[escrit de la portada del butlletí Tot a Babord núm. #10 que estem distribuint aquest més d'abril de 2019. Podeu llegir tot el butlletí a https://issuu.com/babordvdm/docs/butlleti_10]

preu lloguer 2018El dret a un habitatge digne és una exigència bàsica de la condició d'ésser humà reconeguda en les legislacions d’arreu del món, però malauradament, la realitat social es manifesta ben allunyada de les declaracions institucionals. En les darreres dècades, la submissió de l'habitatge a les dinàmiques de mercat ha provocat l’augment dels preus, especialment dels lloguers, que ha superat amb escreix el creixement dels salaris. Aquesta situació ha fet augmentar les dificultats per accedir a un habitatge i també fenomens com l'assetjament immobiliari, els desnonaments, o el sobre-endeutament de les famílies. A Vilassar de Mar, això es tradueix en que les persones amb menys recursos són expulsades del poble o, si es queden, veuen agreujada la seva situació de precarietat, ja que han de destinar la major part dels seus ingressos a l’habitatge deixant d’atendre altres necessitats.

El dret a l'habitatge s'ha d'estructurar a partir de principis de diversitat social i habitacional; s'han d'utilitzar els mecanismes que tenim a l'abast per posar fi a l’actual situació que causa segregació i augmenta les desigualtats socials. La provisió d'habitatges no és una qüestió de mercat sinó que constitueix un tema cabdal en el qual les administracions han d'intervenir-hi directament i de forma coordinada.

Convé recordar també que la greu situació de l’habitatge que estem patint no és casual ni fortuïta. És el resultat de polítiques ben definides de molts anys que ens han portat on estem ara. Per revertir aquesta situació cal 1) conèixer el marc legal existent per 2) poder plantejar propostes i canviar-ho. El canvi és possible!

seguiment 1807 13 habitatgeA Vilassar de Mar tenim una greu situació pel que fa l’habitatge i és urgent posar-hi remei. Malgrat aquesta greu situació al nostre poble, el govern municipal d’ERC i GxVdM no ha portat a terme en aquests 4 anys cap actuació per iniciativa pròpia per fer front a aquesta mancança.
En aquest butlletí us explicarem la feina sobre aquest tema que hem fet Babord durant aquesta legislatura i quines són les propostes que tenim pels propers 4 anys.

Entre totes hem de promoure i garantir l’accés a l’habitatge digne per a tothom per tal que cap persona no hagi de veure’s obligada a marxar del poble pel preu de l’habitatge i com a mesura per fer front a processos d’exclusió social. Ens hi ajudes?

Articles recents de la comissió de territori i sostenibilitat

Pel dret a l’habitatge digne a Vilassar de Mar

El 10è butlletí "Tot a Babord" que s'està repartint aquest dies pel poble està centrat en l'habitatge. En aquest número reflexionem sobre el dret a l'habitatge, expliquem que hem fet a l'Ajuntament (3 mocions i acords de pressuposts), proposem 5 objectius i 16 actuacions concretes, expliquem què són els desnonaments invisibles, i entrevistem a representants de la Xarxa d'Habitatge del Baix Maresme. Podeu llegir ací l'article de portada del butlletí.

Continueu llegint ...

Zones verdes: aparcar a la via pública, necessitat o caprici?

Ja podeu llegir l'article dels grups municipals de juliol 2018. Aquest mes ha triat el tema ERC-VdM diu Sí: "Zones verdes: aparcar a la via pública, necessitat o caprici?". Nosaltres no qüestionem les zones verdes, sinó com aquestes han estat implementades per part de l'equip de govern.

Continueu llegint ...

Amb una Rierada festiva, arribarà el bon temps. A l'estiu, diuen, tota cuca "sobreviu"

El tema de l'article dels grups municipals d'aquest mes va ser triat pel Grup Demòcrata, que va proposar: Ja ha arribat el bon temps. Tenim el poble preparat per gaudir-ne?"

L'article de Babord reflexiona sobre la necessitat d'una bona planificació i un treball continuat de tot l'any i assenyala els efectes negatius d'un ús intensiu i massiu de la franja costanera.

Continueu llegint ...

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes