Babord és un col·lectiu de Vilassar de Mar que té com objectiu l'acció política a nivell local i la mobilització ciutadana amb la voluntat de transformar el poble i la societat des d'una perspectiva d'esquerres, de gènere i de lluita contra les polítiques neoliberals que sustenten el sistema capitalista.

La nostra proposta s'articula en tres línies:

La democratització de l'Ajuntament: creiem que la població ha de participar més directament de les decisions polítiques que l'afecten i que s'ha de garantir la transparència de l'acció municipal. Per això defensem propostes com els pressupostos participatius o la celebració de referèndums en els temes importants del poble.

La defensa del territori: ens manifestem a favor d'una política de protecció del sòl agrícola que lluiti contra la massificació urbanística. Creiem que cal defensar l'espai públic i estem a favor de polítiques de sostenibilitat i mobilitat que preservin el medi ambient en coordinació amb els pobles veïns. Proposem un model agroalimentari basat en la sobirania alimentària que plantegi polítiques apropiades al territori des d'un punt de vista ecològic, social, econòmic i cultural.

La lluita per un poble viu i socialment just: prioritzem la defensa dels sectors més desafavorits econòmicament i reivindiquem una escola i una sanitat públiques i de qualitat. Volem una fiscalitat justa en la qual paguin més els qui més tenen. Pensem que cal estimular experiències d'economia social i cooperativa. Creiem que també els serveis municipals han de ser públics i de qualitat, per la qual cosa rebutgem la seva privatització. Així mateix, proposem la seva mancomunitat amb altres municipis quan sigui convenient. També afirmem que s'ha de garantir el dret a l'habitatge, i optem per potenciar polítiques de lloguer social i cooperatives d’habitatge. Finalment, defensem un poble amb un teixit associatiu dinàmic en el qual es desenvolupin propostes culturals a l'abast de tothom.

La nostra prioritat és l'acció local però aquesta no pot obviar el procés d'autodeterminació en què es troba el nostre país. La nostra acció política té la voluntat de contribuir a la construcció d'un nou estat independent al servei de les classes populars, des del respecte a les diverses opcions dels membres del col·lectiu. Al mateix temps, manifestem el nostre compromís amb la solidaritat entre els pobles.

Babord agrupa gent independent i de diferents associacions del poble i té el suport de les agrupacions locals de la CUP, EUiA i ICV, que l'han impulsat. Així, som un col·lectiu amb una àmplia diversitat de pensaments i procedències que compartim l'objectiu de construir un poble inspirat en aquest ideari.


Ideari aprovat en l'assemblea plenària del 21 de maig de 2014

* D'acord amb la Directiva Europea 2009/136/CE, us informem que aquest lloc web utilitza galetes o cookies. - * - Els marcs de Facebook i Twitter afegeixen galetes i trackers (recomanem que bloquegeu les galetes de tercers=d'altres llocs). - * - Podeu acceptar l'ús de galetes prement aquest botó Llegeix la nostra politica de galetes