20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

Aquest mes de març es va lliurar l'Auditoria de la S.A. Municipal als membres del Ple. Des de Babord ho considerem una fita molt important després d’anys de lluita per posar llum a la fosca gestió de la SA Municipal, que ha comportat múltiples perjudicis per al poble.

L’auditoria de la SA és un document fonamental per conèixer les possibles irregularitats en la gestió de la SA i les causes de l’endeutament municipal. Aquest document analitza els principals projectes de la SA entre els anys 2006-2015. Tanmateix, en aquest butlletí ens centrarem en explicar els 2 projectes que considerem més rellevants:

20180414 auditoria sa smallCan Vives és un projecte mai executat, amb irregularitats en el procés de licitació, que s'ha convertit en una bomba de rellotgeria per al municipi, ja que s'està a l'espera d'una sentència judicial que pot obligar l'Ajuntament a pagar fins a 4 milions €.

El Mercat Municipal, el projecte estrella dels governs de CiU, es tracta d’un projecte faraònic que pretenia pagar la construcció d’un nou mercat amb pisos de luxe en plena crisi immobiliària. A mitja construcció es disparen les pèrdues i el govern opta per endeutar-se més, assumint unes condicions del préstec molt dolentes amb l'aval de l’ajuntament, que ens ha suposat assumir un deute de 14,5 milions €.

  text complet de l'informe d'auditoria  

 

Babord porta des dels seus orígens treballant per esclarir la situació de la SA, un tema que massa sovint ha estat en segon terme a l'agenda del govern d’ERC i GxVdM. Finalment, i després de molta insistència, se’ns han lliurat els resultats.

Davant dels resultats de l'auditoria, Babord fixa la seva posició en 3 premisses:

  1. Dret a la informació. La seva força rau en el nostre desconeixement. Treballarem perquè tothom conegui els resultats de l’auditoria.
  2. No a la impunitat. Davant d’indicis de possibles irregularitats, vetllarem perquè s’esclareixin els fets i es dirimeixin responsabilitats.
  3. Restabliment de les pèrdues municipals. Lluitarem perquè l’ajuntament pugui recuperar el patrimoni que s’ha perdut o està en risc a causa dels fets que assenyala l’auditoria.

A Babord hem vingut a transformar la realitat, però per fer un poble net cal sumar moltes forces.

Implica't en conèixer els resultats de l'auditoria i fiscalitzar el deute municipal!

Articles recents de l'auditoria de la SA

10 punts destacats de l'auditoria de la SA municipal

Després d'analitzar l'informe de l'auditoria de la SA municipal, des de Babord volem destacar 10 punts referents a l'endeutament, irregularitats en les contractacions, honoraris...

Continueu llegint ...

Informe de l'auditoria de la SA Municipal [informe lliurat al ple]

En el ple municipal de 19 d'abril de 2018 s'ha presentat i debatut públicament l'informe de l'auditoria de "Vilassar Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA", més coneguda com la SA Municipal. Aquí podeu consultar el contingut complet i les conclusions de l'informe.

Continueu llegint ...

Auditoria 2018

Aquest mes de març s'ha lliurat l'Auditoria de la S.A. Municipal. A Babord ho considerem una fita molt important després d’anys de lluita per posar llum a la fosca gestió de la SA Municipal, gestió que ha comportat múltiples perjudicis per al poble. Davant dels resultats de l'auditoria, Babord fixa la seva posició en 3 premises:
1) Dret a la informació. 2) No a la impunitat. 3) Restabliment de les pèrdues municipals.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes