mobilitat iconEl Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a Vilassar de Mar ha de ser un pla integral sobre la mobilitat del municipi, que ha de contemplar totes les propostes i objectius dels diferents modes de mobilitat (a peu, bicicleta, transport public, vehicles privats motoritzats).

Per a Babord, l’objectiu del pla és aconseguir un Vilassar de Mar més sostenible, fent propostes concretes per transformar les diferents xarxes de mobilitat urbana i interurbana a Vilassar de Mar, per tal d’aconseguir incrementar la qualitat de vida mitjançant la recuperació del carrer com espai de relació i convivència per part de les persones..

El dimarts 23 de maig es va presentar un document del Pla de Mobilitat. El document és el resultat d’una primera proposta elaborada per l’empresa redactora del Pla i del treball posterior a la Taula de Mobilitat, on hi estan representats tots els grups municipals. En aquesta taula, Babord ha tingut una participació molt destacada i ha aportat idees i propostes concretes en defensa de la mobilitat sostenible, propostes que podeu consultar en altres articles d'aquesta web.

Articles sobre el pla de mobilitat

 

 

Aquest pla de mobilitat no respon a totes les nostres propostes, però s’han planificant una sèrie d’actuacions sobre la mobilitat que poden ser transformadores i sostenibles, tant a nivell de Vilassar de Mar com supramunicipal. Tot dependrà de com i quan es desenvolupin.

 

 Ara s'obre un període de participació, massa breu, insuficient, on la ciutadania podrà fer contribucions. Fins el 10 de juny, podeu aportar les vostres reflexions i propostes. En aquestes pàgines de la web volem mostrar-vos eines per fer-ho: us expliquem la nostra valoració del pla i les nostres prioritats, tant per donar-les suport si hi esteu d’acord com per proposar-ne d’altres. També rebreu a casa (o ja l'heu rebut) el butlletí Tot a Babord dedicat a la mobilitat. Calendari del procés 
  • 23/05/17 Presentació del Pla a la Sala Carrau
  • 27/05/17 i
    28/05/17 Instal·lació de punts informatius al carrer
  • 30/05/17 i 31/05/17 i
    06-07/06/17 Reunions amb sectors econòmics, socials...
  • 10/06/17 Sessió matinal de recollida de propostes.

 

Quan el Pla de Mobilitat s'aprovi al Ple de l’Ajuntament (al setembre o octubre), aquest document només estarà format per unes descripcions genèriques amb unes estimacions econòmiques i unes prioritzacions en el temps que podrien ser paper mullat. Després, caldrà que l’Ajuntament les dugui a la pràctica. Per això, des de Babord i la ciutadania haurem de fer un seguiment estricte i pressionar perquè s’executi.

El PMUS ha de ser una eina transformadora i, com a tal, hem de lluitar perquè no acabi sent un document amb bones intencions que no s’apliqui per manca de voluntat política.

Participeu!!!

 

Podeu consultar altres publicacions de la Comissió de Territori i Sostenibilitat de Babord en aquest enllaç.

Articles recents de la comissió de territori i sostenibilitat

La gestió dels residus a un any de les eleccions municipals

Vilassar de Mar presta els serveis de neteja viària i recollida de residus a través d'un contracte extern. Urbaser és l'empresa beneficiaria del contracte que té un cost anual pel poble de 2.754.298,92 d'Euros, més d'un 10% del pressupost municipal.

El 30 d’abril de 2019 finalitza el contracte de serveis de neteja viària i recollida de residus. Un mes abans de les eleccions municipals. Per tant, la decisió que prengui l’Ajuntament condicionarà la política de gestió de residus de la propera legislatura.

Read more

El PMUS, una passa endavant

En el ple municipal d'aquest dimarts 19 de desembre de 2017 està previst sotmetre a votació el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Vilassar de Mar.

L’aprovació del PMUS implicarà que, per primera vegada, existeixi una planificació de la mobilitat a Vilassar de Mar i que, per tant, hi hagi una estratègia global enlloc d’actuacions que obeeixen més a pressions i interessos particulars que a l’interès general.

Read more

La bicicleta: A Vilassar volem anar en bicicleta i a peu a tot arreu!

Aquí teniu la versió definitiva del súper vídeo de La Bicicleta, fet dins la campanya "Ens movem per Vilassar", que explica els principals problemes i reptes de la mobilitat a Vilassar de Mar i al Maresme, i les nostres propostes pel que fa al PMUS: https://www.youtube.com/watch?v=Sbm0kkpX-PQ&t=4s 

Esperem que la gaudiu tant com nosaltres fent-la!
 
A Vilassar volem anar amb bicicleta i a peu a tot arreu...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes