Les propostes de la comissió de finances i municipalització van orientades a:

 • Atorgar major protagonisme a la població en els processos de gestió del poble, afavorint i potenciant mecanismes de participació directa.
 • Potenciar la gestió col·lectiva, la corresponsabilitat de la població i la màxima transparència en la gestió municipal.
 • Promoure els pressupostos participatius com una eina d’intervenció directa de la ciutadania i presentar l’assignació de recursos públics a deliberació i/o decisió.
 • Estudiar (i si fos necessari auditar) tots els contractes importants i procedir a la publicitat de la situació actual (cost, durada, condicions...). L’ajuntament ha de ser un instrument al servei de tota la població, i per això cal estudiar a fons quins serveis són rendibles, econòmicament i socialment, de prestar de forma directa des de l’ajuntament, i no a través d’una entitat privada.
 • Fer una revisió del cadastre per tal de solucionar problemàtiques detectades, com ara el fet que, actualment, alguns habitatges o solars tinguin coeficients de valoració diferents, tot i presentar idèntiques condicions. Proposem estudiar fórmules, com han fet altres municipis, per aplicar recàrrecs als habitatges desocupats de manera permanent per promoure’n la vinculació en el mercat de lloguer. A la vegada, proposem que els habitatges de protecció oficial estiguin exempts de tributar, així com l’aplicació de bonificacions per habitatges que es lloguin amb finalitats socials, i els habitatges que facin inversions per tal de millorar l’eficiència energètica.
 • Esdevenir Municipi Cooperatiu. El programa al qual hi ha diversos municipis adherits promou: la sensibilització, formació i orientació sobre cooperativisme i empresa cooperativa, i l’impuls de l’economia de cooperatives al municipi: clàusules socials a les licitacions municipals, donar a conèixer les cooperatives del municipi, condicions especials per cooperatives...
 • Realitzar una auditoria del deute municipal amb l’objectiu de determinar si alguns dels deutes assumits per l’ajuntament provinents de la SA Municipal són il·legítims i cal reclamar a tercers que se’n facin càrrec.

bar lila gradient

Articles recents de la comissió d'economia, finances i municipalització

Els pressupostos participatius arriben per quedar-se

L'article de Babord pel butlletí municipal d'aquest mes de novembre està dedicat a la valoració dels pressupostos participatius. Si no l'heu rebut a casa, el podeu llegir ací a la nostra web.

Continueu llegint...

Acte presentació pressupostos participatius

Aquest dilluns 25 de juliol es va realitzar a la sala de plens l'acte de presentació dels pressupostos participatius, per informar a les persones assistents de les bases i el procés, tant de presentació de projectes com de la votació d'aquests.

Read more

Acte sobre els pressupost municipals 2016

El dissabte 19 de març de 2016 Babord ha organitzat l'acte "Pressuposts municipals 2016".

Els punts tractats han estat:

 • Què és un pressupost municipal? Com funciona?
 • Les propostes de Babord pels pressuposts 2016
 • Quina és la teva opinió? Quines partides voldries potenciar?

Les propostes de Babord per al pressupost de 2016 són:

 1. Control dels serveis contractats a empreses externes: estalvi d'un milió €, incorporació d'un tècnic/a especialista en contractacions, seguiment i control dels serveis contractats.
 2. Compensació a la ciutadania per l'increment de la despesa dels òrgans de govern: destinar una quantitat similar (110.000€) a uns pressuposts participatius (projectes a decidir per la gent).
 3. Polítiques de transformació social: destinar les partides que arribaran de la Generalitat a incrementar el personal destinat al treball social, familiar... i garantir els drets bàsics de les persones.
 4. Millores d'infraestructures i de personal a la biblioteca (sales de treball, ampliació de l'horari...)
 5. La contractació d'un/a tècnic/a d'educació (no en tenim cap) que també faci funcions de foment i orientació laboral; i facilitar la formació continuada de la plantilla de l'àrea de Serveis Personals.
 6. L'elaboració d'un estudi dels usos actuals del sòl agrícola i la contractació una persona que dinamitzi el sector agrícola.
Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes