La comissió d'educació, cultura i esport de Babord aposta per una societat viva, activa i creativa. Treballem per un poble viu i socialment just, per la defensa dels sectors més desafavorits i per una educació pública i de qualitat.

La comissió d'educació, cultura i esport té com a objectiu conèixer a fons la situació actual del poble, recollint les inquietuds de les persones i entitats de Vilassar, i impulsar propostes en els àmbits educatiu, cultural, esportiu i de lleure que permetin convertir el nostre poble en una Vila Educadora.

La nostra acció se centra en tres eixos bàsics:

  • Vila inclusiva, que promou el benestar i les oportunitats per desenvolupar-se i on ningú no en quedi exclòs, ja que entenem que la inclusió és un dret bàsic de tota la ciutadania.

  • Vila participativa i espai de convivència, diàleg i relació, amb una ciutadania compromesa, que s’involucra i participa activament en el projecte de poble (serà el nostre capital social).

  • Vila creativa, promovent la creació d’espais i l’activitat de col·lectius innovadors en els camps educatius, artístics, tecnològics i esportius

Si t’agraden aquestes idees, t’animem a participar en la construcció del nostre poble tal i com sempre l’has imaginat.

Vine!

 

bar lila gradient

Articles recents de la comissió d'educació, cultura i esports

Babord i l'escola pública (pre-inscripció 2019)

Mou fitxa per la pública! El 29 de març es va obrir la preinscripció escolar 2019-2020. A Vilassar de Mar hi ha el risc de perdre una línia de P3 a l’escola pública. Lamenten que la campanya informativa sobre preinscripcions i les jornades de portes obertes no hagin considerat aquesta greu problemàtica, i no hagin donat un suport especial i prioritari a l'escola pública. En aquest article de Babord manifestem la nostra defensa de l'escola pública i de qualitat.

Matricula't a l'escola pública, la de totes!

Continueu llegint ...

Sobre el comunicat conjunt de les AMPAS/AFAs en defensa de les escoles públiques del poble

Les AMPA/AFA dels centres públics -escoles i instituts- de Vilassar de Mar han difós un comunicat en defensa de l'escola pública i de qualitat, el manteniment de les línies de P3 i una campanya de preinscripcions on es defensi el valor de la pública defugint la competència entre centres. Babord dóna tot el suport a aquesta defensa i lamentem la falta de sensibilitat social del Departament d'Educació que no s'ha compromès a mantenir les línies actuals de P3.
 
Continueu llegint ...

La política municipal vista amb ulls d’infants

El pedagog italià Francesco Tonucci és potser qui més ha insistit en la necessitat de tenir en compte la perspectiva infantil per tal d’aconseguir humanitzar els nostres pobles i ciutats. En ell ens inspirem la gent de Babord quan promovem la visió d’una vila educadora que tingui en compte els interessos dels menors i -a més- utilitzi el seu punt de vista per indicar-nos camins que l’experiència o l’adultesa més aviat ens tanquen.

Aquí podeu llegir l'article municipal de desembre de 2018 escrit per Babord. Respon al tema triat per Gent per Vilassar de Mar: "La política municipal vista amb ulls d'infants".

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes