20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg
2019 votacio presup participatiusJa han començat les votacions dels pressupostos participatius 2019, que s’estendran fins el diumenge 17 de març.
Aquesta serà la 3a edició d’un procés de pressupostos participatius a Vilassar de Mar, després que el 2016 un acord entre Babord i el Govern Municipal possibilités que, per primer cop, la població vilassarenca pogués decidir directament a què es destina una part del pressupost municipal.
Des de Babord hem treballat perquè aquest procés tingui un component participatiu real i, tot i que pensem que hi ha molt de camp per recórrer. Ens alegra que bona part d’aquesta feina es vegi plasmada a l’edició d’enguany, en concret:
  • Les propostes a votació han estat elaborades i presentades directament per la població.

  • Per primera vegada, la comissió responsable del procés està composta, a banda dels representants polítics, per ciutadans a títol individual escollits per sorteig.

  • Ampliació del tipus de propostes. Enguany, a més de les inversions, s’han presentat i es porten a votació serveis, programes i activitats.

  • Reconfiguració del calendari dels procés de pressupostos participatius al format de curs escolar per a facilitar la presentació de propostes i el procés d’implementació de les seleccionades.

En l'edició d'enguany es presenten 8 propostes de serveis i 16 propostes d'inversions. Les podeu consultar en la web de l'ajuntament i en el llibret editat. Podeu votar fins a 3 serveis i 3 inversions, S'escolliran les més votades fins a esgotar els 150.000 € de pressupost. Recordeu que podeu votar pel mòbil, a la biblioteca (fins el 16 de març) o a l'Ajuntament (el dia 17 de 9h a 13h).

Enguany la votació dels pressupostos participatius coincidirà amb la votació del canvi de nom del carrer Dr. Modrego i la plaça Carlos Trias, a partir de la moció que vam presentar al 2016 per revisar la nomenclatura i simbologia dedicada al franquisme a Vilassar de Mar.


Per un poble viu, on la població tingui mecanismes de participació i decisió directes, pensem que és positiu que els pressupostos participatius es consolidin a Vilassar de Mar.

webpage icon pink

Web de la
campanya

Eleccions municipals 2019

icon 02

L' associació

Ideari, codi ètic, estatuts i comptes de l'associació

icon 01

Babord a
l'ajuntament

Regidores, mocions presentades, eleccions 2015  i 2019 (programa candidatura...)

icon 03

Comissions
temàtiques

Activitats de cada comissió: Territori-sostenibilitat, finances, drets socials, participació, educació ... 

► Articles recents publicats a la web de Babord

CUP, Comuns i Som Alternativa donen suport a Babord

Les assemblees locals de la CUP, Catalunya en Comú i Som VdM/Som Alternativa han fet una declaració de suport a Babord per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019.

Continueu llegint ...

Vídeos i audios de la campanya electoral

Us presentem els vídeos i àudios que hem fet a Babord per a la campanya de les eleccions municipals 2019.

Continueu llegint ...

Babord 2019: 35 propostes per a 7 eixos programàtics.

Després d’uns mesos treballant el programa en comissions temàtiques i jornades obertes a la població, us presentem 35 propostes destacades del programa de Babord per a la legislatura que ve (2019-2023). Ha estat fruit d'uns quants mesos de treball en comissions temàtiques i jornades obertes a la població.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes