Entenem el territori com un bé escàs i no renovable del qual tenim totes les competències de regulació i gestió des de l'Ajuntament i, per tant, cal que vetllem per la participació de la ciutadania per implicar-nos-hi. Així aconseguirem aplicar les polítiques transversals i realment transformadores que vulgui la població.

Des de la comissió treballarem per una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, pel reconeixement i potenciació del sòl agrícola com a mitjà d'activitat econòmica que ens aporta grans beneficis; la defensa de l'espai públic, així com dels equipaments municipals com a espais de socialització i catalitzadors de l'acció ciutadana; la gestió curosa dels serveis municipals bàsics (clavegueram, enllumenat, aigua i recollida de brossa) basats en aspectes mediambientals i socials, lluny d’externalitzacions; un urbanisme respectuós basat en les reformes interiors més que en l'ampliació del sòl urbà en front del sòl agrícola, amb cura de garantir l’accés a l’habitatge per tothom.

Articles recents de la comissió de territori i sostenibilitat

5 eixos per una mobilitat sostenible (infografia)

Babord ha editat un document gràfic on resumim els 5 eixos que defensem per al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Vilassar de Mar.

Us el podeu imprimir en un DINA4.

Read more

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) es va presentar el passat dia 23 de maig. Babord ha tingut una participació destacada en la Taula de Mobilitat i en l'elaboració del Pla. Ara s'obre un període de participació (massa breu, insuficient) on la ciutadania podrà fer aportacions (fins el 10 de juny!!!). Perquè pugueu participar, us expliquem què és el pla i us destaquem alguns aspectes clau.

Continueu llegint ...

Ens movem per Vilassar de Mar!

El desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible a Vilassar de Mar ha de ser i és un pla integral sobre la mobilitat del municipi, que ha de contemplar totes les propostes i objectius dels diferents modes de mobilitat (a peu, bicicleta, transport public, vehicles privats motoritzats). Des de Babord, destaquem 5 eixos bàsics o propostes prioritàries per aconseguir un Vilassar de Mar més sostenible.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes