La Comissió de Drets Socials de Babord entén la política social des d’una perspectiva transformadora fonamentada en la justícia social i els drets universals de les persones i no des d’una perspectiva assistencial, ni molt menys benèfica.

Creiem que cal elaborar de forma participativa una Carta de Drets (que reculli aspectes com el dret a tenir les necessitats bàsiques cobertes –alimentació, habitatge, necessitats energètiques-; el dret a la salut i a la qualitat de vida; el dret a l’ocupació, a la inclusió o a la participació...) i prioritzar el seu compliment de forma universal per a totes les persones del municipi. La Carta de Drets ha de ser un dels eixos vertebradors de tota la política del govern municipal. Un altre aspecte que creiem imprescindible millorar és la detecció de situacions on aquests drets es vegin vulnerats; l’elaboració de protocols específics de detecció adreçats a tot el teixit associatiu i d’institucions i entitats del municipi pot ser una bona eina per aconseguir aquesta fita.

bar lila gradient

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes