Quaranta anys després, a Vilassar de Mar encara persisteixen noms de carrers i símbols d'exaltació de la dictadura.

Al llarg de tots aquests anys, hi ha hagut iniciatives per eliminar aquesta simbologia: canvis de noms de carrers als anys 80, moció de la CUP de l'any 2009...

En el ple municipal de 22 de setembre de 2016 es va aprovar una moció per a la retirada de símbols i el canvi de nom de dos carrers. La notícia ha estat recollida en mitjans de comunicació com El Punt Avui (enllaç a l'article). A més, podeu consultar el text de la moció en la web de l'ajuntament (l'enllaç a l'acta)  o en la nostra web de Babord (Moció nomenclatura franquista).

La moció inclou, entre altres aspectes, l'eliminació de la denominació del carrer Dr. Mondrego i de la plaça Carlos Trias. En la moció es repassa la vinculació d'aquestes dues persones a la dictadura. Es proposa la substitució per noms de dones de rellevància ja que hi ha pocs noms de dona en els nostres carrers.

Esperem que aquesta moció tingui efecte ben aviat.

Informació addicional: Les actes dels plens municipals, de setembre de 2010 ençà, es poden consultar en aquest enllaç.

 

 

 

bar lila gradient

Articles recents de la comissió de democràcia i participació

Comunicat sobre l'acte institucional de commemoració de l'1 d'Octubre

Qui va defensar les urnes i qui va fer possible la votació el dia 1 d’octubre va ser la organització i autogestió del poble. Per aquest motiu cap partit es pot fer seva aquesta victòria.

Aquests dies s’estan fent actes recordant el primer aniversari. El protagonisme ha de ser de la gent, del poble i no de partits o governs. Per això no entenem ni compartim que el govern de Vilassar de Mar hagi organitzat, de forma unilateral, un acte buscant aquest protagonisme que no li pertoca.

Per la dignitat del poble. Així no!

Comunicat de Babord (23 de març de 2018)

Davant les darreres notícies, Babord vol manifestar:

La nostra denuncia de l'onada repressiva de l'estat pel referèndum de l'1 d'octubre i la nostra solidaritat amb totes les persones empresonades, exiliades, investigades, lesionades...    #LlibertatPresosPolitics

El nostre suport a les mobilitzacions anti-repressives i pels drets i les llibertats que tindran lloc en les properes hores, dies i setmanes.

Fem una crida a la població vilassarenca a participar-hi!

Continueu llegint ...

El govern municipal i el compliment de la legalitat

Escrit de Babord per l'article municipal del Setembre sobre el govern municipal i el compliment de la legalitat, tema triat per Ciutadans.

"Creiem que hi ha situacions excepcionals en què les lleis han de ser desbordades, moments en els quals la lluita pels drets de les persones i dels pobles no pot quedar aturada per mecanismes pretesament democràtics que impedeixen l’assoliment d’objectius de convivència i de justícia social."

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes