L'apartat tercer del codi ètic de Babord diu:

3. Respecte a la transparència i gestió econòmica de Babord

  • 3.1 Babord es compromet a fer públics tots els seus ingressos i a identificar-los, siguin de l’administració pública (derivats de la constitució de Babord com a grup municipal) o els adquirits per altres vies com poden ser: les quotes, donatius, o qualsevol activitat o iniciativa que es pugui organitzar per l’autofinançament. S’actuarà de la mateixa manera amb les despeses.
  • 3.2 Babord posarà un topall màxim a les donacions privades.
  • 3.3 Babord aposta per l’autogestió i per aquest motiu renuncia, de forma explicita, als crèdits bancaris i a les donacions de particulars, fundacions, empreses o entitats jurídiques amb objectius diferents als de la candidatura que puguin coartar la independència política de Babord.
  • 3.4 Babord es compromet a ser transparent en la seva gestió, publicant desagregades totes les dades referents als ingressos i despeses, que gestionarà en comptes d’entitats d’economia social i solidària. Babord tindrà un compromís explícit de treballar amb les institucions de la banca ètica per garantir la independència i la coherència amb el seu programa.
  • 3.5 Es publicarà el pressupost i les despeses realitzades en la campanya electoral.
  • 3.6 Babord farà un ús del finançament coherent amb aquest codi ètic i els seus valors, realitzant aportacions puntuals i finalistes encaminades a enfortir el teixit associatiu (sense generar dependències o clientelismes).

(enllaç al codi ètic)

En aquesta secció anirem publicant els comptes anuals de l'associació per complir amb el compromís de transparència fixat en el codi ètic.

Pel que fa als ingressos, tenim 4 tipus d'aportacions:

  • dels membres de Babord: els membres de Babord fan aportacions periòdiques que tenen el caracter de donatiu, ja que no és una quota obligatòria. La quantitat proposada és d'uns 40 € a l'any, però al 2015, amb motiu de les eleccions, la quantitat va ser superior (uns 100-120 €).
  • dels simpatitzants. També poden fer l'aportació anual o poden contribuir amb la compra de samarretes, punts de llibre i altres aportacions lligades a actes públics (també van ser altes al 2015).
  • dels regidors i regidora de Babord: les dietes que cobren per assitir als plens ordinaris i extraordinaris les donen a l'associació.
  • de l'ajuntament al grup municipal de Babord: és una quantitat fixada en funció del nombre de regidores. 

Pel que fa a les despeses, els comptes de 2015 inclouen les despeses electorals de Babord i així complim amb el punt 3.5 del nostre codi ètic.

D'acord amb el punt 3.4 del codi ètic, Babord ha optat per la banca ètica i treballem amb Triodos.

Pel que fa a l'apartat 3.6, Babord destinarà una part dels seus ingresos a projectes del teixit associatiu vilassarenc.

Enllaç als comptes de Babord (per anys)

2015 2016 2017 2018 2019

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes