És hora d’emprendre canvis profunds en els pressupostos

Babord, Alternativa d’Esquerres de Vilassar de Mar, ha decidit no donar els seus vots als pressupostos presentats per l’equip de govern d’ERC-VdM diu Sí i Gent per Vilassar de Mar (GxVdM) amb el suport del PSC.

Ens hem vist abocats a prendre aquesta decisió perquè cap de les nostres tres propostes de mínims per negociar els pressupostos han estat satisfetes:

  • La definició dels criteris per a la concessió de subvencions.
  • No negociar el deute contret amb les entitats bancàries fins que no disposem dels resultats de l’auditoria.
  • Una estratègia de control i remunicipalització dels serveis externalitzats (escombraries, neteja, piscina, etc).

De fet, no hi ha hagut ni marge per parlar-ne: el govern va lliurar la documentació definitiva amb només sis dies d’antel·lació, i malgrat que alguns dels punts esmentats s’han començat a valorar, no hi ha perspectives d’avenços substancials. L’experiència viscuda aquests dos anys posteriors a l’acord d’investidura ens exigeix ser curosos abans de comprometre’ns a donar un vot afirmatiu.

Babord va donar suport a uns pressupostos de 2016 semblants als d’enguany. No eren els pressupostos que hauríem volgut, però implicaven una millora respecte als del govern anterior. Però els acords lligats als pressupostos passats no s’han complert satisfactòriament.

Dins la nostra organització hi ha la percepció compartida que les concessions de l’equip d’ERC i GxVdM han estat sempre a corre-cuita i per garantir la governabilitat mentre es mantenia la gestió de la misèria heretada. No hem detectat cap senyal que el govern tingui una proposta global per sortir de l’atzucac on ens trobem en clau política, ni trobem propostes innovadores en aspectes bàsics del nostre programa (educació, cultura, habitatge, economia social i solidària, sol agrícola, mobilitat).

Ens reafirmem en la nostra postura: no ens volem limitar a administrar la desfeta que ens va deixar el govern de CiU. Volem transformar Vilassar de Mar.

- - - - - 

Articles relacionats

Us poden interessar també els següents articles relacionts amb el pressupost municipal:

bar lila gradient

Articles recents de pressuposts municipals

Babord diu no als pressupostos del govern de Vilassar de Mar

Al butlletí municipal del maig 2017, que és de temàtica lliure, hem decidit explicar el perquè del nostre vot en contra als pressupostos presentats per l'equip de govern de Vilassar de Mar, format per ERC-Vilassar de Mar diu sí i Gent per Vilassar, amb el suport del PSC.

Read more

Babord diu no als pressupostos del govern de Vilassar de Mar (nota de premsa)

És hora d’emprendre canvis profunds en els pressupostos

Babord ha decidit no donar els seus vots als pressupostos presentats per l’equip de govern d’ERC-VdM diu Sí  i Gent per Vilassar de Mar (GxVdM), i amb el suport del PSC. Ens hem vist abocats a prendre aquesta decisió perquè cap de les nostres propostes de mínims per negociar els pressupostos han estat satisfetes.

Ens reafirmem en la nostra postura: no ens volem limitar a administrar la desfeta que ens va deixar el govern de CiU.

Volem transformar Vilassar de Mar.

Continueu llegint...

Com és el pressupost del nostre poble?

Un pressupost és una eina democràtica que serveix per decidir les actuacions en les polítiques públiques. És per això que des de Babord creiem que és una prioritat influir en els pressupostos municipals.

Si comparem el pressupost de Vilassar de Mar dels darrers anys amb el d'altres municipis del Maresme podem observar notables diferències que mostren greus mancances en la nostra economia municipal.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes