Ací podeu trobar l'enllaç a les mocions presentades per Babord per a la seva votació al Ple.

Les mocions estan ordenades per data i també per àrea temàtica. En el text de la moció també es fa constar si van ser aprovades o no.

Estem preparant un altre document on podreu trobar una llista de mocions presentades per altres grups municipals.

 

Mocions per data    Mocions per àrea o àmbit
data títol i enllaç
gener-maig 2015 (govern anterior)
19/03/15  Inventari d'usos agrícoles
juny-final 2015
17/09/15  Rebuig TTIP
19/11/15  Lloguer protecció oficial
19/11/15  Consorci sanitari Maresme
19/11/15  Suport refugiats saharauis
17/12/15  Suport acollida població refugiada
  2016
18/02/16  Síndrome de Sensibilització Central
17/03/16  Violència vers les dones a la política
21/04/16  Recuperació de monuments
21/04/16  No al glifosat
22/09/16  Revisió simbologia feixista
20/10/16 Drets personal auxiliar i alumnat amb NEE
22/12/16 Subvenció entitats
22/12/16 Qualitat i control serveis empreses
  2017
25/05/17 Percepcions regidores
25/05/17  Aturar destrucció Cisa
25/05/17  No discriminació VIH
20/07/17  Retirada publicitat sexista
 20/07/17 Naturalització platja de ponent 
 
 
 
 
 àrea o àmbit títol i enllaç 
 Finances
 Territori i
sostenibilitat
 Habitatge
 Sanitat
 Drets
Socials
Cultura i Memòria Històrica
 Gènere
 TTIP

bar lila gradient

Mocions recents presentades per Babord (i mocions en preparació)

Moció per a la naturalització de la Platja de Ponent (la Mar Xica)

En el ple municipal del 20/07/17, Babord va presentar una moció en favor de la naturalització de la Platja de Ponent (la Mar xica). La concentració d’habitatges en municipis costaners i les infraestructures de comunicació han generat una degradació progressiva del litoral del Maresme i cal la intervenció humana per al seu manteniment. A Vilassar de Mar encara es preserva una zona d’elevat interès natural: la vegetació dunar de la platja de Ponent fins a Premià de Mar. Cal una especial precaució per evitar-ne l’alteració i destrucció irreversible.

Considerem que és possible millorar la gestió del nostre entorn natural a partir d’experiències reeixides com la Xarxa de Custòdia del Territori. Per això Babord ha presentat aquesta moció que demana actuacions de renaturalització (neteja de deixalles i brutícia, reparació de la senyalització...), la cooperació amb entitats que treballen en aquests àmbits (inclòs l'Ajuntament de Premià de Mar) i la rehabilitació de vestigis de la Guerra Civil en aquesta platja (niu de metralladores).

La moció va quedar aprovada per 19 vots a favor (Babord, ERC, CiU, PSC, C's i VdMSqP) i 2 abstencions (GxV).

Continueu llegint ...

Moció per a la retirada de publicitat sexista i la no col·laboració amb empreses que facin aquesta publicitat

En el ple municipal del 20/07/17, Babord va presentar una proposta de moció per a la retirada de publicitat sexista i la no col·laboració amb empreses que facin ús d'aquest tipus de publicitat. Malgrat la lluita, organitzada o no, que les dones venim fent durant les últimes dècades en exigència dels nostres drets, vivim encara en una societat sexista i patriarcal. El sexisme és present a tots els àmbits i relacions de la nostra vida, on la publicitat és un dels espais de transmissió i reproducció d'aquests models. Per això Babord ha presentat aquesta moció que demana un canvi en les ordenances municipals perquè es vetlli per una publicitat no sexista i una serie d'actuacions en aquest sentit, com la retirada de subvencions a entitats que facin publicitat sexista. Aquesta moció ha hagut de ser retirada per un error de format, però la tornarem a presentar al ple de setembre.

Continueu llegint ...

Moció per regular les percepcions dels regidors/es municipals que tinguin assignada una retribució en altres òrgans, alts càrrecs i direcció pública

Aquesta moció la va entrar Babord al ple ordinari del 25 de maig de 2017. Ja l'havíem entrat prèviament, al ple del 17 de març de 2016, però vam haver de retirar-la degut a un informe negatiu del secretari. Un cop rectificades les correccions, la vam tornar a presentar i va ser rebutjada per 4 vots a favor (Babord), 1 abstenció (VdMSqP) i 16 vots en contra (ERC, CiU, PSC, GxV i C's).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes