Les propostes de la comissió de finances i municipalització van orientades a:

  • Atorgar major protagonisme a la població en els processos de gestió del poble, afavorint i potenciant mecanismes de participació directa.
  • Potenciar la gestió col·lectiva, la corresponsabilitat de la població i la màxima transparència en la gestió municipal.
  • Promoure els pressupostos participatius com una eina d’intervenció directa de la ciutadania i presentar l’assignació de recursos públics a deliberació i/o decisió.
  • Estudiar (i si fos necessari auditar) tots els contractes importants i procedir a la publicitat de la situació actual (cost, durada, condicions...). L’ajuntament ha de ser un instrument al servei de tota la població, i per això cal estudiar a fons quins serveis són rendibles, econòmicament i socialment, de prestar de forma directa des de l’ajuntament, i no a través d’una entitat privada.
  • Fer una revisió del cadastre per tal de solucionar problemàtiques detectades, com ara el fet que, actualment, alguns habitatges o solars tinguin coeficients de valoració diferents, tot i presentar idèntiques condicions. Proposem estudiar fórmules, com han fet altres municipis, per aplicar recàrrecs als habitatges desocupats de manera permanent per promoure’n la vinculació en el mercat de lloguer. A la vegada, proposem que els habitatges de protecció oficial estiguin exempts de tributar, així com l’aplicació de bonificacions per habitatges que es lloguin amb finalitats socials, i els habitatges que facin inversions per tal de millorar l’eficiència energètica.
  • Esdevenir Municipi Cooperatiu. El programa al qual hi ha diversos municipis adherits promou: la sensibilització, formació i orientació sobre cooperativisme i empresa cooperativa, i l’impuls de l’economia de cooperatives al municipi: clàusules socials a les licitacions municipals, donar a conèixer les cooperatives del municipi, condicions especials per cooperatives...
  • Realitzar una auditoria del deute municipal amb l’objectiu de determinar si alguns dels deutes assumits per l’ajuntament provinents de la SA Municipal són il·legítims i cal reclamar a tercers que se’n facin càrrec.

bar lila gradient

Articles recents de la comissió d'economia, finances i municipalització

Un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa

Com es pot construir des de baix una realitat radicalment diferent, basada en unes finances ètiques i solidàries?
A qui beneficia el deute i la corrupció? A les elits econòmiques o a les classes populars?
És possible un nou model econòmic basat en l'economia social i cooperativa?

En relació a l'acte de Sobirania econòmica (15 de juny 2018) de Babord, us adjuntem algunes idees.

Continueu llegint ...

Acte "Sobirania econòmica" 15 de juny a les 18h

Què entenem per sobirania econòmica? Des dels municipis, es poden dur a terme polítiques econòmiques que siguin transformadores?

Dins del cicle "Guanyem sobiranies: construïm república des dels municipis", aquest divendres 15 de juny a les 18 h a la Sala Galbany (carrer Sant Roc) fem l'acte "Sobirania econòmica" amb la participació de la Iolanda Fresnillo, experta en auditoria i polítiques comunitàries i membre del col·lectiu Ekona i l' Ismael Hernández Adell, coordinador de la Càtedra d'Economia Social del Tecnocampus i ​membre de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

Continueu llegint ...

Els pressupostos participatius arriben per quedar-se

L'article de Babord pel butlletí municipal d'aquest mes de novembre està dedicat a la valoració dels pressupostos participatius. Si no l'heu rebut a casa, el podeu llegir ací a la nostra web.

Continueu llegint...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes