20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

Proposta de moció per aturar la destrucció del corredor de la Cisa. 

Presentada al ple ordinari del 25 de maig de 2017  Rebutjada per 7 vots a favor (Babord, PSC i VdMSqP) i 14 en contra (ERC, CiU, GxV i C's).

L’espai natural de la Cisa és un corredor de separació entre municipis de gran valor ecològic i paisatgístic. És un entorn de gran valor per a la població, que ja es va manifestar en contra de la seva urbanització juntament amb les entitats ecologistes, i també té un valor cultural i patrimonial particular per les activitats que s’hi realitzen i que també podrien quedar afectades.

Des de fa dècades el creixement urbanístic ha suposat la destrucció d'indrets i paisatges naturals d'alt valor natural, ecològic i social del nostre territori i ha anat desfigurant la comarca sencera.

El 2013 es va ampliar la superfície del Parc de la Serralada Litoral, tot incloent la resta dels corredors biològics que hi ha entre municipis per garantir una protecció adequada i millora de la viabilitat ecològica de l’espai que es trobava en situació d'elevada vulnerabilitat davant de pressions externes. Creiem que l'Espai natural de la Cisa, pel seu valor i característiques, hauria de gaudir d’una protecció especial i formar part del Parc de la Serralada Litoral.

En aquests moments ja s'han començat actuacions per urbanitzar l'espai natural de la Cisa i creiem que la destrucció d'aquest entorn no s’hauria de produir.

Per aquests motius, el Grup Municipal de Babord a Vilassar de Mar sol•licita al Ple de l'Ajuntament de Vilassar de Mar l'adopció dels següents

Acords

1.- Instar a l'Ajuntament de Premià de Dalt a aturar les obres al corredor de la Cisa per tal de demanar l’opinió a la ciutadania, mitjançant una enquesta o un procés participatiu, sobre quin futur vol per a l'Espai natural de la Cisa.

2.- Instar al Parc de la Serralada Litoral a la inclusió d’aquest corredor de la Cisa dins la superfície del Parc.

3.- Instar als Ajuntaments afectats (Premià de Dalt i Vilassar de Dalt), així com el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya a constituir una taula a la qual es convidi a les entitats ecologistes de la comarca, associacions de veïns i els departaments corresponents de les diferents administracions públiques, per tal de debatre el futur de la Cisa escoltant les diferents opinions, i que serveixi també per debatre el futur dels altres boscos i espais naturals.

Vilassar de Mar, 19 de maig de 2017
Grup municipal de Babord

bar lila gradient

Mocions recents presentades per Babord (i mocions en preparació)

Moció contra la criminalització de joves migrats sols

L’arribada d’infants estrangers no acompanyats ha situat el sistema de protecció social en crisi, atesa la manca de previsions i pocs recursos. El Síndic de Greuges ha assenyalat la manca d'una assistència integral d'aquests infants. El problema s'agreuja per la campanya sistemàtica de criminalització de la diferència. En aquesta moció, Babord demana que l'Ajuntament lluiti contra la xenofòbia, treballi amb les entitats i moviments socials per l'atenció integral d'aquest infants i adolescents (per exemple dins la Xarxa d'Inclusió Social del municipi) i insti als governs català i estatal a atendre aquests menors.

Continueu llegint ...

Moció pel dret a l’empadronament

Al ple municipal del 20 de desembre de 2018 el Grup Municipal de Babord va presentar una moció sobre el dret a l'empadronament amb l'objectiu de facilitar aquest tràmit a totes les persones residents a Vilassar de Mar. En la moció s'insistia en què el títol de propietat o contracte de lloguer no és legalment imprescindible i que poden aportar-se altres documents i actuacions administratives. La proposta només va comptar amb els vots de Babord, de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede i de la regidora no adscrita i va ser rebutjada pels vots en contra de la resta.

Continueu llegint...

Moció per a l'ampliació del parc d'habitatge social a Vilassar de Mar

El mes de febrer de 2018, Babord va presentar una moció per a una moratòria de les llicències d’habitatges d’ús turístic al nostre poble (es va aplicar amb 5 mesos de retard). Al juny vam presentar una moció per crear una taula d’habitatge municipal des d’on impulsar i debatre polítiques públiques d’habitatge. En octubre de 2018 s'ha presentat aquesta moció per ampliar el parc d'habitatge social, recollint la iniciativa de diferents moviments socials que treballen en la defensa del dret a l’habitatge. La moció recull que els nous projectes d'habitatge facin una reserva del 30% per habitatge amb protecció oficial, el qual es destinarà prioritàriament a lloguer social. També proposa el drets de tanteig i retracte a favor de l'Ajuntament de Vilassar de Mar davant qualsevol oferta de compra-venda.

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes