Catalunya viu un moment transcendental en el qual les forces que reivindiquen l’exercici del dret a l’ autodeterminació mantenen un pols decisiu amb l’Estat espanyol.

Amb l’argument que aquest dret i el seu exercici no caben dins l’ordenament legal, les institucions estatals i la majoria de partits polítics d’aquest àmbit impedeixen que els catalans i les catalanes expressin la seva opinió i neguen cap altre camí que no sigui la reforma de la Constitució, la qual “es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola”.

Aquesta reforma planteja -i ells ho saben- exigències impossibles de complir, cosa que els permet atrinxerar-se en aspectes jurídics per defensar una posició política a la qual no ofereixen alternativa. És per això que la legalitat espanyola, la que neix per posar fi al franquisme, és avui una llosa que oprimeix el dret d’autodeterminació.

Creiem que hi ha situacions excepcionals en què les lleis han de ser desbordades, moments en els quals la lluita pels drets de les persones i dels pobles no pot quedar aturada per mecanismes pretesament democràtics que impedeixen l’assoliment d’objectius de convivència i de justícia social. Ens trobem en una d’aquestes situacions: drets socials ara acceptats per tothom, la vaga, el dret de vot de les dones, la integració racial... s’han aconseguit saltant-se lleis vigents, de la mateixa manera que molts pobles i societats s’han alliberat desobeint la legislació dels estats que impedien la seva voluntat d’autodeterminació.

AVUI TOCA DESOBEIR LA LEGALITAT ESPANYOLA.

Babord és un moviment d’àmbit municipal però no entenem aquesta acció de manera aïllada de la lluita social, feminista i ecològica global, de la lluita contra el sistema capitalista. Per això prenem partit i donem suport a l’obertura d’un procés constituent que ha de ser profundament participatiu, que destitueixi les velles institucions per construir un nou sistema polític, econòmic, social i cultural al servei de les classes populars, dels col•lectius socials desafavorits i respectuós amb el territori i l’entorn.

Aquest procés s’inicia l’1 d’octubre demanant als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que es pronunciïn sobre la possibilitat de crear una nova República. Cridem doncs tothom a participar en el referèndum i proclamem el nostre convenciment que el Si a la república catalana ens permet iniciar un projecte, que si bé no serà fàcil encarem amb l’esperança i la il•lusió de construir una societat més justa i més radicalment democràtica.

bar lila gradient

Articles recents de la comissió de democràcia i participació

Comunicat sobre l'acte institucional de commemoració de l'1 d'Octubre

Qui va defensar les urnes i qui va fer possible la votació el dia 1 d’octubre va ser la organització i autogestió del poble. Per aquest motiu cap partit es pot fer seva aquesta victòria.

Aquests dies s’estan fent actes recordant el primer aniversari. El protagonisme ha de ser de la gent, del poble i no de partits o governs. Per això no entenem ni compartim que el govern de Vilassar de Mar hagi organitzat, de forma unilateral, un acte buscant aquest protagonisme que no li pertoca.

Per la dignitat del poble. Així no!

Comunicat de Babord (23 de març de 2018)

Davant les darreres notícies, Babord vol manifestar:

La nostra denuncia de l'onada repressiva de l'estat pel referèndum de l'1 d'octubre i la nostra solidaritat amb totes les persones empresonades, exiliades, investigades, lesionades...    #LlibertatPresosPolitics

El nostre suport a les mobilitzacions anti-repressives i pels drets i les llibertats que tindran lloc en les properes hores, dies i setmanes.

Fem una crida a la població vilassarenca a participar-hi!

Continueu llegint ...

El govern municipal i el compliment de la legalitat

Escrit de Babord per l'article municipal del Setembre sobre el govern municipal i el compliment de la legalitat, tema triat per Ciutadans.

"Creiem que hi ha situacions excepcionals en què les lleis han de ser desbordades, moments en els quals la lluita pels drets de les persones i dels pobles no pot quedar aturada per mecanismes pretesament democràtics que impedeixen l’assoliment d’objectius de convivència i de justícia social."

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes