El dilluns 29 de febrer de 20h a 21:30 vam fer a la Sala Roser Carrau la 5ª reunió de la Vila Educadora.
La convocatòria s'havia enviat a totes les direccions de les escoles i instituts de Vilassar de Mar i del Pla de l'Avellà. Van asitir unes 15 persones.

En la carta d'invitació enviada a les direccions presentàvem la comissió de la  Vila educadora de Vilassar de Mar com "un grup de persones relacionades amb l'àmbit de l'educació al nostre poble  que ens plantegem l'objectiu d'impulsar un projecte educatiu global a la nostra vila". També comentàvem que "una de les coses que necessita el nostre poble és la col·laboració entre els diferents agents educatius i en el cas que ens ocupa dels centres escolars" i que "el contacte entre els mestres pot tenir una gran vàlua humana i professional i pot donar un caràcter al poble i convertir-lo en un referent en l'atenció que es dóna a la infància des de tots els punts de vista". També remarcavem que la assistència a la reunió es feia "a títol individual i no en representació oficial de cap centre".

En la reunió va sorgir una idea: preguntem als nens quin poble volen. Podria ser una activitat que podria involucrar a totes les etapes escolars i que permetria la col·laboració entre centres. Es podria programar algun acte central molt atractiu pel als nens. Es va parlar, per exemple de l'activitat "La città infinita" que s'havia fet al Masnou, i algun acte dirigits als mestres (portar algun ponent del grup de Reggio o similar).

També va comentar-se la possibilitat portar al carrer els treballs de recerca que es fan als nostres instituts (una exposició o fira de projectes). Caldria trobar les dates adients (la setmana anterior a Sant Joan?) i el format de l'activitat.

Ens vam emplaçar a continuar desenvolupant aquesta proposta en una reunió pròxima (probablement el dilluns 11 d'abril a l'escola del Pla de l'Avella).

 
 

mestres coordinats 20160229

 

 

bar lila gradient

Articles recents de la Vila Educadora

6ª reunió Vila educadora

El passat dilluns 4 d'abril a les 20h, a l'Hotel d'entitats (carrer Sant Joan 34-36) vam fer la VI reunió de la Vila Educadora. No són reunions de Babord, sinó que estan obertes a tota la ciutadania.

Vam tractar, entre altres assumptes, sobre l'organització d'un acte sobre la historia de l'emigració i la immigració a Vilassar de Mar. I ja vam quedar per a la pròxima reunió, el dilluns 2  9  de maig a les 20h. Veniu a compartir idees i projectes!

Continueu llegint ...

La vila educadora

Des de la comissió d'Educació, Cultura i Esport de Babord volem impulsar un projecte de vila educadora per a Vilassar de Mar . Aquest projecte es centra en 3 eixos:

1.- Vila inclusiva: promotora de benestar i oportunitats vitals per desenvolupar-se; la inclusió és un dret).
2.- Vila participativa: espai de convivència, diàleg i relació; amb ciutadans compromesos que participen activament.
3.- Vila creativa: espai d'innovació i creativitat.

Per això organitzem unes reunions mensuals, obertes a tota la ciutadania interessada en aquests aspectes formatius i de lleure.

Continueu llegint ...

5ª reunió de la Vila Educacora (29/02/16)

El dilluns 29 de febrer de 20h a 21:30 vam fer a la Sala Roser Carrau la 5ª reunió de la Vila Educadora.
La convocatòria s'havia enviat a totes les direccions de les escoles i instituts de Vilassar de Mar i del Pla de l'Avellà. Van asitir unes 15 persones. Va sorgir una idea: preguntem als nens quin poble volen. És una proposta que s'ha d'elaborar. I ens emplacem a continuar discutint-la en una reunió pròxima (probablement el dilluns 11 d'abril a l'escola del Pla de l'Avella).

Read more

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes