La Comissió de Drets Socials de Babord entén la política social des d’una perspectiva transformadora fonamentada en la justícia social i els drets universals de les persones i no des d’una perspectiva assistencial, ni molt menys benèfica.

Creiem que cal elaborar de forma participativa una Carta de Drets (que reculli aspectes com el dret a tenir les necessitats bàsiques cobertes –alimentació, habitatge, necessitats energètiques-; el dret a la salut i a la qualitat de vida; el dret a l’ocupació, a la inclusió o a la participació...) i prioritzar el seu compliment de forma universal per a totes les persones del municipi. La Carta de Drets ha de ser un dels eixos vertebradors de tota la política del govern municipal. Un altre aspecte que creiem imprescindible millorar és la detecció de situacions on aquests drets es vegin vulnerats; l’elaboració de protocols específics de detecció adreçats a tot el teixit associatiu i d’institucions i entitats del municipi pot ser una bona eina per aconseguir aquesta fita.

bar lila gradient

Articles recents de la comissió de drets socials

Vilassar de Mar, municipi cardioprotegit

Escrit de Babord per l'article municipal en que es reflexiona sobre el deteriorament de l'assistència primària  i la mercantilització del dret a la salut. 

Read more

Acte sobre el TTIP: divendres 4 de novembre a les 18h

El Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) "reduirà les barreres reguladores per al gran comerç, [i reduirà també] les lleis de seguretat alimentària, la legislació mediambiental, les regulacions bancàries i els poders sobirans de les nacions", segons el diari britànic The Independent. Per tant, es considera un assalt de les corporacions multinacionals a les societats europea i nord-americana.

El divendres 4 de novembre a les 18h al centre social Mossèn Galbany de Vilassar de Mar (C/ St. Roc, 2-6), Babord organitza un acte per evidenciar la nostra oposició al TTIP. Podreu participar en les taules que més us interessin: drets laborals, sanitat, model agrícola i sobirania econòmica.

Hi haurà un espai de dinamització infantil perquè pugueu assistir-hi en família.

Continueu llegint ...

Vilassar de Mar pels Drets Humans

L'article municipal d'aquest mes de setembre està dedicat als drets humans.Si no l'heu rebut a casa, el podeu llegir ací a la nostra web.

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes