Dr. Modrego i la plaça Carlos Trias, a partir de la moció que vam presentar al 2016 per revisar la nomenclatura i simbologia dedicada al franquisme a Vilassar de Mar.


Per un poble viu, on la població tingui mecanismes de participació i decisió directes, pensem que és positiu que els pressupostos participatius es consolidin a Vilassar de Mar.

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Eleccions 2015 (programa candidatura...), regidores, mocions presentades

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

Babord davant els pressupostos participatius 2019. Participa-hi!

Ja es poden votar els pressuposts participatius de 2019. Hi ha una oferta de 8 serveis i 16 inversions (s'han de votar 3 i 3). Es pot votar pel mòbil, a la biblioteca (fins el 16 de març) o a l'Ajuntament (el dia 17 de 9h a 13h).
Aquesta és la 3ª edició dels pressupostos participatius a Vilassar de Mar, fruit de l'acord de 2016 entre Babord i el Govern Municipal. Des del Babord hem treballat perquè aquest procés tingui un component participatiu real i, tot i que pensem que encara hi ha molt de camp per recórrer.
Recordeu que també es vota unes propostes de noms de carrers (per eliminar noms de la dictadura franquista).
Continueu llegint ...

“Llibertat presos polítics”, la pancarta de la façana de l’Ajuntament

Cada mes, els grups municipals publiquen un escrit sobre un tema proposat. Al febrer, C's va triar: "És legal que entitats privades ocupin amb una pancarta la façana de l'Ajuntament?". Babord ha publicat l'article «Llibertat presos polítics», la pancarta de la façana de l’Ajuntament on defensem que "l’espai públic no ha de ser neutral, sinó plural. S’hi han de poder expressar totes les sensibilitats, dins d’un marc de respecte i convivència". "La lliure expressió d’una reivindicació política s’ha pogut expressar sempre als balcons dels ajuntaments [...] (igual que va succeir amb el No a al guerra o amb el Nunca Mais)". Per tant "davant les injustícies, ni callarem, ni ens faran callar". Podeu llegir els texts dels altres grups (febrer 2019) a la web de l'Ajuntament.

Continueu llegint ...

Babord votem no als pressuposts municipals pel 2019

Babord va votar NO als pressuposts municipals pel 2019 en el ple municipal del passat 11 de febrer. Vam votar NO perquè pensem que aquests pressuposts no inclouen les propostes transformadores que el poble necessita. A més, no tenim confiança en el govern d'ERC-GentxVdM ja que han incomplert una gran part dels acords dels pressuposts de l'any passat.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes