Indubtablement, és una molt bona notícia el fet que Vilassar de Mar estigui equipada amb 14 unitats de desfibril•ladors, 7 externs ubicats a punts claus de la vil•la, 3 en equipaments interiors i 4 de mòbils, ja que constitueixen una eina essencial per a una resposta ràpida davant d’una aturada cardiorespiratòria, la qual cosa pot ser definitiva per tal de salvar una vida.

No obstant això, aquest fet no ens pot fer perdre de vista les moltes mancances que, a hores d’ara, arrossega el nostre sistema de salut pública en general, i al Maresme i a Vilassar de Mar, en particular, com a conseqüència de les retallades perpetrades amb l’excusa de la crisi econòmica.

En aquest sentit, volem expressar la nostra preocupació pel deteriorament de l’assistència primària, que, al nostre entendre, ha de ser peça clau per a la garantia de la salut i la qualitat de vida de les persones i que ha patit gravíssimes retallades pressupostàries, que han comportat el tancament de serveis, la reducció dràstica de professionals, l’exclusió de la participació en la gestió de la seva pròpia salut per part de la població i, particularment greu, l’expulsió del sistema sanitari de milers de persones. Paral•lelament, s’ha produït un fenomen de mercantilització del dret a la salut, amb la consolidació d’un sistema públic-privat de provisió de l’assistència sanitària que, amb el pretext d’una gestió més eficient, ha convertit la sanitat i la salut en un negoci. El Consorci Sanitari del Maresme n’és un exemple nefast ben proper ja que la qualitat assistencial del sistema sanitari de la comarca ha empitjorat sota la seva gestió i d’altra banda tampoc ha aconseguit l’eficiència econòmica, sinó tot el contrari.

Des d’aquí, doncs, tot el nostre suport a entitats com la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme, el Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP) o la Plataforma per a una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (pasu_cat), entre d’altres, que lluiten diàriament per la millora i la universalització del sistema públic de salut i en contra de la seva mercantilització, així com el nostre compromís a continuar treballant per una assistència sanitària continuada, pública i de qualitat, basada en el respecte de la dignitat, les llibertats i el dret de les persones a participar i prendre les seves pròpies decisions sanitàries.

bar lila gradient

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes