20190406_capcalera_presentacio_candidatura3.jpg

Aquest dissabte 20 de gener vam celebrar una assemblea plenària amb la que culminàvem el procés participatiu que vam engegar ara farà dos mesos per recollir propostes pels pressupostos municipals del 2018.

L’Assemblea de Babord ha decidit fixar 3 prioritats prèvies per a poder arribar a un acord sobre els pressupostos amb el govern municipal:

 1. Elaboració de 2 informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equipaments municipals, i gestió de l’aigua.
 2. Establiment d’un calendari de presentació de l’auditoria de la SA Municipal amb dates concretes.
 3. Compliment de la moció aprovada pel plenari municipal el passat 22 de desembre de 2016 “per a l'adjudicació de subvencions a les entitats mitjançant un sistema de transparència i concurrència pública” amb els acords actualitzats per aquest any 2018.

D’altra banda, de totes les propostes rebudes en el procés participatiu engegat el passat 24 de novembre, Babord hem fet una priorització de 20 propostes concretes que volem negociar amb el govern per incorporar-les als pressupostos de 2018:

 • 4 propostes vinculades al Pla de Mobilitat aprovat al ple del passat desembre:
  • Començament del projecte de connexió del passeig marítim amb Premià de Mar, vinculat a la moció per a la naturalització i protecció de la platja de Ponent (Mar Xica).
  • La redacció del projecte de les rampes que connecten el passeig marítim amb el poble, a l’alçada de l’estació de Rodalies i a la Plaça Pau Vila.
  • Eix de vianants a l’avinguda Montevideo entre Lluis Jover i Jeroni Marçal
  • Elaboració del Pla director de bicicleta de Vilassar de Mar.
 • Pla d’Habitatge.
  • Elaboració de la diagnosi de forma participada incorporant la realització d’un inventari de pisos buits.
  • Implementar una moratòria d’atorgament de llicències de pisos d’ús turístic fins que el Pla d’Habitatge finalitzi.
 • Fons destinat a lloguers per a respondre a situacions d’emergència. Ampliar el parc d’habitatges municipals ja que tots els habitatges dels quals disposa l’Ajuntament estan plens
 • Dinamització i continuació del Pla d’usos de la zona agrícola.
 • Elaboració d’un Pla alimentari municipal, aprofitant l’aprovació de la moció sobre l’adhesió de Vilassar de Mar al Pacte Alimentari de Milà.
 • Auditoria energètica de com a mínim 2 equipaments municipals, amb previsió per implementar accions d’estalvi energètic.
 • Pla integral contra les violències sexuals.
 • Ruta d’urbanisme amb perspectiva d gènere.
 • Elaboració d’una diagnosi sobre el pressupost municipal en perspectiva de gènere: xifres desagregades, percentatge destinat a polítiques d’igualtat, serveis d’atenció a les persones, etc.
 • Assessorament a les escoles per implementar plans d’igualtat entre nenes i nens, nois i noies dins el Pla de Convivència que cada centre educatiu ha d’elaborar.
 • Estudi per l’aplicació de la Tarificació social a les Escoles Bressol.
 • Elaboració de convenis amb joves per a treballar en diferents àmbits de l’Ajuntament a mitja jornada.
 • Creació d’un sistema de beques a infants i joves d’entitats d’educació en el lleure per tal que puguin accedir a totes les activitats dels agrupaments.
 • Elaboració d’un Pla de museus de Vilassar de Mar.
 • Adquisició d’un projector per fer cinema a la sala Carrau i adequació de la sala per aquest tipus d’actes.
 • Definir un percentatge del pressupost d’enguany a projectes de solidaritat superior a l’actual. Marcar-nos com objectiu a mig termini arribar al 0,7% del pressupost.
 • Implementació d’una metodologia de treball per fer el seguiment i control constant i continuat dels grans contractes externalitzats (recollida de brossa, neteja viària, manteniment i neteja d’equipaments, manteniment d’enllumenat públic, piscina municipal), a traveś d’auditories i control del personal municipal.
 • Incrementar el percentatge del capítol d’inversions dedicat als pressupostos participatius respecte els exercicis anteriors.

Tot i el poc marge que ens ha deixat el govern municipal per a estudiar i negociar els pressupostos, situació que vam denunciar en un comunicat anterior, des de Babord llencem una proposta assumible amb elements provinents d’altres acords, com l’acord d’investidura. No entendríem que es deixés passar una oportunitat com aquesta per adoptar polítiques transformadores concretes que beneficiarien a la majoria social del nostre poble.

Tot a Babord!

- - - - - -

Us poden interessar també els següents articles relacionts amb el pressupost municipal:

bar lila gradient

Articles recents de pressuposts municipals

Babord davant els pressupostos participatius 2019. Participa-hi!

Ja es poden votar els pressuposts participatius de 2019. Hi ha una oferta de 8 serveis i 16 inversions (s'han de votar 3 i 3). Es pot votar pel mòbil, a la biblioteca (fins el 16 de març) o a l'Ajuntament (el dia 17 de 9h a 13h).
Aquesta és la 3ª edició dels pressupostos participatius a Vilassar de Mar, fruit de l'acord de 2016 entre Babord i el Govern Municipal. Des del Babord hem treballat perquè aquest procés tingui un component participatiu real i, tot i que pensem que encara hi ha molt de camp per recórrer.
Recordeu que també es vota unes propostes de noms de carrers (per eliminar noms de la dictadura franquista).
Continueu llegint ...

Babord votem no als pressuposts municipals pel 2019

Babord va votar NO als pressuposts municipals pel 2019 en el ple municipal del passat 11 de febrer. Vam votar NO perquè pensem que aquests pressuposts no inclouen les propostes transformadores que el poble necessita. A més, no tenim confiança en el govern d'ERC-GentxVdM ja que han incomplert una gran part dels acords dels pressuposts de l'any passat.

Continueu llegint ...

Grau de compliment de l'acord de pressuposts (juliol 2018)

En aquest document revisem el grau de compliment de l'acord de pressuposts d'enguany, quan ja ens acostem a l'equador de 2018.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes