20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

20190330 mobilitatA Babord estem treballant en la revisió del nostre programa electoral de 2015 per incorporar millores en el programa pel període 2019-2013. Dins d'aquests treballs, vam organitzar  la jornada participativa "Vilassar sostenible, la Mar de possible: fem polítiques mediambientals des del municipi". Va ser el dissabte 30 de març de 2019 al matí en el Casal Popular Atzari (passeig dels Pins, Vilassar de Mar). L'activitat va comptar amb un nombre destacable d'assistents amb moltes ganes de participar.

La jornada va començar amb una actuació musical (es va interpretar Txoria txori de Mikel Laboa) (https://youtu.be/0NW7CZxOxhI).

A continuació, Eduard Truco i Tamara Mateos, de la comissió de Territori i Sostenibilitat de Babord, van fer balanç del treball fet en els darrers anys relatiu a l'eix 5è Territori (EIX 5è El territori: un bé comú que volem cuidar i potenciar).

Aquesta presentació va anar seguida de la intervenció dels 3 convidats/ponents:

  • 1) Carles Soler, regidor de Babord i activista per la sobirania alimentària, va destacar que vivim a un poble on el 50% del terme municipal és -en teoria- zona agrícola. Però, estem fent un ús agrícola real? I quin model alimentari volem? El concepte de sobirania alimentària s'està buidant de contingut. Quines actuacions municipals es podrien fer? En els menjadors de les escoles bressol, en les escoles (assumir la competència dels menjador escolars), promoció del consum de proximitat (experiències positives fetes a Cardedeu i altres municipis). L'alimentació és potser de les coses més importants de la nostra vida i poc es fa per gaudir el gran tresor que tenim a Vilassar de Mar i al Maresme. 
  • 2) Haritz Ferrando, especialista en mobilitat, ens va parlar de la seva experiència a Terrassa. Des de l'Ajuntament i les associacions es pot promoure l'ús de la bicicleta. Cal fer acompanyament i pedagogia (relacions i acords entre taxistes i ciclistes, defensa des de la Policia Municipal...). És útil fer "pedalades" on la gent surt al carrer en un àmbit festiu.I cal introduir la bici en tots els actes del poble. La bicicleta pacifica el trànsit: tots els carrers són carrils bici. La velocitat a la ciutat ha de ser la de la bici.
  • 3) Judit Coll, regidora de Serveis Municipals de Dosrius, ens va parlar de la gestió dels residus. També cal fer pedagogia i que la gent entengui que els residus són seus. S'ha de promoure les RRR (3 erres): reduir, reutilitzar i reciclar. La reducció (generar menys residus) ha de ser el primer pas. Es pot fomentar la reutilització (i la recollida i intercanvi d'objectes que altres poden utilitzar). Pel que fa a la recollida de residus i reciclatge, Dosrius ha optat per la recollida per les cases en el nucli urbà i amb contenidors en les zones d'urbanitzacions (contenidors on l'usuari s'ha d'identificar). A Vilassar de Mar les xifres mostren que no arribem als percentatges de recollida diferenciada desitjables i el preu per tona incinerada (cost més taxes) es duplicarà en breu.

20190330 assistents pinkDespres d'un breu esmorçar de sucs i productes de proximitat (anous, pastanagues, pessols crus) es van organitzar grups de treball que van tractar sobre els 3 temes exposats i després de 45 minuts es van recollir les propostes i conclusions de cada grup.

Articles recents de les eleccions 2019

700 gràcies: candidatura presentada!

Al llarg de la setmana del 7 al 13 d'abril vam fer la campanya de recollida de signatures per a la presentació de Babord com agrupació d'electors. Vam recollir més de 700 signatures. Per tant, us donem 700 vegades les gràcies per el suport i la col·laboració. 700 gràcies!!

Continueu llegint ...

Web de Babord per a les municipals 2019

Ens estem preparant per a les eleccions municipals de 2019 i hem inaugurat una web de Babord específica per a la campanya. Ja pots visitar-la a https://2019.babord.cat

Continueu llegint...

Què hem fet en 4 anys i amb 4 representants a l’oposició?

S'acosten les eleccions municipals 2019 i volem fer un breu balanç de quatre anys de Babord a l'oposició. Vam fer fora el govern de CiU, hem impulsat l'auditoria de la Societat Anònima Municipal, un pla de mobilitat, propostes feministes, uns pressuposts participatius, l'inventari d'usos de la zona agrícola, propostes sobre habitatge...

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes