20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

Proposta de moció pel rebuig de l'Ajuntament de Vilassar de Mar a la violència feixista

 Presentada al ple municipal ordinari del 16 de novembre de 2017  Aprovada amb 18 vots a favor (Babord, ERC, CiU, GxVdM, VdMSqP i la regidora no adscrita). El PSC es va negar a participar de la votació.

Davant les reiterades accions violentes i agressions per part de grups feixistes que s’han donat en diversos esdeveniments i mobilitzacions els darrers mesos, de les quals destaquem:

 • L’agressió que va patir un jove de la ciutat veïna de Mataró el passat dissabte 4 de novembre en mans d’un grup d’ultres que havien participat a la manifestació “Mataró es queda a Espanya”.
 • L’encerclament per part d’uns 300 feixistes de l’assemblea de càrrecs electes que va tenir lloc el passat 24 de setembre a Saragossa, en la qual la Presidenta de les Corts d’Aragó, Violeta Barba, va resultar ferida i els assistents van quedar confinats durant unes hores dins el recinte on es celebrava l’assemblea, ja que el desplegament policial era insuficient per garantir la seguretat dels assistents.
 • Les agressions de grups feixistes que van actuar amb tota impunitat davant la presència de la Policia Nacional durant la manifestació el passat 9 d’octubre a València.
 • La presència de desenes de grups feixistes i les agressions per part dels seus seguidors, a les mobilitzacions del dia 8 i 29 d’Octubre convocades per Societat Civil Catalana a Barcelona.
 • Les agressions que es van produir la nit del 27 d’octubre a Barcelona, després de la declaració d’independència, on almenys 5 persones van resultar ferides per grups ultres que es manifestaven a favor de la unitat d’Espanya.
 • Els insults continuats als consellers del Govern a l’aeroport i als membres de la Mesa del Parlament a la seva arribada a Atocha el passat 1 de novembre. Els crits i insults provenien del grup feixista Hogar Social Madrid.

Volem fer palès:

Primer.

La deriva autoritària del govern del Partit Popular en resposta a la situació política que es viu a Catalunya. L’actitud del govern del Partit Popular de permissivitat davant les nombroses agressions feixistes, que afavoreix i normalitza la presència creixent d’aquests grups. Denunciem també que el Partit Popular no condemni la participació de càrrecs públics i militants del seu partit en accions feixistes.

Segon.

La manca de rebuig per part de l’organització Societat Civil Catalana i els partits que la recolzen, de la presència de desenes de grups feixistes en les mobilitzacions del dia 8 i 29 d’octubre convocades per aquella entitat. I més encara, quan tots aquests grups feixistes van animar els seus seguidors a participar en les esmentades mobilitzacions i des de l’organització no es va prendre cap mesura per frenar-ho. Aquest fet, comporta, de facto, un suport implícit als valors feixistes i les agressions que els acompanyen.

Tercer.

D’altra banda, volem donar valor a l’organització per part d’altres moviments de manifestacions i concentracions contra la violència feixista. En són exemple la manifestació del 28 d’Octubre a València “Contra el feixisme, no passaran” i la manifestació antifeixista del 5 de Novembre a Mataró per exigir responsabilitats, posar fi a la impunitat amb què compten els feixistes i rebutjar les agressions patides per part d’aquests grups violents.

Un país democràtic no pot permetre que l'extrema dreta segresti drets fonamentals i agredeixi a persones amb total impunitat. Prou brutalitat. Prou impunitat.

Per tot això, el Grup Municipal de Babord proposem al Ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar l’adopció dels següents acords:

 1. Manifestem la ferma condemna als actes de violència feixista, tant verbal com física, que s’han succeït aquests dies a Barcelona, València i Mataró.
 2. Ens comprometem a vigilar amb especial atenció totes aquelles manifestacions feixistes i xenòfobes comeses en el nostre poble, no donant suport a cap d'elles i denunciant les mateixes immediatament davant els òrgans competents.
 3. Ens comprometem a impulsar mesures, projectes i actuacions que tinguin com a objectiu aturar i prevenir el feixisme i la xenofòbia, posant especial atenció en la població més jove.
 4. Instar a l’Ajuntament a declarar Vilassar de Mar poble contra el feixisme, el racisme, l’homofòbia i la xenofòbia.
 5. Instar a l’Ajuntament de Vilassar de Mar a que, si la violència feixista arriba al nostre municipi, ja sigui per una agressió que es produeixi dins el nostre terme municipal o per l’agressió d’un ciutadà vilassarenc, el consistori es personi com a acusació contra els agressors.

 

bar lila gradient

Mocions recents presentades per Babord (i mocions en preparació)

Moció contra la criminalització de joves migrats sols

L’arribada d’infants estrangers no acompanyats ha situat el sistema de protecció social en crisi, atesa la manca de previsions i pocs recursos. El Síndic de Greuges ha assenyalat la manca d'una assistència integral d'aquests infants. El problema s'agreuja per la campanya sistemàtica de criminalització de la diferència. En aquesta moció, Babord demana que l'Ajuntament lluiti contra la xenofòbia, treballi amb les entitats i moviments socials per l'atenció integral d'aquest infants i adolescents (per exemple dins la Xarxa d'Inclusió Social del municipi) i insti als governs català i estatal a atendre aquests menors.

Continueu llegint ...

Moció pel dret a l’empadronament

Al ple municipal del 20 de desembre de 2018 el Grup Municipal de Babord va presentar una moció sobre el dret a l'empadronament amb l'objectiu de facilitar aquest tràmit a totes les persones residents a Vilassar de Mar. En la moció s'insistia en què el títol de propietat o contracte de lloguer no és legalment imprescindible i que poden aportar-se altres documents i actuacions administratives. La proposta només va comptar amb els vots de Babord, de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede i de la regidora no adscrita i va ser rebutjada pels vots en contra de la resta.

Continueu llegint...

Moció per a l'ampliació del parc d'habitatge social a Vilassar de Mar

El mes de febrer de 2018, Babord va presentar una moció per a una moratòria de les llicències d’habitatges d’ús turístic al nostre poble (es va aplicar amb 5 mesos de retard). Al juny vam presentar una moció per crear una taula d’habitatge municipal des d’on impulsar i debatre polítiques públiques d’habitatge. En octubre de 2018 s'ha presentat aquesta moció per ampliar el parc d'habitatge social, recollint la iniciativa de diferents moviments socials que treballen en la defensa del dret a l’habitatge. La moció recull que els nous projectes d'habitatge facin una reserva del 30% per habitatge amb protecció oficial, el qual es destinarà prioritàriament a lloguer social. També proposa el drets de tanteig i retracte a favor de l'Ajuntament de Vilassar de Mar davant qualsevol oferta de compra-venda.

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes